Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Trafik Sigortasinda Önemli Değişiklik!

'Türkiyeden / Dünyadan Güncel Haberler' forumunda cemkaan tarafından 8 Şubat 2016 tarihinde açılan konu

1. cemkaan

cemkaan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    325
    Ad Soyad:
    Kaan Akkurt
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    Kusurlu sürücüye trafik sigortasından tazminat ödenmeyecek, sigorta şirketleri herhangi bir nedenden dolayı tazminat ödese bile sigortalı kişiden ya da yakınlarından talep edebilecek. Hazine Müsteşarlığı, 2015 Haziran ayında uygulamaya giren trafik sigortasının genel şartlarında değişiklik yaptı ve yeni düzenleme geçen hafta Resmi Gazete'de yayınlandı.

KUSURLU SÜRÜCÜ ÖLÜRSE TAZMİNATI YAKINLARI ÖDEYECEK

En önemli değişiklik ise, kusurlu sürücüler nedeniyle sigorta şirketlerinin ödediği tazminatlarda yapıldı. Geçen yıl yayınlanan genel şartlarda, sürücülerin kendi kusurundan dolayı vefatı ya da sakatlık hali, trafik sigortasının teminat kapsamı dışında tutulmuştu. Ancak düzenlemenin kanun değil de genel şart olması nedeniyle mahkemeler, sürücü kusurlu da olsa yakınlarına sigortadan tazminat ödenmesini hükmetti. Bu durum isesigorta şirketlerini zor duruma soktu. Sigortacılar, bir taraftan yayınlanan genel şartlara göre prim belirlerken, diğer taraftan mahkeme kararları nedeniyle de beklemedikleri tazminatları ödemek zorunda kaldı.

TAZMİNAT GERİ ALINACAK

Hazine, yeni düzenleme ile bu konuya açıklık getirdi. Geçen hafta Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğe göre, sigorta şirketleri, kusurlu sürücü nedeniyle ödedikleri tazminatları kişinin mirasçılarından talep edebilecek, yani rücu edebilecek. Daha açık bir anlatımla, alkollü sürücü kendi kusurundan dolayı kaza yapıp, vefat ederse, mahkeme de bu kişinin yakınlarına vefat tazminatı ödenmesine karar verirse; sigorta şirketi, tazminatı ödeyecek, ancak sonradan rücu edebilecek.

KUSUR SÜRÜCÜDEYSE SİGORTA TAZMİNAT ÖDEMEYECEK

Yeni düzenleme ile sigorta şirketlerine, trafikte ağır kusurlu hallerde oluşan hem maddi hem de bedeni zararları sigortalıya rücu etme hakkı da getirildi. Geçen sene yayınlanan genel şartlarda, sigortacılar, ehliyetsiz araç kullanan ya da trafik kurallarını ihlal eden sürücülerin neden olduğu kazalarda ödedikleri maddi ve bedeni zararları sigortalılardan talep edebiliyordu. Yeni düzenleme de ise yine ehliyetsiz araç kullananlar sigortakapsamı dışında tutulurken, kazanın ancak trafik kurallarının ağır ihlali sonucu oluşması halinde sigorta şirketleri, ödedikleri tazminatları sürücülerden talep edebilecek.

http://m.ulusalpost.com/trafik-sigortasinda-onemli-degisiklik-1936g-p1.htm

Duygu bunu beğendi.
  2. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Bu düzenleme bana göre yetersiz. Neden? Şimdi kusurlu kişiler zaten bedeli ödeyecek ama hayatında kaza yapmamış adamların durumu ne olacak? Misal ben 8 yıldır aynı aracı kullanıyorum şükür bir kazam filan olmadı ama buna karşın 210 TL olan sigorta bedelim 460 TL oldu. Benim suçum ne?

Murat ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    işte sizin-benim gibi sürücülerin daha düşük prim ödemesi için bu düzenleme yapıldı.

4. alphan59

alphan59 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    118
    Ad Soyad:
    Alphan SIYLI
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    inşallah bu düzenlemeyle ödediğimiz miktar azalır, bu yıl 905 tl sigorta ödedim. şu ana kadar 2 yıl boyunca üzerime ticari araç vardı hiç bir kazaya da karışmadım 1 yıldır hususi otomobil var aynı şekilde hiç bir kazası yok 6 yıldır ehliyetim var en ufak bir ceza almadım buna rağmen ödediğim miktar için sigorta değil soygun desek daha uygun olur.

5. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Benim bu düzenlemeden anladığım sadece bazı kuralları resmen çiğneyen kişilerin yapacakları hasarları sigorta ödeyecek sonra da gel bakalım biz senin yüzünden bu kadar para ödedik ver diyecekler. Ama kusursuz sürücüler için bir düzenleme göremedim. Aslında bu hasarsızlık indirimin de 7. basamak uygulamasından vaz geçilmesi gerek. Ne kadar kazaya karışmasa da bir kişi 7. basamak indirim için son nokta daha inmiyor. Birde gerçekten sigorta işinin harbiden suyu çıktı. Benim aracımı yaşından dolayı kasko yapmayan uyanık firmalar sigortaya geldiğin de öpmekten resmen yüzümü eskitiyorlar. :)

Bu Sayfayı Paylaş