Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Torpido gözünden gelen ses nasıl engellenir?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Wolverine tarafından 12 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Aracımızda torpido gözüne koyduğumuz nesnelerin, plastik malzemelerin araç kullanım aşamasında parke taş yollarda seyir halinde sallanıp ses çıkarmaması için nasıl önlemler aldınız arkadaşlar?

2. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    hocam Trabzon'un parke taşlarında ne yaparsan yap bırak torpidoyu aracın her tarafından ses geliyor:))) hocam ben de aynı sıkıntıdayım. Rize'de artık caddeler parke taşlarla kaplandı göğüs kısmından inanılmaz sesler geliyor. Bir öneri olarak. torpido gözünü ince siyah renkli süngerle kaplayabilirsin. Koltuk döşemecilerde artık süngerlerden bile yapılabilir. Kaymaması için de tabiki yapıştırıcı kullanmak gerek. Ama silikon da kullanılabilir.Böylece içine koyduğun malzemelerin sert plastiklew olan bağlantısı kesilir. Benim araın göğüs kısmından sesler geliyor ve ben bir türlü bu seslerin nereden geldiğini bulamıyorum. Acayip sinirleim bozuluyor.

3. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    ben halı kaydırmaz ile kapladım,torpidoyu yerleştirirken de ses yapmayacak şekilde yerleştirdim,zaten kaydırmazdan dolayı benim yerleştirdiğim şekilde kalıyor ve ses bir nebze azalıyor.

4. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Halı kaydırmaz iyi fikir, ben torpidodaki küçük fakat ses yapacak nesneleri ufak ufak keseceğim halı kaydırmazlara sarmayı düşündüm. Diğer türlü plastik nesneler birbirine çarptığında da ses yapacak bende. Fikir ve yönlendirme için tşk.ler.

5. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Aynı dertteyiz demekki.. benim de kapı yönünde cam diplerinden ses geliyordu, bir usta cam sıyırıcı fitillerden geliyordur dedi, hani şu sert malzeme olanlar, onları elimle üstten aşağı bastırarak sıkıştırdım ve ses nerdeyse tamamen gitti. Nedir bizim bu parke taşlardan çektiğimiz?
    Torpido gözünün içini kaplamak yetmiyor, üst üste veya iç içe koyduğum küçük nesnelerin plastik kutuları veya kapları birbirine değip ses yapacağından onları da ufaktan sarmak daha mantıklı geldi şimdilik. Fikir için tşk.ler.

Düzenleyen : Wolverine

6. herooflife

herooflife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    İnce sünger bence tam çare...

Düzenleyen : herooflife

Bu Sayfayı Paylaş