Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Trafik cezalarına rekor zamlar geliyor

'Sohbet' forumunda gurcanbulut tarafından 18 Şubat 2013 tarihinde açılan konu

1. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik kazalarının önüne geçmek için emniyet kemeri takmama, aşırı hız ve kırmızı ışıkta geçme gibi en fazla kazaya yol açan bazı kural ihlallerine verilen caydırıcılıktan uzak para cezalarını artırmak üzere yasal düzenleme hazırladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, trafik kazaları ülkenin en önemli sorunlarından biri. 2011’de meydana gelen 1 milyon 228 bin 928 trafik kazasında 3 bin 835 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 238 bin 74 kişi de yaralandı.

2002’den 2011’e kadar trafik kazalarında 43 bin 140 kişi yaşamını yitirdi. Uzmanlar, hastanede ölenlerle birlikte bu sayının 100 bini aşabileceğini belirtiyor.

Trafik kazalarının önüne geçebilmek için bu yılı ”seferberlik yılı” ilan eden emniyet, denetimleri artırıp eğitim programlarına ağırlık vererek ölümlü trafik kazalarını en az yüzde 10 oranında azaltmayı hedefliyor.

Denetimlerin yanı sıra, kazaların önüne geçilmesi için caydırıcılıktan uzak bazı trafik cezalarının da artırılması planlanıyor. Yeni ehliyetler de dahil pek çok düzenlemeyi içeren 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı İçişleri Bakanı Muammer Güler’in görüşüne sunuldu.

Bakanlıkta son haline getirildikten sonra TBMM’ye gönderilecek tasarı ile hız sınırını yüzde 10 ile yüzde 30 arasında aşan sürücülere verilen cezanın 166, yüzde 30 ile 50 arasında aşan sürücülere verilen cezanın ise 343 liraya yükseltilmesi planlanıyor. Hız sınırını yüzde 50’den fazla aşan sürücülere de 700 lira ceza verilecek.

Tasarı ile kırmızı ışık ihlali yapanlar 343 lira, emniyet kemeri takmayanlar da 166 lira ceza ödeyecekler. Bebek koltuğu kullanmayan sürücülere de 166 lira ceza verilecek. Emniyet şeridinde kullananlara verilecek cezanın yanı sıra sadece korunan ve koruyan araçlarda kullanılan ”çakar lamba” takan sürücülere verilen cezanın da 77 liradan 343 liraya çıkartılması öngörülüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, alkollü araç kullanılmasının önüne geçmek üzere radikal kararlar aldı. TCK’nın 179. maddesine göre, kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor. Bugüne kadar alkollü yakalanan sürücülere para cezası uygulanıyor, polisin ”can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde araç kullandığına” dair tutanak tutmadığı alkollü sürücüler hakkında 179. madde uygulanamıyordu.

Yeni düzenlemeyle sürücülere yedikleri yiyeceklerden kana karışacak miktar olan 1 promile kadar opsiyon tanınacak. Polis, 1 promil ve üstü alkollü halde araç kullanan sürücüler hakkında herhangi bir rapor hazırlamadan savcılığa suç duyurusunda bulunacak. Alkollü yakalanan sürücüler, hastanedeki testlerin ardından 2 yıla kadar hapis talebiyle mahkemelere sevk edilecek.

2. Ali EREN

Ali EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    Ali EREN
    Para lazım devlete para, gerisi hikaye

hakan84 bunu beğendi.
  3. efe2007

efe2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    aynen para lazım, toplayamadıkları vergileri faturalardan, ceza ve harçlardan çıkarıyorlar...

4. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Alkollü ve ehliyetsiz araç kullanana kasten cinayete teşebbüsten dava açılmalı bence.

ozqury ve Ali EREN bunu beğendi.
  5. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    ben bu konuda böyle düşünmüyorum.Ceza konusunda haklılar bence.

6. Ali EREN

Ali EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    Ali EREN
    +1 değil +sonsuz katılıyorum

7. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    kesinlikle katılıyorum

8. efe2007

efe2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ayberk kardeşim bende bu konuda sana katılmıyorum haklı falan değiller, seni beni düşünen yok kasalarına girecek parayı ve bütçedeki kapatacakları açığı düşünüyorlar. başımdan 9-10 sene önce geçen bir olayı özetleyim hak verirsin belki. birgün beni bi polis durdurdu kusurlu hareketim yok arabamda cezai işlem görecek bir durum yok, kırmızı ışık yok falan filan işte. beni durdurdu ve ceza yazacağını söyledi bende sebenini sorduğumda polisten aldığım cevap çok şaşırtıcıydı. her polise bir koçan ceza makbuzu veriliyormuş ve o ceza makbuzunu bitirmek zorundalarmış 1 ay içerisinde. memur o günün parasıyla 20 lira civarında bir ceza yazacağını bildirdi bende sinirlenip 50 lirayı uzattım kendisine ve bu paradan istediğin kadarını kesebilirsin dedim. böyle bir durumda o kestikleri cezanın bir haklılığı ya da seni düşünür bir hali kalır mı?

9. efe2007

efe2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    aynen buna katılıyorum...

10. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    tabiki onların düşündüğü o farkında olmadan faydalı birşey yaptıklarını söylemek istedim ben onları savunacak değilim zaten :)

11. efe2007

efe2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    insanlara kurslarda çok daha iyi ve sıkı bir eğitim vererek bunların önüne geçebilirler yoksa cezaları artırmakla güvenliği sağlayamazsınız. örnek verecek olursan kırmızı ışıkta geçmek 343 lira olunca kimse ışıkta geçmeyecek mi? tabii ki geçecek çünkü hala birçok sinyalizasyonda denetleme sistemi yok onu bilen canavar geçecek ve hala birçok sürücü düzgün eğitim almıyor bilinçsiz bir şekilde trafiğe çıkıyor... herşeyen başı eğitimden gelir ceza falan hava civa bana göre...

ozqury bunu beğendi.
  12. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ceza konusunda Ayberk e katılmakla birlikte yaşadığınız sorun cezalarla ilgili değil. Şerefsizlikle ilgili. Hakka hukuka göre davranan insanlar bu cezaları uygularsa caydırıcılığı yanı sıra trafikte daha az sıkıntı yaşanır. Sadece bu cezaları uygulayan kişilerin şerefli insanlar olması gerekli...

hakan84, Ayberk A. ve Hakan G. bunu beğendi.
  13. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    +1000

14. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim aracımı Hacıosmandan ara sokaktan çektiler. Sebebi mahalle haklı rahatsızmış. Olan benim 150 TL ye oldu.
    Mahalle halkının rahatsızlığıda şu; devletin yolunda kendi arabaları için parselleme yapmışlar, parselledikleri yere araba çekince şikayet ediyorlar...

Nerde adalet, nerde hukuk?

15. efe2007

efe2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Bence sorun uygulayicida degil genel zihniyette ve o memura o kocani bitir diye dayatanda. siz memura bunu bitir diye kocan verirseniz oda ay sonu bitirmek icin onune gelene ceza keser

16. ozqury

ozqury Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    44
    Ad Soyad:
    Özgür Yıldırım
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    kesinlikle katılıyorum; radarı görünce frene asılıp geçince tekrar yapıştıran bir toplumuz.. mantık bu olduğu sürece bu cezalarda kesmez daha doğrusu adam etmeye yetmez

17. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    Az Az Az Az Az cezalar. Özellikle varya o dolmuşçulara bir cezalar yazmaları lazım ki adam olsunlar önce. Sonra Sinyal Kolunu Tesbih asma yeri olarak kullanan insan dışı varlıklara, emniyet şeridinden giden emniyet şeridi öküzlerine bir eğitim vermek lazım

18. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Bize müstehaktır:mad:

19. efe2007

efe2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Dolmuscular zaten ayri bir dunya bana gore komple kaldirilmasi lazim onlar cezayla falan iflah olmazlar

20. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    aslında düzenlemede pek bişey yok gibi, düzenleme adı altında en çok yazılan cezalara büyük zamlar geliyor, tek değişiklik alkollü araç kullanımında olacak gibi ama o da çıkana kadar yumuşar

Bu Sayfayı Paylaş