Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Termometresi olmayan eralara termometre yapımı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ressamyuva tarafından 5 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Arkadaşlar eramın termometresi yok yani dış sıcaklığı göremiyorum.Benimde aklıma şu fikir geldi saatini söküp oraya üzerinde iç dış sıcaklığı gösteren termometreside olan bi bir saat yerleştiremezmiyiz?Biliyorum hazırları var ama bu şekilde yapabilsek daha güzel olmazmı orjinal saatin ekranı çok küçük oraya olurmu olmazmı bilmiyorum yada başka bir yerine sanki orjinalmiş gibi oturtsak nereye koyabiliriz nasıl olur?

2. levent06y

levent06y Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    bende erama termometre istiyorum ama henüz bir icat bulamadılarhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

3. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Evet kimse düşünmemiş demekki

4. FFKK

FFKK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar merhaba,
    99 model tipo'mda bile vardı dış sıcaklık göstergesi ama start paketine paramızanca yetince 2010 modelarabada termometresiz kaldık. Sonrasında ben bu konu ile ilgili bayağıbi kafa yordum. Şöyle içeri kablo falan çektirmeden, arabanın orjinalliğini bozdurmadan dış sıcaklığı göreyim diye.
    Sonuçta bir çözüm varmış.Bildiğiniz üzere tüm araba teypleri şimdi RDS li. (Radyo veri sistemi) Nasıl müzik dinlerken ekranda radyo adı vb bilgi varsa dış sıcaklığı da bura aktarmak mümkünmüş. Kablosuz RDS termometre.
    http://www.conrad.de/ce/de/product/857079/RDS-DIGITAL-THERMOMETER-SK200375

süper bir icat. Alman BI firması üretmiş.Bizim elektronik tasarım / üretici arkadaşlara bahsettim, çok kolay üretimi dediler. Biraz talep olursa yapabileceklerini söylediler. Sadece beslemevermek yetiyor. Radyonun bir kanalındanlazım olduğunda sıcaklık oknuyor.Üreticiden sipariş edecektim ama sanırım bizim arkadaşlara yaptırtacağım (vakitleri olursa). Elime geçerse souçları paylaşırım...

5. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Çok mantıklı,

6. Burak33

Burak33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende accent eraexpo plantinyum plus var ondada yok :(
    hatta ona usbli teyp bile koymamışlar ama arabada sunroof hariç herşey var yani full model https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

7. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
  8. erdi001

erdi001 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar ben era için motor beyninden harareti ve bir çok bilgiyi okuyan lcd ekranlı bir devre yaptım cihazın henüz kutusu yok ama sorunsuz çalışıyor. Obd2 soketinden okuyorum isteyenlere duyrulur. fotoğraflarını ilk fırsatta eklerim

9. Murat1

Murat1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Murat Tuncer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyoruz.

10. erdi001

erdi001 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    fotoğrafları album olarak ekledim aşagıdaki linkden bakabilirsiniz. Araba hareket halindeyken çekildi sırasıyla görünen değerler sogutma suyu sıcaklığı sogutma havası sıcaklığı motor yükü ve hız bunun yanında devir akü voltajı da okuna biliyor fakat yakıt bilgileri era vgt teamde yok motor yükü ve devirden hesaplamak gerekiyor şuanda nasıl bir hesap yapacağıma bakıyorum. lcd olarakda ben 4 satır 16 karekter kullandım 2 satır 8 karakter yada 16 karakterde kullanılabilir. benim lcd büyük sıgdıracak bir yer bulamadım. 2x16 lcd kullanıcam tamamladığımda.

https://www.hyundaiclubtr.com/album.php?albumid=5

11. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Bence termometre değilde, motor hararet göstergesi için araştırma yapsak daha faydalı olur.
    Çünkü motor hararet göstergemiz de yok eralarımızda...

12. FFKK

FFKK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çalışman konusunda ellerine sağlık diyorum. Soket veri çıkış bilgileri hakkında teknik bilgi paylaşabilirsen sevinirim.

Sanırım OBD2 soketine bağlanıp kablosuz olarak ANDROID li telefonlar ile sanırım zaten bunlar yapılabiliyor. http://www.youtube.com/watch?v=3FKdNYavIcQ bir incelemenizi tavsiye ederim. (link sadece fikir vermesi için örnek olarak verildi - benzer uygulamalar ve ücretsiz android yazılım uygulamaları mevcuttur) Benim telefon androidli olsa bu aletten alıp soketten dış ortam sıcaklık bilgisi göndermeyi denerdim.

Bu arada ben arabaya hiç delik açmadan dış sıcaklık okuma işini halen çözebilmiş değilim. Ucuz çin malı termometreler 2 gün sonra bozulursa diye takmaya yönelemiyorum. Bir sürü uğraş, kablo çek, koyacak yer bul sonra bozulsun.... kablosuz çözebilsek çok iyi olur.

13. FFKK

FFKK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Wifi si de varmış aletin, yani hemen hemen tüm akıllı tellere uygun. Bluetooth lusu 50 - 60 tl iken wifilisi pahalı gibi. Araştırmaya devam...

14. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    arkadaşlar bu ürün ebay da 10 Ş dan satılıyor kargoda bedava aslında alınabilir

Bu Sayfayı Paylaş