arkadaşlar merhaba geçen sene aldığım aracımın kaskosu bitmek üzere ancak trafik sigortamda problem var.kasko ve tarfik sigortası işlemleriyle trafikçi bir arkadaşım ilgilendiği için bir problem görmedim ama şimdisigorta şirketlerine gittiğimde trafik sigortamın olmadığını söyliyolar.yani iptalmiş.kaza yapsam dert ayrıca detaylı bir tafik çevirmesinde aracımın bağlanacağını söylediler.oysa ki 4 taksit halinde karttan ödeme yapıldı.ve cezaya girmiş.düzelmeyeceğini söylüyolar.bu sene 440 imiş.oysa 225 ödeyecektim.geçenlerde arkadaşın yanına gittim yapan şahıs merkezle bağlantı kurmuş problem yokdiyodu ben düzeldi diye üstüne düşmedim.ama şu an sorun devam ediyo.kaskocuların dediğine göre parayı almış acente ama merkeze bildirmeyip paranın üstüne oturmuş.acente güngören.oysa ki kasko b.çekmece de yapıldı.bu durumda arkadasımda kandırılmış oluyor.şimdi bu durum nasıl çözülür?işi mahkemeye mi götürmek lazım.yada üstüne 1 bardak su içip cezalı mı yaptırmam lazım.bazı arkadaşlar git aynı acenteden yaptır.bu sene ki fiyat neyse onu ver diyolar.sigorta euro sigorta.
Pazartesi aşağıdaki numarayı arayıp destek iste, kendisi yeğenim olur 0216 651 75 17 Hakan Alkılıç, ergoisviçre acentası...
var ama tramerden pol.no su ile girdiğim zamn bilgileri görüyorum.ama plaka ya da şasi no su ile girdiğimde yanlış pol.no ve bilgiler çıkyor.kaskoyu dnediğimde ise her türlü aynı bilgilere ulaşabiliyorum.
elinizde mühürlü/kaşeli adınıza ve plakanıza dair poliçe varsa sorun olmayacagı kanısındayım.. eğer aracın ilk sigortası ise plaka belirtilmemiş olabilir..çünkü bazen arac trafiğe cıkmadan sigortası yapılabiliyor..
mesela; aracı bayiden aldınız işlemler baslatıldı..arac sıfır oldugu için trafik sigortasınıda bayi yapar..bunu yaparkende aracın henuz plakası cıkmadıgından "35 (yeni kayıt)" gibi bir ibare bulunur..yani ilk yılında plaka belirtilmemiş olabilir.. önemli olan sizin elinizde o poliçenin olması ve poliçedeki şase/motor numaralarının tutmasıdır..
Yusuf cahilliğime ver ama sıfır araçta aldım,anahtar teslimi dediğim zaman poliçemi hep ruhsat ile beraber aldım(yani plakalı,ruhsatlı,poliçeli)ama Eyüp arkadaşın dediği konu farklı.?ondan bilgi istedim sizden.
evt arkadaşım benm durumum farklı.çünkü aracımı alırken yapılan pazarlıkta plaka, ruhsat,trafk sigortası işlemlerini kendimizin takip edeceğini söyledk.işin içine bayi girmedi.arkadaşm trafikçi olduğu için işlemleri kendisi yaptı.ben sadece plaka ruhsat kasko ve sigorta belgelerini aldım.arabayı bayiden daha sonra almaya giderken bunları yanımda götürdm plakayı bayiye taktırıp trafiğe çıktım.
Elinizde kaşeli imzalı , motor şase noları doğru olan bir poliçe var ise, Ve Sigorta firması da merdiven altı bir şirket değilse (Acenta hariç) Sizi bağlayıcı bir durum değil. Siz bir bankanı şubesine ödeme yapıp tahsilat makbuzunu almışsınız. Bence Merkez Sigortasına gidip durumu düzeltmeleri gerektiğini belirtiniz. ACENTANIN kazığı sizi enterese etmez. Olmazsa şikayet var sitesine , yada Bizim forumda şirket ismini zikredin Bizde afişte edelim olsun bitsin. Ayıp denen bir şey var. Hep vatandaşmı suçlu kardeşim, Hocanın demesi gibi " Insaf ya , hırsızın himi suçu yok" Düzenleyen : Ogun
http://www.tramer.org.tr/tramer/policePublicSorgu.mxx?cmd=sorgu&newSorgu=E&u=100 tüm trafik ve kasko poliçelerinizi buradan sorgulayabilirsiniz.
ben plakadan sorgulayınca gözükmüyor diye dedim..bende gecen sene fiyat almak için sigortacıya gittiğimde plakadan görememişti..ilk senesi oldugundan plaka cıkmadan sigorta yapıldıgı için demişti..konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilim..haklısınız.. bu arada benm aklımda bir soru var..aracın ilk yılı olduguna göre zorunlu trafik sigortası yapılmadan nasıl ruhsat cıkar.?
trafikçi arkadaşım yaptı.yani sigorta kasko trafik plaka hepsi aynı günde bitti.bu arada çoşkun beye teşekkür ederim.verdiği noyu aradım.saolsun akrabası yardımcı oldu.problem sisteme işelnme şeklinden kaynaklanıyormuş.plaka girilirken kayedilirken boşluk konmuş o yüzden görünmüyormuş.bitişik yazıyolrmış.silivrideki kaskocu ya gittim.artık sistemde görünüyor.ama bu defa da yenileme yaparken il nosu görünmüyo.mail attılar yarın hallederiz dediler.yarın işlerimi bitirebilirsem ilgilenicem olmazsa çarşamba şu aşamada cezalı yaptırmaktan kurtuldm.