Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Telefonunuz Toplatılacaklar Listesinde Mi

'Sohbet-2' forumunda semih_hk tarafından 16 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

1. semih_hk

semih_hk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

<b style="font-size: 14px; font-family: Arial; color: rgb(51, 51, 51); ">Ulaştırma Bakanlığı, çoğu Uzakdoğu menşeli 50 bin telefon için sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle toplatma kararı aldı.[/b]

Türkiye, taklit ürün cenneti haline geldi. Uzakdoğu’dan gelen ve orijinal fiyatı ortalama bin 500 li ra ol ma sı na rağ men 100 ile 250 liraya satılan çakma telefonlar tehlike saçmaya devam ediyor. Kaçakçılıkla ilgili ciddi mücadele yürütüldüğünü aktaran Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren, son 1 yıl da 50 bin cihaz için insan sağlığını doğrudan olumsuz etkilediği gerekçesiyle toplatma kararı alındığını belirtti. Özeren, “Neredeyse tamamı Çin başta olmak üzere Uzakdoğu ülkelerinden gelen bu cihazlar ülkeye kaçak yollarla girdiği için hiçbir şe kilde test edilmiyor” dedi.

Sağlığınızı riske atmayın

Halkımızın bu konuda bilinçli davranması gerektiğine işaret eden Özeren şöyle devam etti: “Vatandaşlar bu cihazları satın alıp sağlığını riske atmamalı. Gerekli önlemin alınmasını sadece devletten beklememeliyiz. Avrupa ülkesindeki birine bu kaçak cihazı bedava bile verseniz aldıramazsınız. O nedenle bu konuda vatandaşımızın da desteği şart.”

Suç unsuru oluşturabilir

Özeren sahte cihazların sağlık riski oluşturmasının yanı sıra ciddi ölçüde güvenlik sorunu da doğurabileceğini öne sürdü. Özeren, “Söz konusu cihazlar kop ya lan mış ya da da ha ön ce her han gi bir suç için kullanılmış olabilir. Cihazı satın alan kişi kendi sim kartını takınca direk suçlu kişi konumunda olacak. Suçun kendisi tarafından işlenmediğini ispat etmesi de oldukça zor. Bu nedenle büyük sıkıntı yaşar” açıklamasında bulundu.

KAÇAK OLDUĞUNU NASIL ANLAŞILIR?

Telefonunuzun kaçak olup olmadığını yapılacak 3 işlemle öğrenmek mümkün.

Buna göre;

1- Cep telefonunuzda *#06# tuşlarına basıyorsunuz. Ekrana gelen 15 haneli bir numara sizin telefonunuzun IMEI numarasıdır.

2- http://imei.tk.gov.tr/tr/imeisorgu.php adresine girdiğinizde IMEI sorgulama ekranıyla karşılaşacaksınız. Satıra ara vermeden baştan başlayarak 15 rakamı giriyorsunuz. Sonra sorgula tuşunu tıklıyorsunuz.

3- Aşağıda kayıtlı olup olmadığı çıkıyor. Eğer kayıtlı ise sorun yok. Değilse TK tarafından ilan edilecek yere 5 YTL yatırıp telefonunuzu kayıt ettiriyorsunuz. Aksi takdirde cep telefonunuza önce bir uyarı mesajı gönderiliyor, sonra da tamamen kapatılıyor ve Türkiye sınırları içinde kullanılamaz oluyor.

Nesrullah SONAY/İSTANBUL

<font ="Apple-style-span" size="2" sty

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    O Telefonların Hepsi Kayıtlı...Ama O Telefonların Markası Olmadıgı İçin İmeileri Hep Başka Marka Telefonlara Ait..Eski Nokia 5110 Lar Falan Vardı Onların Çöpe Atılanlarının İmeilerini Kullanıyolar...
    Ayrıca Kimse Kimsenin Malını Elinden Alamaz.. Kullanım Dışı Yapabilir Ama Kimse Kimsenin Malını Alamaz.....
    Saglıga Zararlıymış .. Tabi Nokia İphone Samsung 500 E 1500 E Telefon Satıyor Bunlar 100 E Satıyor Ya Saglıga Zararlı..
    Bunda Gsm Modülünde Entegre Kullanılıyorda İphonede Altın Entegremi Kullanılıyor.. Hepsi Hikaye Mal Satamadılar Atsınlar Çamuru....
    Ayrıca Entegrelerin Hepsinin Üstünde Faraday Kafesi Var Dışarı Bir Sinyal Gitmiyor.. Bizzat Açtım Baktım..

3. semih_hk

semih_hk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    çinlilere karşı önlem alıyorlar..
    yerli kumaş, yerli sanayi vs.. hep çin malı oldu.. cep telefonu zaten ülkemizde yok ki?.. avrupalı halkını koruyan önlem alıp gümrükten sokmuyo.. bizimkiler alıp halkına denettiriyo.. madem milleti düşünüyorsunuzpiyasada satılmasına göz yummayın.. gdo lu sebzeleri ülkemize almayın.. vs vs..
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley29.gif
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley29.gif https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley29.gif

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aynen Öyle..Bence Olay Bu İnsan Saglıgı Degilde..Nokianın Applenin Samsungun Para Kazanması..

5. usta şöför

usta şöför Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    bende kvk bayisinden e 250 samsung almıştım faturalı sıfır garantili ama 6 ay sonra telefonunuz 5 iş günü içinde kapatılıcaktır mesajı geldi aldığım yer kabullenmedi sonra eski kullanmadığım cep telefonumun ıd nosunu yüklettim anca telefonu kurtardım garantili mallara bile güven yok artık

6. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    aynen katılıyorum madem çin malı almayın diyorlar o zaman marka telefonlar da ucuza satılacak avrupa ülkelerinde olduğu gibi. fiyatlar arasında böyle uçurum gibi fark olduğu sürece tabiki çin malı alınır. özellik olarak aynısını yapıyor adam ama beşte bir fiyata satıyor.

7. usta şöför

usta şöför Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    çin mallarına karşıyım garantili olsun dedim ondada yamuk çıktı zorla insanları teşfik ediyorlar

8. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Ersin Kardeş kesinlikle katılıyorum sana tamamen orjinallerinin satılmasını sağlamak amaçlı yapılan bir uygulamahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

9. usta şöför

usta şöför Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    kaçak sigara yasak diyorlar sokak başında heryerde satılıyor ama tır dolusu kaçak sigara buldularmı hemen yakalıyorlar el koyuyorlar toplu mal işlerine mi geliyor sokaktakileri toplamıyorlar onları koruyan birilerimi var işlerinemi gelmiyor anlamadım

10. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    çin ülkesinden gelen lisanssız hiçbir ürünün yurdumuzda satılmasını istemiyorum ucuz mal alacak kadar zenginmiyiz ( genel anlamda konusuyorum )

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Maalesefki Öyle Degil.. Nokia Telefon Alıp 1 Hafta İçinde Servise Gönderiyorsam Maalesef Öyle Degil.. Aldıgım Çin Telefonu 1.5-2 Senedir Sorunsuzsa Ben Niye Gidip Bir Daha Nokia Alayım..Aynı Şeyi Hyundai İçinde Diyolardı Şimdi Aştı Kendini..
    Ayrıca Ve Ayrıca Çin Malı Olmasa Piyasada Şu Anda Hiçbirşeyi Bu Fiyatlara Alamazdık... Çin Malı Demek Dandik Demek Degildir.. Çalışan Maaşı TR De 1000 Tl Almanyada Fransada 2000 Tl İse Çinde 50 Tl ..İşçilik Ucuz Herşey Ucuz O Yüzden Adam Malını Almanyada Üretecegine Çinde Üretiyor

12. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    çin malı dandiktir daha geçen gün 15 lıraya çin malı cırcırlı tornavida seti aldım daha bismiilah ilk vidayı sıkarken elimde kaldı halbuki 35 lıraya black decker ın cantalı full bır setı vardı onu alsaydım bana omurluk gıdecektı bı sorunum oldugundada karsımda bır muhatab olacaktı ve urunu ıade veya degısım yapabılecektım
    telefon mevzusuna gelınce daha once cın telefonu aldım hıcbır yazılım destegı yok cok kalıtesız 1 hafta kullandım ve aldıgım yere gerı verıp baska bır telefon almak ıstedım adam telefonu gerı almadı ben sadece satıyorum cın malını gerı almam dedı ve o telefon elımde patladı

13. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    çin malı telefonun tek iyi yanı beleşe televizyon cam gibi çekiyo ben normalde nokia kullanıyorum öğrenciyim yurtda gece çin malı telefonumdan cam gibi tv izliyorum çoğu kanalıda alıyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    not:telefon 3 senelik çok düşürmeme rağmen hiç arızalanmadı taş gibi telefon :D

Düzenleyen : getz34

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Pioneerda Çin Malı Sonyde Çin Malı Asusda Çin Malı Gigabytede Çin Malı... Black Deckeri İncelemedim Ama Oda Çin Üretimidir Büyük İhtimal.. Şu Anda Çinde Üretimi Olmayan Pek Marka Kalmadı

15. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    bosch alman uretımıde var cın uretımıde ama kesınlıkle cın uretımı bır bosch alman uretımının yerını tutamaz pekı bu fırmalar neden cınde uretım yaptırıyor cunku dandık malzeme ucuz ıscılıkle rekabet edemıyor ve bu dandıklıge boyun egerek kalıteden odun verıp burada uretım yaptırıyor ama aynı zamanda ısmıne yakısır urunlerıde merkezınde yaparak kalıte ısteyene sunuyor
    secım tamamen tuketıcıye kalmıs

16. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Çin Malı Telefon Bende Kullanıyorum Kapanma Sorunu Vardı Telefona Kabahat Buluyordum :)10 Tl Ye Batarya Aldım Kapanmıyor
    Hyundai İçinde Diyorlardı Ne Oldu Bir Numara :D
    Çin Ucuz Demek Değildir Çinde Ucuzda Yapılan Ürün Var Normal Kalitede Ürün Var
    Karar AynenTüketicinin

Bu Sayfayı Paylaş