Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

termostat yeni ama çok geç ısınıyor..

'Excel Forum - Club' forumunda ersoyoral tarafından 21 Ekim 2013 tarihinde açılan konu

1. ersoyoral

ersoyoral Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ersoy oral
    Yaşadığınız Şehir:
    51-NİĞDE
    Araç Modeli:
    Excel (1985-1994)
    Selam arkadaşlar 94 model excel gls tüplü aracım var km si 140 binde başlıkta da belirttiğim gibi geç ısınma nedeni ile yetkili servisten orijinal aldığım termostati değiştirdim sorun yine aynı şöyle ki 9 senedir bu arabayı kullanırım çok da memnunum yani bu da demektir ki 9 kış bu arabayı kullandım yani arabayı çok iyi tanıyorum sabah 5-10 derecelik bi havada hararetini normal seviyesine gelmesi yaklaşık 10 km yi buluyor geçtiğimiz kışlarda niğdeyi bilen bilir -15 derecelik bir soğukta bile en fazla 4-5 km de ısınırdı şimdi 10 derecelik bi havada bile normal yerine gelmesi en az 8 km yi buluyor termostat yeni değişti ( servisten orijinali ile ) termostatda bir sorun olmadığını test ettik yani gösterge normal yerine geldiğinde rampa aşağı boş vitese alsam dahi herhangi bir düşme olmuyor yalnız bu aşırı geç ısınma gerçekten çok canımı sıktı fikri olan arkadaşların yada forumda ustalarımız varsa yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Termostat erken aciyordur yani isinmaya firsat vermeden. Surekli acik kalmiyor sizinki oyle olsa hizlandiginizda direk hararet duser.

3. ersoyoral

ersoyoral Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ersoy oral
    Yaşadığınız Şehir:
    51-NİĞDE
    Araç Modeli:
    Excel (1985-1994)
    Dediğiniz gibi olsa hararet normal yerine gelmez termostati orijinal aldım bi de takmadan usta suyun içine atıp sıvı sıcaklığını ölçen bi aletle denedi 80 dereceye gelince açmaya başlıyor zaten üzerinde de 82 derece yazıyor yani termostatda bir sorun yok

4. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    antifirizle bir ilgisi olabilirmi

5. ersoyoral

ersoyoral Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ersoy oral
    Yaşadığınız Şehir:
    51-NİĞDE
    Araç Modeli:
    Excel (1985-1994)
    Tabii ki olabilir güzel tespit tebrik ederim antifiriz geç ısınıp hararet anında da geç soğur ancak bu %100 oranında antifirizde görülür benimkine 2 litre antifiriz 3.5 litre saf su koymuştuk geçen sene yazın. Bugüne kadar da herhangi bi ekleme yapmadım

6. sahsuvarohlu

sahsuvarohlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    tamer erbas
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Excel (1985-1994)
    ustam arac gec ısınıyor dıyorsun lpg beynıde ısınmazdır yakıt artısı ve calısma bozukluhu hıssdıyormusunuz bende aracımın termostadını dehıstım acık kalıyordu uzerındekı termostat 88c cıkmıstı servısten orjınal olsun dıye aldım servıstekı 82c verdıler bu orjınalı dedıler neyse taktık arac gayet guzel ısıtma da sıkıntı yok hatta bu yaz fan actıhınını bıle zor gordum ama hararet ıbresı yarının altına kadar cıkıyor daha da yukselmıyor ben cozum bulamadım o sekıldede kullanıyorum

7. loking

loking Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Excellerde normalde ibre yarının altında durur. Harraet ibresi normal yerine geç geliyor, ama araba geç ısınmıyor. Kaloriferi açınca sıcak üflüyosa yada lpg beynine sıcaksa demekki ısınmıştır. Bi sıkıntı olmaz bence...

8. ersoyoral

ersoyoral Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ersoy oral
    Yaşadığınız Şehir:
    51-NİĞDE
    Araç Modeli:
    Excel (1985-1994)
    evet takip ediyorum ısınmayı lpg beyni de geç ısınıyor bende servisten 82 derecelik aldım ve hararet göstergesi yarının azıcık altında duruyo benim arabanın kalorifer sıkıntısı yok şikayetim o yönde değil çok güzel bi ısıtması var ancak işim gereği günlük 70 km yol yapıyorum geç ısınması problem değil ama geç ısınmasına bağlı olarak motor aşınmaları hızlanır ve evet yakıt artıyo ısınana kadar verimli çalışmıyor çözemedim gitti bir türlü

9. ersoyoral

ersoyoral Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ersoy oral
    Yaşadığınız Şehir:
    51-NİĞDE
    Araç Modeli:
    Excel (1985-1994)
    kalorifer de hararet göstergesi normal yerine gelene kadar güzel sıcak vermiyor ayrıca kalorifer değil sıkıntım. soğuk motor her zaman daha fazla aşınır yakıt artar ben geçen sene ki kış da bu arabayı kullandım ondan önceki kışlarda da kullandım biliyorum yani -10 -15 derece havada en fazla 4 km de hararet normal yerine çıkardı şimdi o kadar soğuk değil sabah 5 derece falan oluyo hava aynı yolda 10 km yi buluyo normal sıcaklığına gelmesi ortada bir sıkıntı olduğu kesin yani

10. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Benim 2004 getz de geç ısınıyor sipariş verdim 88c lik termostat geldin değişecem bakalım ne olacak...

11. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Bende ayni sıkıntıdan muzdaripim gec isinmadan dolayi her gün gittigim yolum %20 benzinle gidiyorum termostati yeni degistirdim ama orjinal değildi tekrar orjinalle mi degistirsem diye düşünmüyor da degilim

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

12. mhmtrnyy

mhmtrnyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    263
    Ad Soyad:
    m.eren
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    hocam fiyatı nedir normlde orjinalinde kaçlık var. dizel 2006 benimki

13. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    25 tl ye 88c lik aldım üstündeki 88c likti değiştim pek bir faydası olmadı sadece yenilenmiş oldu

mhmtrnyy bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş