Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Trafik Cezası Yardım

'Sohbet' forumunda Önal tarafından 12 Nisan 2017 tarihinde açılan konu

1. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Selamlar,
    Uzun yazıcam kusura bakmayın. Karışık bir durumla karşı karşıyayım fikri olan başına gelen varsa yol gösterirse sevinirim.
    Kasım ayında radar cezası yedim silivride tebligat geldi 412 lira peşin yatırdı babam, babamın üzerine diye araç 309 tl indirimle. Neyse almış dekontu çıkmış bakmamış üzerine zımpalamışlar ceza kağıdıyla. Bugün farkettim ceza ödenmedi görünüyor sistemde birde faiz binmiş 500 tl olmuş. Gitmiş makbuzla vergi dairesine yani yatırdığı yere. Veznedar bizim cezayı değil 35 plaka bir aracınkini yatırmış açıklamada yazıyor. Kişi adı ve tc no başkası. Babamın değil yani hiç bakmamış vermiş parayı o zaman almış dekontu. 35 plaka araç da rent a car aracı baktırdık o yüzden şüpheleniyorum biraz üç kağıt dönmüş olabilir mi diye bu kadar tesadüf. Zor düzelir ama bi bakalım demişler bir daha ödemek zorunda kalıcaz gibi duruyor. Nasıl kanıtlıcaz kamera kaydı vs baktırsak şikayetçi olup o gün o kişi orda mıydı nasıl ödedi diye adamın dekontu da bizde elimizde. Yok yere 500 lira dikkat etsin herkes kontrol etsinler bakalım soruşturucaz. Ne yapılır edilir sizin de fikirlerinizi almak istedim tecrübesi olan vardır. Veznedarı tanıyoruz ona bir soralım bakalım kimsenin de günahını almak istemiyorum ama pek masum gelmedi gözüme.

2. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kiralama şirketine ulaşmaktan başka çözüm yok gibi. İnsaflıysa gönderir parayı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Önal bunu beğendi.
  3. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Aynen öyle duruyor. Babam hiç bakmamış dekonta almış koymuş kenara. Numaranın son 3 basamağı farklı benimkiyle ödenen cezanın. nasıl da aynı miktar denk gelmiş şirketi de ara bul soğuk su içicem gibi geliyor faiz de binmiş.

4. bekobey

bekobey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    778
    Ad Soyad:
    Bekir DOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Düzelmeyecek konu değil, yeterki 35 plakalı rentacar sahibi anlayışlı olsun, veznedar da halt etmiş, bizde vezneye baktık, 50 kere kontrol edin deriz ödeme yapanlara,
    Bir keresinde işletme kira borcunu defterdarlık veznesi yerine vergi dairesi veznesine yatırmış, veznedarda bu buraya yatmaz ama demiş almış. koskoca yazıyor evrakta bakmış defterdarlık diyor ama genede almış iş bilmez. sonuç adamın firması kapanacak anlattı durumu, üst düzey bürokrat siyasiler vs derken. Hesap veznedara çıktı, kardeşim sen niye aldın bu yanlış ödemeyi diye, sonuç yanlış hesap bağdattan döner hesabı düzeltildi. Biraz uğraşın, üst makama çıkın, ben niye başkasının cezasını ödeyim felan deyin iyi baksınlar, rentacar insaflıysa zaten yardımcı olmalıdır. :)

Asel Kaan Efe ve Önal bunu beğendi.
  5. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Teşekkürler ilginize bakalım müdüre söyledik işin kötüsü 309 lirA oldu 500 aradaki faiz vs bindi adam da bunu istemez haliyle veznedarın hatası direkt ama kontrol etmemek de bizim ne bilelim birebir tanışık insanız küçük yer, mtv öderken falan isim söylerdi bu sefer dememiş birşey yoksa babam neden onaylasın. son üç haneyi yanlış yazıp aynı miktar cezayı denklemek de bir başarı sanırım.:confused:

bekobey bunu beğendi.
  6. Arif M.

Arif M. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    81
    Ad Soyad:
    Arif Milak
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    İlgili vergi dairesine bir dilekçe ve belgeler ile müracaaat edip yanlış ödenen paranın iadesini isteyin.

Dikeçenizde iadeninin ödeneceği İBAN adresinizi mutlaka belirtin.

İade talebiniz rededilirse İdareye karşı İdari Yargıda dava açmanız gerekecektir.

Asel Kaan Efe, emin1972 ve Önal bunu beğendi.
  7. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Teşekkürler, anladığım kadarıyla peşin ödeme indirimi ve faiz yine de bana ödetilecek 200tl bir fark oluşuyor. Bu tarz durumlarda sıcağı sıcağına dikkat etmek çok önemli ders olsun. Mahkeme falan bir sürü iş gerildim.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. emin1972

emin1972 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    emin alkan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    vergi dairesi cevap vermek zorunda cevap vermezse bildiğim 60 gün içinde idari yargıda dava açmanız gerekmekte ama bir avukata danışmanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Önal bunu beğendi.
  9. ihakkis

ihakkis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    51
    Ad Soyad:
    İ. Hakkı Seçkiner
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Müracatınızı bimer'e yapmanızı tavsiye ederim.

10. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Ve Böyle memurlar çalışmaya devam edecek
    Yaptığı her yanlışta puan kaybedecegini yıl içinde 10 puan sonunda işini kaybedeceğini bilse böyle davranmaz işini dikkatli yapar sanırım
    Devlete kanca atalımda rahat edelim devri sona ermeli

YasinD., Asel Kaan Efe ve Önal bunu beğendi.
  11. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    İlgili kuruma dilekçe ile başvurun ancak bu yine de bir çözüm olmayacaktır. Sonucunda orda görevli memur bana bu plaka söylendi ona göre yaptım işlemi diyerek hatasından sıyrılabilir.
    Bu arada Devlete kanca atalım rahat edelim mantığına karşı olmakla birlikte, yaptığı yanlışlar sonucunda işini kaybetsin mantığı da çok doğru değil. Hele 10 puan silinsin işini kaybetsin gibi bir yaklaşım çok mantıksız. 100 ceza puanı alan kişinin ehliyeti bile tamamen iptal edilmiyor. Bu mantığa göre yanlış yapan herkesi tarihten silmek lazım. Örneğin söz konusu olayda ödeme yapılınca dekont kontrol edilse ve anında müdahale edilse düzeltme hemen yapılabilirdi, burda ödemeyi yapan amcamız da o an kontrol etmemekle hata yapmış. Yanlış yapmak insan doğasında olan bir şey, herkes hatalar, kusurlar yapabilir. Kasıt olmadıktan sonra (ki kasıt olmasa bile hukuken cezası olabiliyor) birbirimize karşı anlayışlı olabilmek gerekir.

YasinD. ve Önal bunu beğendi.
  12. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Malesef çok rahatlar vatandaşın işini yapalım doğru dürüst maaşımızı hakedelim diye düşünenleri az. Biliyor sorumluluğu yok al parayı ver dekontu biz de güveniyoruz hatamız orda.

13. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Aynen öyle bana bu dendi derse nasıl kanıtlarız pek mümkün değil gibi. Tabi biz elin rent a car cısının cezasını neden ödeyelim o da ayrı bir durum. Veznedar ismen de tanıyor bizi bilir yani buna rağmen yanlış yatırmış bir kod var onun son 3ünü yanlış yazmış. Bakınca hatalı biz yine orda farketsek düzelirdi şimdi ispatı çok zor. İnsandır hata yapar ama bu gibi durumda kanunlar hep vatandaşın aleyhine memur devlet hep haklı. Kastım kış lastiği almadım çıktı parası o koyuyor insana en çok :)) pazartesi ben de gidicem en kötü haram olsun der çıkarım. Bimer den birşey çıkar mı ki oraya da yazayım bari.

14. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    BİMER'den pek bir şey çıkacağını sanmıyorum. Resmi cevap verilir ama sonuç almak zor olur. Veznede görevli kişiyi tanıyoruz demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam. O şekilde çözüm olabilir ama biraz uğraşmak gerekebilir. İstendikten sonra yapılmayacak şey olmaz sanırım :)

15. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Tanıyoruz evet müdüre de söylemiş babam pazartesi gidicez tekrardan karşı tarafın insiyatifine kaldı sanırım bu iş. Biz insanca anlatırız sonuç ne olur artık görücez. Hiç aklıma gelmeyecek birşey hep de beni bulur cins işler şaşırdım buraya yazdım teşekkür ederim cevaplara ilgiye.

Asel Kaan Efe ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    gecmis olsun, ben de bir kere komşunun su faturasını ödemiştim. benim de hatam var kapıda bizim faturaları alırken onu da almısım bakmadan vezneye vermişim.
    memurların malesef ilgisi ve bilgisi az. zamanında sgk'da geri zekalı memur benim öğrenci belgemi her seferinde girmek yerine beni engelli diye kaydetmiş sisteme. ben de farkında olmadığımdan öğrencilik hayatımın sonunda kendi ayağımla gittiğim sgk'da 7bin lira borçlu cıktım. sgk hatasını kabul ediyor ama mevzuatta bunun karşılığı olmadığından yapacak bir şey yok diyorlar. sonuç olarak yapılandırma ile borç 3bin civarına düştü. 2bin lirasını ödedim, bin lira duruyor.
    Bimer de hikaye, defalarca yazdım otomatik hazır cevaplar geliyor.

17. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Aynen devletin memuruna bile güvenemeyeceğiz demek. Yatıran arkadaşlar dikkatli olsun uyarı mahiyetinde bir nevi bu konu ne diyelim. İşini sağlama almak gerek yoksa hata sorumluluk sürekli vatandaşa kalıyor.

18. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    malesef öyle, bir işi yaptırmadan önce kendiniz araştırmak zorunda kalıyoruz. sonrasında ilgili memura tarif edip yapmasını bekliyoruz.

19. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,112
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Bayağı bir zaman geçti , banka otomatik ödeme talimatımı aldı ve ev telefonumu düzenli ödüyordu , bir kaç ay sonra telekom ev telefonumu kesti , araştırdım borçtan dolayı , bankaya gittim ,biz ödedik dediler sonra araştırdılar ve benim telefonumun son iki hanesinden farklı bir abonenin telefonu ödenmiş , banka bana git o aboneden al paranı deyince , banka müdürüne durumu anlattım ve telekomla görüşmüştü sonuç , karşı abone nasıl olsa benim borç ödeniyor diye de hiç araştırmamış , telekom o abonenin borçlarının ödenmiş faturasını benimkine mahsup edip benim borcu sildi onu borçlu çıkarttı , banka da kayıtları düzeltti ama arkadaşın işi biraz daha karışık üzerinden geçen zaman da bayağı olmuş.

20. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Konuyu açtım sonuçlandı yazmak yeni aklıma geldi. Düzelttiler sonradan vergi dairesinden oluyor böyle yaa deyip. Müdüre çıktık halloldu kendi hatalarını kabul ettiler yani şaşırdım. Yanlışlıkla cezasını ödediğimiz ne oldu bilmiyorum. Yorum yapan yardımcı olanlar kusura bakmasın teşekkür ederim.

Halil KURT ve Tilki bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş