19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Trafik Cezası Hk.

'Sohbet' forumunda acaraktrem tarafından 12 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

1. acaraktrem

acaraktrem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Mert Karaca
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Konu başlığından da anlaşılacağı gibi yeni i20 ile ilk cezamızı yemiş bulunuyoruz :/

Aşağıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi turkiye.gov.tr sitesinde ceza görünüyor. gib.gov.tr sitesinde ceza görünmüyor.

Açıklama kısmında; İtiraz halinde yetkili merci filan filan gibi bir şey yazıyor, acaba iptal olma ihtimali söz konusu mudur?

Bildiğim kadarıyla 15 gün içinde ödeyince %25 indirim oluyor. Ödesem mi? Ödemesem mi?

2. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Aracın muayenesi filan yapıldı daha çok var ise ödeme derim. Bu ülke de vergisini cezasını ödeyen ödediği ile kalıyor. Sonra bir af hoppp ödemeyenlerin borcu siliniyor. Sonra da ödeyen dürüst vatandaş ödediği ile kalıyor.

Asel Kaan Efe ve cenker_baba bunu beğendi.
  3. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Geçmiş olsun.
    GİB adresinden, Beyanalı trafik cezası seçenei var oradan ödeyebilirsiniz.
    Artık eskisi gibi değil, cezalar daha fazla takip ediliyor ve indirimli ödemek varken neden faiziyile ödeyesiniz ki

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Peşin öderseniz ödeyeceğiniz ceza 150 lira olacaktır. Eğer ödemezseniz 15 gün sonra 200 lira olarak ödeyecek 30 günlük sürede ödemezseniz de üzerine binen faizle ödemek zorunda kalacaksınız. Ayrıca aracınızın cezası varsa trafik muayenesi ve satış işlemini de yapamayacaksınız. Son çıkan afta 100 liranın altındaki cezalar silinmişti. Afı çıkmasını bekleyeceğim derseniz siz bilirsiniz ama bir suç işlemişsiniz ki ceza yemişsiniz. Kusurunuz olmadığını düşünüyorsanız dava açın, itiraz edin ödemeyin ama bir suç işlediyseniz eğer o zaman dürüst bir vatandaşın yapması gerektiği gibi ödeyin cezayı derim.

Tilki, Onur- ve Yusuf bunu beğendi.
  5. acaraktrem

acaraktrem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Mert Karaca
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Yanıtlar için teşekkür ederim. Cezayı ödememek gibi bir durum söz konusu değil. Ödeyeceğim.
    Fakat merak ettiğim, gib.gov.tr'de sistemde görünmediği için acaba farklı bir durum söz konusu olabilir mi?

Bekleyip göreceğim, 14. gün olunca beyanlı öderim artık...

6. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    :) Devlete olan borcumuzu ödeyelim vergimizi ödeyelim her şeyi ödeyelim ama birileri öder birileri ödemez ise bu işin mantı nerede kaldı? Her türlü affa karşıyım. Maddi ve manevi her türlüsüne. Bakın her zaman borcunu faturasını zamanında ödeyen biriyim ama artık bu aflar sayesinde artık asla asla ödemeyeceğim. Ödediğim ile kalıyorum çünkü.

7. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Ben daha önce, GİB te gözükmüyordu ama beyanlı olarak ödemiştim, zaten erken ödemeyi otomatik olarak hesaplıyor ve indirim uygulayor, sorun olmuyor.

8. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Gib de gözükmemesinin sebebi henüz vergi dairesi takibine düşme süresinin dolmamış olmasıdır.
    1 aylık süre dolduktan sonra Gib de gözükür. Gib adresine düştükten sonra indirim hakkınızı da kaybetmiş olursunuz.

9. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Hatalı isem lütfen düzeltin arkadaşlar, yanlış bilgi vermiş olmayalım.

10. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Gib'e düştüğünde iş işten geçmiş oluyor. Ödeme süreniz ceza yazıldığı tarihten değil size tebliğ edildigi anda başlar 15gün sürer, bazen postacı ikametgahda kimseyi bulamayınca muhtarlığa bırakıyor. Eger siz e-tebligat seçtiyseniz(bilmiyorum hizmete girdi mi?) o zaman size elektronik olarak daha kısa surede bildirilir ve o an başlar.
    Eğer cezanın hatalı olduğunu düşünüyorsanız dava açıp hakkınızı arayabilirsiniz, yok eger cezadan eminseniz, bizde devlete asilik olmaz ödemenizi tavsiye ederim. 15 gün sonunda hem 50tl fazla ödeyecek hem de üzerine faiz binmiş olacak.
    Geçmiş olsun.

Asel Kaan Efe ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  11. ismailgulce

ismailgulce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    468
    Ad Soyad:
    ismail gülce
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
  12. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Postacıların bir şey bıraktığı filan yok. :) Sadece laf başka da bir şey değil. Ben otobanda kaçak geçiş cezası yedim bekle Allah ceza gelecek bekle Allah ceza gelecek tabi bizim ceza gelmedi neyse internet üzerinden kontrol ettim ceza filan görünmüyor hala gittim aracı muayene ettirdim. Aradan bir kaç gün sonra ceza nette göründü tebliğ tarihine baktım vay adam vay adamlar bilmem kaç önce sözüm ona bana tebliğ etmişler laf tebliğ filan gelmedi hadi geldi ben evde yokum o zaman bir kağıt filan bırakırlar. İyi nasıl olsa muayene yapıldı dedim ceza da zaten faiz filan da işlemiş salladım. Her zaman cezasına falanına filanına dikkat eden bir adamım. O yediğim ceza da ogs yüzünden oldu okumadı yada ona benzer bir zıkkım oldu. Ve yediğim ceza harbiden ağrıma gitmişti ben de inat ettim ödemedim. Ve sonra her zaman ülkemiz de olan af çıktı geldi ve benim ceza silindi.

Hımmmmm o zaman anladım şimdi ben gidip aman bu ceza zamma filan girmesin diye ödese idim. Geri benim paramı verecekler miydi? Hayır ödediğim ile kalacak idim. Ondan sonra da artık kendi kendime karar aldım. Ödemeyeceğim dedim tabi aracı muayene gidene kadar. Şükür ondan sonra da ceza filan yemedim ama yesem de ödemeyeceğim. Taki son dakika ve saniyesine kadar. Çünkü bu ülke de bu aflar olduğu sürece ödeyen ödediği ile kalıyor o kadar.

13. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Afferin çok güzel is yapmışsınız çocuğunuz varsa ona da öğretin bunları.

onurforces, mhmtrnyy, MSI ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  14. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Evet haklısınız. Doğru ya ülke de enflasyon şu kadar deyip sonra vay efendim sen otobandan kaçak geçtin ver bakalım %1000 tam yüzde bin boru değil faiz yada kaçak geçiş bedeli bu nasıl açıklayacaksınız? Ver mı böyle bir şey? Bunu siz açıklayın da ben öğreneyim. 10 TL geçiş ücretine sen benden 100 TL iste sanki otobanı bana satacaklar. Var mı böyle bir şey?

15. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    O faiz değil kaçak geçiş cezası. Acikladim öğrendiniz mi

MSI bunu beğendi.
  16. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    O nasıl kaçak geçiş bedeli sorması ayıp da ... 10 TL ücreti olan bir geçiş için ver 100 TL... Bu kişiler kaçak geçtin ver 100 TL demesini biliyor ama iş emekli çalışan geldiği zaman elleri titriyor aman arkadaş bu kez de size %50 zam yapalım demiyorlar ;) millete gelirce şapur şupur kendilerine geldiğin de yarabbim bin şükür.

17. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Hala yüzde diyorsun, öyle ceza mı olur diyorsun, laf anlayana anlatılır. Anlayana !!!

18. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Üslup değişiyor... İşte sizinle aynı kafa içinde olan kişilerin farkında olan sistem durmadan cebine girecek kısmına bakıyor ve istediği kadar zam yapmaktan geri de kalmıyor nasıl olsa kimse ses çıkarmayacak. Dünya üzerinde petrol fiyatları sürünüyor adamların dünya petrol ülkelerinin ekonomisi çökme noktasına gelmesine karşın ülkemiz de bugün yine akaryakıta zam geldi. Tabi gelecek çünkü ses çıkaran yok. Alacak hemde çatır çatır alacak.
    Sizde haklısınız benzine zam geldiğin de kendine mikrofon uzatılıp bugün de yakıta zam geldi ne düşünüyorsunuz sorusuna beni ilgilendirmiyor ben 50 TL alıyorum diyen insanların ülkesin de yaşıyoruz.

Muzzyy ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  19. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Anlayacağını bilsem sen de oku öğren derim de gerek yok. Kacak geçişle ilgili mevzuatı paylaşıyorum. Kaçak geçiş yapan kendisi durumu bildirmekle yükümlü, böyle yaparsa cezasız geçiş ücreti öder diyor mevzuat.

Ücret ödemeden yapılan geçişlere dair işlemler

MADDE 9 – (1) Bu Yönetmelik kapsamında geçişi ücretli olduğu halde ücret ödemeden geçiş yaptığı tespit edilen araç sahiplerine 6001 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 30 uncu maddesine göre o güzergahın en uzun mesafesine ait geçiş ücretinin on katı tutarında idari para cezası verilir. En uzun mesafe, ücret ödemeden çıkış yapılan gişelere en uzak mesafede olan gişe dikkate alınarak belirlenir.

(2) Ücret ödemeden geçişin yapıldığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde ödemesiz geçiş yapan aracın plakasına ait hesabın, ilgili tarafından Ana Kontrol Merkezine bildirilmesi durumunda cezasız geçiş ücreti bu hesaptan tahsil edilir. Ödemesiz geçiş ücreti bedelinin ödenmesinden araç sahibi sorumludur.

Son düzenleme: 12 Mayıs 2016
    MSI bunu beğendi.
  20. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Kacak geçişin cezası en uzak mesafenin 11 katıydı önceden. Ama şu anda yanlış hatırlamiyorsam geçiş yapılan yerin 11 katı oldu. Yani en kısa 2.50tl 27.5tl ceza geliyor.

Asel Kaan Efe ve Sabahattin bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş