Trafik sigortasında firma önemli mi? En ucuzunu mu yaptıralım? Kasko için düşünceleriniz neler? Acente acente dolaşıp bütçeye en uygun fiyatı mı almalı ya da sürekli tek bir acenteyle çalışmak mı?Kaza gibi durumlarda yönlendirme ve takip için acenteler faydalı mı?Yoksa internetten mi yaptırmalıyız?
Ben de trafiği en ucuz olanından yaptıracaktım ancak acentem "bir kaza durumunda karşı tarafa ödemede sıkıntı çıkartıyorlar. Sonra karşı taraf da sana geri dönüyor ve çok uğraştırıyorlar" diye küçük şirketten yaptırmamamı istedi. Sonuçta aralarında 100-120TL gibi bir fark vardı ve ben de risk almak istemedim.
valla ben arastırdım o kadar hatta sigortacı arkadasım vardı ondan fiyat aldım ama sigortam net en düsük fiyatı verdi sigortam net den fiyat al derim
en ucuz trafik sigortasını yaptırın. benim sigortam karşı tarafa geç ödeme yaparsa bu benim sorunum değil. kasko için maalesef çok büyük firmalar bile kelek yapıyor. acenteler de genellikle kelek yapıyor. eğer bir acenteyle gerçekten samimi bir bağlantınız varsa sürekli oraya yaptırın. sadece esnaf samimiyeti varsa hasar zamanında hiçbir işe yaramaz. kasko poliçesinde neyin ne anlama geldiğini öğrenip ona göre yaptırmak en doğrusu.
Trafik sigortasını en ucuz en dandik yerden yaptırmanızda hiç bir sorun yaşamazsınız önemli olan sizi aracınızın kaza anında trafik sigortasının var olması yeterlidir. Geç ödemesi veya ödememesi sigortalıyı bağlayan bir durum asla değildir. 100 - 200 fazla yapalım diyen acente fazla para kazanmak için demektedir. Ama kaskoda durum tabiyki farklı kaskonun iyisi araç sahibi için önemlidir.
ödeme beklemem çünkü ben kendi kaskomu devreye sokarım, benim kaskom karşı taraftan çok rahat alır o parayı. devletin zorunlu olarak yaptığı bir sigorta için bu kadar düşünmemize gerek yok. yıllardır söyleniyor kasko ile trafik sigortası birleşsin diye. neden birleşmiyor? sebebini biliyoruz. birileri taban fiyat üzerinden çok para kazansın diye ben fazladan para veremem sürekli olarak zarar açıklayan sigorta firmaları neden yıllardır bu işi yapıyor? sigorta experleri neden bazı sigorta firmalarını koruyor? ben bu soruların yanıtını biliyorum. sigorta sektöründe çok yamuk var, ben bu yamuk sisteme zorunlu olarak bir para vereceksem en ucuzunu seçerim.
Ben şu mantığa karşıyım, trafik sigortası zaten beni ilgilendirmez en ucunuz seçeyim ama kaskonun en detaylısını ve bilineni.
hocam siz niye karşı tarafın uyduruk ve işi yokuşa süren sigortası için kaskonuzu devreye sokasınız ki.ben her zaman bilindik firmalardan yapılmasından yanayım.ne kimseyi mağdur edeyim ne kendim mağdur olayım SM-A320F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
o iki hafta beklediğiniz eksperin kabahati yok mu? gayet büyük bilindik firmalarda da çok sayıda şikayet okuyabilirsiniz. kendi başıma gelenleri de biliyorum, 16 yıldır zorunlu trafik sigortası, 15 yıldır kasko yaptırıyorum. hala ısrarla söylüyorum, zorunlu trafik sigortasını en ucuz versiyonunu yaptırmalı. ben ucuz sigorta yaptırdığım için değil, sistem kötü olduğu için karşıdaki adam mağdur olur.
Kesinlikle var fakat başıma birkez sigortalık bir durum geldi, kimse kaza yasamasin, araci pazartesi servise bıraktım, eksperin haftada birgun persembe geldigini soyledi servis, durumu acenteme aktardim, acente firma ile konuşup eksperin 1gun sonrasina gelmesini sağladı, haftasonu gidip araci teslim almıştım. Bekleyen ben degildim, muhtemelen kaza yapan arkadaşta firmayi baya bir aramistir ama sonuc almak baya uzun sürmüs. Surecin uzamasinin suphesiz ki bir sorumlusuda ustadir muhtemelen.
A sigorta firması için 1 günde gelen eksper B firması için neden 1 haftada geliyor? bunun yanıtı sistemin pisliklerini gösterir. ustalar, bu işte araç sahibi kadar suçsuzdur. eksper-sigorta firmaları nasıl anlaşıyor? yasada kendi eksperinizi seçme hakkınız var? kendi eksperini seçen var mı? kendi eksperinizi seçtiğinizde neden 1 günde gelmez? sigorta sistemi kötüdür diyorum, zorunlu trafik sigortası bu sistemin en kötü tarafıdır. bu soruları sorması gereken gazetecilerin hangi sigorta firmasıyla nasıl ilişkileri var?
Adiyaman'da eksper yokmuş, buraya cevre illerden geliyormus, onlarda haftada birgun geliyormuş. Hayir eksperi biz secemiyoruz, firma kimi atarsa o geliyormuş, usta ya da servis secemiyor, sanirim odeme yapacak firmalarda daha fazla odeme yapmak istemezler. Musterisini magdur etmemek adina atadigi ekspere hemen git demesinin nasil bir sıkıntısı var? Ben Adiyaman'dayim, acentem Ankara'da, sirkette muhtemelen İstanbul'dadir, aramizda nasil bir cikar iliskisi olabilir ki? Sistem nasil isliyor ya da isler bilemiyorum da hala söylüyorum "trafik sigortası beni ilgilendirmez, karsi taraf nasil parasini alirsa alsin mantigiyla trafik sigortası en ucuzunu secipte kaskoda en ince ayrıntısına kadar irdelemek hic hos bir yaklasim değil. Bu benim dusuncemdir, bir onceki mesajimda da belirttigim insallah kimse kaza yapmaz, yaparsa da isini savsaklayan firmanin eline düşmez.
Ben yukarıda kendi yazdığım soruların yanıtını biliyorum, Maalesef benim için bazı şeyleri yazmanın hukuki sonuçları var. Bu nedenle sistem kötü dedim. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sigorta şirketlerine hiçbir zaman güvenim olmamıştır... Her ne kadar kloza çeşitli eklemeler ilaveler yapılsa da sigorta şirketleri genel anlamda para ödememek üzere yapılanmışlardır. Önemli husus şu, Trafik teminatı her yerde aynı 36-39 bin civarı bir teminatı vardı... Kasko da ise siz kloza eklemeler yapabilirsiniz... -Sadece kaza durumu, -Yangın, Sel,Su, Deprem,Toplumsal Olay, Terör vs vs seçenekleri -Sınırlı teminat yada sınırsız teminat (psikolojik destek vs) -Araç aksesuarları vs -Orjinal ön cam yada yan sanayi cam vs vs ... Bir hasar durumunda kusur sizde ise sizin trafik sigortanızın 36-39 bin TL lik kısmı karşıya ödeme yapar... Eğer kaskonuz yoksa üst limit li hasar varsa kalan meblağ sizden talep edilir... Kaskonuz varsa karşı taraf için belirlediğiniz ek limit e kadar ödeme yapar... Ek limit yetersiz ise yine size dönerler... Açıklayıcı olmuşumdur diye düşünüyorum...
Arkadaşlar bir ekleme yapayım... Devlet diyelim ki 100 tane firmaya trafik ve kasko sigortası yetkisi verdi diyelim... Yani lisanslı firma... Şimdi kimisi trafik için 500 TL alırken ötekisi 800 TL alıyorsa burada 2 husus vardır... 1. - birisi ya aynı işi yapıyor daha çok kazanıyor 2. - ucuz yada pahalı olandan herhangi birisi işini iyi yada kötü hızlı yada yavaş yapıyordur... Fark belkide budur... Bazı sigorta şirketleri şartlar gereği hızlı eksper atıyor hızla ilerliyor falan filan bazıları ise çok ağır hareket ediyor... Bunun sebebi ödenilen ücret olabilir de olmayabilir de... Süreçleri firma içlerini iyi bilmek lazım... Yoğunluk personel sayısı vs vs... kısaca Devlet lisans vermiş... Yavaş çalışması sürücünün sorumluluğunda değil ki... Empati yapalım... Sırf karşı taraf ın daha hızlı çözüm ulaşması için neden 300 fazla versin ki... Sürücünün sorunu değil ki... Mağdur varsa ilgili kurumlara şikayet etsin... Karşı taraf da empati yapsın lütfen... yıllarca olup olmayacağı meşhul bir kaza durumundan ötürü her yıl neden 300-500 TL sigortaya fazla verilsin ki... Karşı taraf empati yapsın lütfen ailesinin rızkını neden sigortaya fazla ücret ödeyerek versin ki ??? Ucuz pahalı herkesin tercihi.... Süreçlerde biraz da şans lazım sanki... Biraz da millet olarak hak aramıyoruz... O yüzden oluyor bunlar... Sırf hak aramak adına bir markanın mahkemeye versen de sonuç çıkmaz dediği için TÜKETİCİ HAKLARI na özellikle başvurdum... İsterse 2 sene geçsin inadım inat... Önce kanundaki haklarımızı öğrenmeli sonra ilgili kurumlara başvurmalı bence... Sizde yapın bunu... Herkes tepkisini koyarsa bazı şeyler zamanla düzelir...