Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Trafik Sigortası Hasarsızlık Indirimi Hakkında ( Yardım )

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda EmreFirat tarafından 28 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

1. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaşlar merhabalar hayırlı akşamlar hepinize bir konuda sizlere danışmak istiyorum abilerim .
    Geçtiğimiz 2015 senesinin ağustos ayında sitede park sorunu yüzünden ailem tatildeyken kendi aracımı annemin üzerine olduğundan vekalet alıp sattım araç 34 plaka ve 2015 senesinde mayıs ayında 310 tl gibi bir rakama sigortasını yenilemiştim satınca iademi aldım . Aynı sene aracımı sattıktan sonra babamın aracınıda satışa çıkardım ve verdim onunda eylül ayında sigortası yapılmıştı 460 liraya yenilemiştik oda 34 plaka idi aralık ayında sattım . Satar satmaz 10 gün sonra tanıdık vasıtası ile şimdiki getz'i bulduk satışını aldık araç 39 plaka idi 650 liraya sigortasını yaptırdık . Yaşım genç olduğundan araçları anne ve babamın üzerine yaptırmayı devamlı tercih ediyorum . Getz'i aldıktan sonra yaklaşık 3 ay sonra 2016 mart ayında kendime motorsiklet aldım ve onuda babamın üzerine yaptık motor 34 plaka ve babamın üzerine 2 teker sınıfı ilk kez olduğundan oda yüksek çıktı 890 liraya motorun sigortasını yaptırdık . Üzerinden 7 ay geçti şimdi motorumu değiştirmek istiyorum honda cbr 250r bakıyorum sigorta araştırması yaparken tüm araçlarımızın sigortasını yaptrdığımız sigortacımız dedi ki şuan motoru satma yeni alındı senesinin dolmasını bekle ki hasarsızlık indirimin olsun yoksa yeniden sigorta yapılır gibi fiyat çıkar diye tavsiyene bulundu ben bu şekilde bir kaç aydır beklerken tanımadığım bir sigortacıda diyor ki istediğin gibi al sat . Şimdi 2017 martta hasarsızlığın olacak tamam ama bu seferde sigortaya zam gelicek yine pahalıya yaptırıcaksın o indirim kaybolmuş olucak dedi . Sizce durum nedir bilginiz varmı ? Değiştirmelimiyim yoksa marta kadar beklemelimiyim ?

2. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Valla okurken yoruldum :p
    Şimdi hasarsızlık indirimi bir yılda doluyormuş onu bana sigortacımda dedi. Lakin zam gelince o indirim kaybolma hikayesini bende anlamadım...

3. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Valla ben yazarken nasıl yorulmamışım onu anlamadım abi :) Şimdi örnek veriyorum sigortayı 800 liraya yaptırdım . Senesi doldu %10 hasarsızlık indirimi aldım 80tl . Bir sonraki sene sigortalara zam geliceğinden tahminime göre 720 liraya yaptırmam gereken sigorta zamdan dolayı yine 900 1000 küsür tl olacak diyor başka bir sigortacı kafamı karıştırdı eğer öyle ise bi 10 gün içerisinde yeni motor alıcam senesini beklemeden . Elimdeki motoruda satarım acelesi olmadan :)

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bir yıl olmadan satıldığında hasarsızlık indiriminiz olmuyor, yani isterseniz 5 yıldır araç sahibi olun, sahip olduğunuz süre araç başına 12 ay olmuyorsa indirim olmuyor bu bir gerçek.

diger konuya gelirsek 890 liraya yaptirdığinız sigorta seneye %10 zamlansa 980tl bunun üzerinden %25 indirim alsanız 735tl olacak, yani 245tl gibi bir avantajınız olur. şu an için hesaplarsak 155tl. kısaca mart ayına kadar hayalerinizi ötelemeye degmez gibi duruyor.

Ama bir de şu vergi olayı var, yıl içinde 3'ün uzerinde alım satım olduğunda vergi çıkıyor galiba ona takılmayın.

5. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    ben şöyle söyleyim...

hep aynı yerden sigorta ettiriyorum.. her yıl %15-20 gibi hasarsızlık indirimi yapılıyor ama her yıl ödediğim para ya sabit kalıyor yada küçük artışlar oluyor...

Zam oranı yüksek olduğu için hasarsızlık indirimi eriyip gidiyor....

yani %20 zam gelecek
    %15-20 arası hasarsızlık indirimi alacaksınız...

6. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum eğer öyleyse 5 ay kadar beklememe gerek kalmayacak motor bakmaya başlayayım . Gerçi şimdi motoru alsak yağmurlar başlıyor havalar soğudu araçla gidip geliyorum işe nisana kadar yatacak motor aşşağda depoda çok fazla süremiycem gibime geliyor ama en azından acelem olmaz uyguna düşürdüğüm zaman alayım kafamda tahmini 7 ile 9 bin arasında bütçe var motor için karar vermekte zor :/

Bu Sayfayı Paylaş