merhaba beyler arabama ben 1 hafta once sunny sn 051 marka teyp ve jameson 2 adet oval ıkı adet kapı hoparloru aldım.. gecen gun yıkamaya verdıgımde sag on kapıdan su sızmıs hoparlore ve ses gıttı arabada teyp calısıyo ama ses vermıyordu kapıyı acıp orttugumde ses gelıp gıdıyordu.. sonra dosemeyı soktum ve su sızdıgını gordum temızledım kablonun ustundekı bant sıyırmıs su kabloya temas etmıs.. yaptım tekrardan saglam bır sekılde bagladım... sımdı kı aldıgım ses oncekı sese hıc benzemıyo cunku oncekı aldıgım ses daha kuvvetlı ve baslı ıdı cok net ıdı.. sımdı o sesden eser yok .. bu neden olabılır teybın ses cıkısını mı yaktı yoksa hoparlorler mı patladı ?
Teybinizin ses çıkışında bir sorun yok. Bütün sıkıntı hoparlörünüzün diyaframını oluşturan siyah kartonumsu görünüme sahip bölümün ıslanmasıyla sertliğini ve titreme yeteneğini yitirmiş olmasından hatta belki de yırtılmış olmasından kaynaklanıyor.Çözümü var mıdır bilmiyorum ama sorununuz bu. Düzenleyen : tahirabi
bu neden olabılır teybın ses cıkısını mı yaktı yoksa hoparlorler mı patladı ? Bu soruyu neden sordunuz o zaman?
O ıslanan hoparlörün kablolarını (teypten gelen uçların birbirine yada metal bölümlere değmemesine dikkat ederek) söküp teybi açıp diğer hoparlörlerin ses kalitesini kontrol ettiniz mi?Eğer bu durumda düzeliyorsa o söktüğünüz eklemede bir ark (zayıf temas) söz konusudur. Yok düzelmiyor ve ıslanmamış olanlar yine bozuk ses veriyorsa ses çıkışlarından birinde bir sorun muhtemeldir. O zaman bir tamirciye ihtiyacınız olacak demektir kendinizin yapabileceği birşey yoktur. Düzenleyen : tahirabi
anlamadınız ben ustune dokulen hoporlerden degıl hepsınden bozuk ses gelıyor demek ıstedım tahırabı o hoporler bozulmustur demek ıstemıs onun ıcın dedım duzeltıyorum
Anti shock özelliği cd çalarken şarkıyı belli bir süre hafızaya alır.Araba çukura düştüğünde yada cd çalar sarsıldığında hafızaya aldığı yeri çalar.Yani kısa devre koruması değildir. Düzenleyen : ehzeladem
tahır abı sımdı bı hoparlore sus degdı dıye tum butun cıkıslarmı yanar yoksa sadece o hoparlorun cıkısı mı bozaulur ?
O kadar konuya hakim değilim ama mantığıma göre sadece kısa devre gören çıkış arızalanır diyebilirim.Aksi halde hiç ses alamazdın.Ayrıca burda önemli olan ayrıntı sesin kaynağı değil.Yani kasetli de olabilirdi dvd li de olabilirdi. Kaynaktan aldığı kaydı sese çevirip size ulaştıracak olan işlemci yada işlemcilerde. Düzenleyen : tahirabi
arıza birçok yerden olabilir ama sizin yapabileceğiniz birşeyler olabilir. teybinizi bulunduğu yerden çıkartın. bütün kablo bağlantılarını kontrol edin ve bağlantıları yenileyin. sonra teypten çıkan bütün hoparlör kablolarını sökün. teybi yerine takmadan sağlam olduğundan emin olduğunuz başka bir hoparlörle çıkışları teker teker dışarıdan geçen bir kabloyla deneyin. zaten bu durumda arıza teypteyse belli olur. bence su girmesiyle alakalı olmadan teyp çıkışını yakmış olabilirsiniz. yani sesi fazla açtınız ve teyp bu kadar sesi kaldıramamış olabilir. ama bu garantiye girer. servise götürebilirsin.