Selam arkadaşlar 94 model excel gls tüplü aracım var km si 140 binde başlıkta da belirttiğim gibi geç ısınma nedeni ile yetkili servisten orijinal aldığım termostati değiştirdim sorun yine aynı şöyle ki 9 senedir bu arabayı kullanırım çok da memnunum yani bu da demektir ki 9 kış bu arabayı kullandım yani arabayı çok iyi tanıyorum sabah 5-10 derecelik bi havada hararetini normal seviyesine gelmesi yaklaşık 10 km yi buluyor geçtiğimiz kışlarda niğdeyi bilen bilir -15 derecelik bir soğukta bile en fazla 4-5 km de ısınırdı şimdi 10 derecelik bi havada bile normal yerine gelmesi en az 8 km yi buluyor termostat yeni değişti ( servisten orijinali ile ) termostatda bir sorun olmadığını test ettik yani gösterge normal yerine geldiğinde rampa aşağı boş vitese alsam dahi herhangi bir düşme olmuyor yalnız bu aşırı geç ısınma gerçekten çok canımı sıktı fikri olan arkadaşların yada forumda ustalarımız varsa yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Termostat erken aciyordur yani isinmaya firsat vermeden. Surekli acik kalmiyor sizinki oyle olsa hizlandiginizda direk hararet duser.
Dediğiniz gibi olsa hararet normal yerine gelmez termostati orijinal aldım bi de takmadan usta suyun içine atıp sıvı sıcaklığını ölçen bi aletle denedi 80 dereceye gelince açmaya başlıyor zaten üzerinde de 82 derece yazıyor yani termostatda bir sorun yok
Tabii ki olabilir güzel tespit tebrik ederim antifiriz geç ısınıp hararet anında da geç soğur ancak bu %100 oranında antifirizde görülür benimkine 2 litre antifiriz 3.5 litre saf su koymuştuk geçen sene yazın. Bugüne kadar da herhangi bi ekleme yapmadım
ustam arac gec ısınıyor dıyorsun lpg beynıde ısınmazdır yakıt artısı ve calısma bozukluhu hıssdıyormusunuz bende aracımın termostadını dehıstım acık kalıyordu uzerındekı termostat 88c cıkmıstı servısten orjınal olsun dıye aldım servıstekı 82c verdıler bu orjınalı dedıler neyse taktık arac gayet guzel ısıtma da sıkıntı yok hatta bu yaz fan actıhınını bıle zor gordum ama hararet ıbresı yarının altına kadar cıkıyor daha da yukselmıyor ben cozum bulamadım o sekıldede kullanıyorum
Excellerde normalde ibre yarının altında durur. Harraet ibresi normal yerine geç geliyor, ama araba geç ısınmıyor. Kaloriferi açınca sıcak üflüyosa yada lpg beynine sıcaksa demekki ısınmıştır. Bi sıkıntı olmaz bence...
evet takip ediyorum ısınmayı lpg beyni de geç ısınıyor bende servisten 82 derecelik aldım ve hararet göstergesi yarının azıcık altında duruyo benim arabanın kalorifer sıkıntısı yok şikayetim o yönde değil çok güzel bi ısıtması var ancak işim gereği günlük 70 km yol yapıyorum geç ısınması problem değil ama geç ısınmasına bağlı olarak motor aşınmaları hızlanır ve evet yakıt artıyo ısınana kadar verimli çalışmıyor çözemedim gitti bir türlü
kalorifer de hararet göstergesi normal yerine gelene kadar güzel sıcak vermiyor ayrıca kalorifer değil sıkıntım. soğuk motor her zaman daha fazla aşınır yakıt artar ben geçen sene ki kış da bu arabayı kullandım ondan önceki kışlarda da kullandım biliyorum yani -10 -15 derece havada en fazla 4 km de hararet normal yerine çıkardı şimdi o kadar soğuk değil sabah 5 derece falan oluyo hava aynı yolda 10 km yi buluyo normal sıcaklığına gelmesi ortada bir sıkıntı olduğu kesin yani
Benim 2004 getz de geç ısınıyor sipariş verdim 88c lik termostat geldin değişecem bakalım ne olacak...
Bende ayni sıkıntıdan muzdaripim gec isinmadan dolayi her gün gittigim yolum %20 benzinle gidiyorum termostati yeni degistirdim ama orjinal değildi tekrar orjinalle mi degistirsem diye düşünmüyor da degilim LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi