arkadaşlar park yasagı cezası yemişim. 92 tl e-devletten bakınca görünüyor fakat bunu nasıl ödüyecem? yani araştırdım ama bulamadım ve bunun son ödeme tarihi falan varmı ? yazmıyorda birşey ilk cezamızı yedik böylece
bana makbuz falan verilmedi aracım cekilmişti. otoparkdan cıkarırken 102 tl karsılında makbuz aldım ondada sadece plaka cekildigi yer yazıyodu ki suan o makbuz yok elimde. dediginiz siteye baktım ama göremedim birkez daha bakayım sagolun
çıkıyor 92 tl onu görüyorum fakat giv.gov.tr de görünmüyor o borc ruhsat seri no falan girip ödüyecem heralde ? yani direk cıkmıyor trafik cezası 92 tl borc öde gibi birşey yazmıyor
Dediğiniz olay ne zaman oldu bilmiyorum ama bugün yarın aracın kayıtlı olduğu adrese ihbar gelir ve yahut gelmiştir. Ceza tutanağı olmadan ödeme yaparsanız sonra sisteme geçmeyebilir ya da sıkıntı olabilir.
beyana göre ödeme diye birşey var, siz ödüyorsunuz, aracın plakasına göre devlet sizden para geldiğini görüyor. ben akbank internet bankacılığından ödemiştim.
yok sadece plaka ve ruhsat seri no girmiştim galiba, zaten ceza tutanağı olsa bu tip bir duruma da gerek kalmayacak. ama ben ödeyeli 2 yıl oldu, belki sistemde fark vardır.
Bana yeni geldi ödeme yaparken tutanak seri ve numarasını falan istedi. İl dışında olduğumdan Samsun'a dönüp muhtardan tebliğ alana kadar ödeyemedim. Yapılan ödeme sisteme kaydedilirken hangi tutanağa ait ödeme yapıldığına dair işleniyor. İleride sorun olmaması için bu şekilde olması daha doğru olur zaten.