Arkadaş bu ülkede araç sahibi olmak suç mudur Allah aşkına? Habire vergi, sigorta vs adı altında para ödüyoruz. Kaskoyu yaptırdık bitti gidip ruhsatı alayım diyordum şimdi bir de trafik sigortası çıktı. 30-40 TL falan trafikte ödenen bir masraf sanıyordum ben bunu meğerse kasko benzeri bir şeymiş. İkisinin de mantığı ve işlevi aynı, boş yere para ödüyoruz ya, ne kadar saçma ne kadar gereksiz bir şey, milletin zorla kazandığı parası resmen gasp ediliyor. Bir de öyle keyfi bir uygulama ki aynı araba ve rusat sahibineher şirket farklı bir rakam söylüyor. 1 saatte 9-10 farklı şirketi aradım, rakamlar 212 ila 161 arası değişiyor (araç 2005 Getz 1,3 GLS). En uygunu AIG çıktı, 161 TL karta 6 taksit yapıyormuş. Kaskoya da 850 TL vermiştik, kafadan 1,000 TL sigortaya gitti, neyseki Ocak pulu ve muayenesi tamamlanmış.
Trafik sigortası olmayan bir aracın size vurup 4 - 5000TL'lik bir hasar verdiğini düşünün, ya araç sahibi bu parayı size ödiyemiyecek durumdaysa, yada "ver mahkemeye al kardeşim param yok" derse.....yada siz Allah göstermesin haksız durumdasınız ve karşı tarafta 4 - 5000TL'lik bir hasar yaptınız, cebinizden ödemek hoşunuza gider'mi...
İnsan hata yapmaya müsait bir canlıdır. Yarın bir gün kaza yaptığınızda zorunlu trafik sigortanız devreye girerek karşıdaki aracın hasarını cebinizden para çıkmayarak ödeyeceksiniz. Ya da sizi biri maddi hasara uğrattığında karşı tarafın yaptırmış olduğu zorunlu trafik sigortası zararınızı karşılayacak. O yüzden gereksiz bir uygulama değil...
coşkun üstadım;denizci01 arkadaşımız sanırım,trafik sigortası ile kaskonun işlevi hakkında çelişkiye düştü galiba.?
Uzunca da yazdım ama yine de yazdıklarımın yanlış anlaşıldığını görüyorum. Olaya duygusal açıdan bakacak olursak fazladan ödeyeceğim her kuruşa karşıyım ama tabiki olay kendimi (ve hatta ailemi) ve aracımı garantiye almak içinde eyvallah. Ama banasaçma gelen şey şu, madem trafikte oluşacak nahoş durumları karşılamak için bir sigorta yaptırıyoruz, kasko neden? Ya da kasko yapılıyorsa zaten ve teminatları da yüksek tutulmuşsa, trafik sigortası neden? İlla yapılacaksa tek bir sigorta yapılsın hepsini karşılasın, yanlış bir düşünce mi bu? Amaç üzüm yemek mi bağcı dövmek mi? Bana bağcı dövmek gibi geliyor o yüzden sitem ediyorum. Bir araştırın bakalım hangi ülkede var böyle aynı amaca yönelik iki ayrı sigorta uygulaması?
Trafik sigortası mecburidir, Kasko isteğe bağlı, kasko aynı zamanda sizi de güvenceye alır ama trafik sigortası sadece mağduru kapsar...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif Düzenleyen : Coşkun Uçar
trafik sigortası haklı olanın masraflarını karşılar, kasko ise haksızda olsan, kendi başınada kaza yapsan masrafları karşılar, ayrıca trafik sigortasında çalınma kapsamı yok sanırsam
İlerleyen zamanlarda hem kasko hemde zorunlu trafik sigortasının özelliklerini tek bir pakette toplayacak bir uygulama düşünülmekte o zaman Denizci01 in istediği uygulama gerçekleşmiş olacak. Ama şu an kasko keyfi yaptırmayabilirsiniz, zorunlu trafik sigortası ise karşı tarafın maddi hasar ve tedavi masraflarını karşılayacak bir ürün olduğu için mecburidir. Düzenleyen : Canhan83
benim sigorta da 18 martta bitiyor, aradım bugün hasarsızlık indirimi olan hali 300 tl dedi acente. geçen yıl arabayı alırken ilk kez yaptırmama rağmen 260 ödemiştim. bu kadar risk arttımı ki fiyatlar da arttı?
Arkadaşlar trafik sigorta muayene işlemlerinde size yardımcı olabilecek biri var tanıdığım bende kendi aracımı çift renk olarak yaptırdım isterseniz sizde arayın merak ettiklerinizi ögrenin fiyat alın. İlker Arslan 0535 333 39 92