sa arkadaşlar benim 1997 model hyundai accent 1.5 gls 12 valve aracım var . teyibimi değiştirdim ve hoparlörden motor sesi gelmeye başladı ve bazende hiç ses gelmiyor ( motor sesi devir ile birlikte artıyor ) . bunun çözümü nedir . bazı yerlerde buji koblosundan dolayı olduğunu söylediler . acil cevap verirseniz iyi olur şimdi sanayiyegidicem boş yere para vermeyeyim .
Ben bu olayı kaliteli bağlantı olmadığı zaman olacağı yönünde bir kaç yerde okumuştum ama tam olarak sebebi nedir bilmiyorum, umarım bulabilirsiniz.
kalitesiz teyplerden olur parazit engelleyici aparat var ses sistemcilerde bulunur 10 tl gibi ücrete halledersiniz normalde kaliteli markaların orjinalden çoğunda oluyor bu aparta arka kabloların içinde küçük kutu şeklinde oluyor bazılarınında içinde
Yalnız parazit önleyici anfide kullanılıyor. Anfisiz sisteme takılırmı ki?Ayrıca ses kalitesi düşüyor bu aparatla bilginize.
Parazit kesici var fakat sıkıntı devam ediyor üstelik ses gelse parazit halledilir ama ses gelmiyor bazen geliyor aracım kafasına göre takılıyor
senin dediğin farklı benim dediğim teybin voltaj girişine takılıyor sarı veya kırmızı kabloya. bu alpinenin sarı kablodaki kutucuk.
Parazit kesici filtre anfi parazit kesici diye arat klavy elinin altında kapıya kadar getiriliyor ... yeni sorun değil ki... bir kaç kond bir bobin var.
http://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/hoparlorler-motor-sesini-aliyor.100002/ bir güzellik daha yapayım hop kablosu da kesilmiş olabilir uzun süre kısa devre halinde çalıştırırsan teyp çıkışlarını yakarsın kısa zamanda hatayı tespit etmeye bak. Kolay gelsin.
Üstat şase olduğunu Nasıl tespit Ettiniz ? Birde ne gibi bir işlem uyguladınız bu sorunu gidermek için ?
Kusura bakma kardeş biraz geç oldu cevap için şöyle söyliyeyim komple ses tesisatını söktüm aracın orjinal kablolarıda dahil o şekilde buldum . Arabaya olan merakımdan yaptım yoksa akıl işi değil en iyisi elektrikçiye götürmek .