Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Telefon dolandırıcılığı...

'Sohbet' forumunda bykadir tarafından 24 Mart 2015 tarihinde açılan konu

1. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Arkadaşlar az evvel beni 0850 333 0071 nolu telefonla aradılar.Bana 24.03.2014 tarihinde Finansbank kredi kartımı referans göstererek sağlık hizmeti aldığımı,ellerinde telefondan onay verdiğime dair ses kayıtları olduğunu,normalde 1400tl borç olduğunu,eğer şimdi tekrardan yeniletirsem 360tl ödemem gerektiğini eğer yeniletmezsem 1400tl borcu yansıtacaklarını söylediler.Bende tersledim.Ben telden ne sigorta ne de çekap için onay vermediğimi söyledim.Israr ettiler hadi lan ordan ben hiç bir şey kabul etmedim.Etmemde dedim.Siz bilirsiniz biz de borcu yansıtırız dediler.Bende olmayan borcu yansıtamazsınız gidin işinize dedim.Kapattım telefonu.Sonra bankayı aradım.Bankadaki görevli bizden öyle bir hizmet falan alınma yok,eğer kart bilgilerini vermediyseniz sorun yok.Onlar dolandırıcılar dedi.Arkadaşlar siz siz olun dikkat edin.Benden uyarması.Millet beleş para nasıl kazanılır onun peşinde.Şikayetvar.com da baktım ki kimilerinden her ay para söyüşlemişler.Bu ay 400 veriniz.Öbür ay 500 veriniz diye.Bir de böyle birini denk getirdilermi her ay artırarak para istemişler.Teknikleri yüksek bir meblağ para isteyip bakın şu kadar öderseniz bu paradan kurtulursunuz.Ee senden ne yapıyorsun (uyanıksın ya) onu ödememek,az para ile kurtulmak için kabul ediyorsun.Belki ben kabul etseydim kart bilgilerini isteyeceklerdi.Bu ne biçim iş yahu devlet nasıl bir şey yapmıyor bilmem.Benim bu kaç kere başıma geldi.Bir de digitürk var o ayrı.Ondan evvelde ondan aradılar.Ben teledünya kullanıyorum diyorum,almayacam diyorum.Bir kaç ay sonra tekrar tekrar.Açmasan da gece gündüz boyuna arıyorlar.Alacak olsam kendim gider müracaat ederim.Adama kafayı yedirtecekler resmen.

accera bunu beğendi.
  2. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bir de babam rahatsız hastahanede oradan arıyorlar diye panikle bakıyom telefona.Bir de beyefendi niye tersliyorsunuz.Biz sizin iyiliğiniz düşünüp arıyoruz diyorlar.Gel de söğme.

3. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    aynısı birebir başıma geldi

yansıtamassın diyorum onayım olmadan yansıtırım diyor , dedim gonder ses kaydımı onaylamışmıyım diye

tamam 1 haftaya kaset elinizde vs ama bugun son gunu borcu yansıtıcaz falan diyor bayağı bi kavga ettikten sonra o konuşurken suratına kapadım

aradım bankayı güvenlik onlemlerini aldım kapandı gitti

ciddi anlamda korkutuyorlar insanları

bykadir bunu beğendi.
  4. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Aynısını bana da dediler.Hatta beni arayanlara geçen yıl onay vermisim vs vs.Peki ne yapmam gerektiğini sorduğumda bana Kredi kartımın numaralarını yönlendirecekleri yere tuslamamı söylediler.Kredi kartımın ilk dört hanesini biliyorlar oda Finans bankın kullandığı kod olan 5311 baslangıcı.Ama son rakamlarını ve arka güvenlik numaralarını bilmedikleri için bir sey yapamıyorlar.Finans Bankasını aradım bana kesinlikle onların dolandırıcı olduklarını istersem hiç bir ücret talep etmeden kredi kartımı yenileyebilceklerini söylediler.Bende yeniledim.Sakın bu sahtekarlara inanmayın.Hatta ellerinde TC numaram ve açık adreslerimin ikiside var (İs ve Ev )

bykadir bunu beğendi.
  5. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Geçende de buraya yazdım.Onlarda da her bilgim vardı.Bir güvenlik nosu yoktu.Onun için aramışlar.Bende hemen ardından kartı yeniledim.Telefonu açmasam diyorum.Açmasamda bilgisayar otomatik zırt pırt arayıp duruyor.

6. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Kısa bir arastırma yapmıstım bu sahtekarlarla ilgili.Genelde Finansbank kullanıcılarının basına gelmis.

7. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bence bilgisini ele geçirdikleri herkesi arıyorlar.Beni daha önce garanti bankası için aramışlardı mesela.

8. cenker_baba

cenker_baba Guest

ah beni arasalarda bir dökülsem onlara telefonda ne çeşitli küfürlerim var bir bilseler. bir seferinde beni güya savcı aradı saydım sövdüm aldırırım seni oradan dedi aldırmassan dedim gene saydım sövdüm ne alan var ne gelen var :)

accera, Tilki ve bykadir bunu beğendi.
  9. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    abi geçmiş olsun, benimde başıma geldi, dalgınlıkla kart bilgilerinin bir kısmını verdim.. sonra şüphelendim hemen bankayı aradım.. güvenlik sebebiyle derhal kartımın iptal olmasını istiyorum dedim ve kartımı iptal ettirdim.. sonra adamlar beni yeniden aradı bilgilerimin teyidi için, meşgule atıp hemen polisi aradım, beni bu numaradan dolandırıcılar aradı diye.. polisler de alışmış artık benzer şikayetler almayı, ellerinden bişey gelmiyormuş

10. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Banka görevlisi de sanki bu şikayetlere alışmış gibi davrandı.

11. cenker_baba

cenker_baba Guest

verin o dolandırıcıları bana verin onları onlar benim olsun. çok pis gaza geldim

brky.getz, bykadir ve Tilki bunu beğendi.
  12. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    En mantıklısı aradıklarında, seçiceğimiz cümlelere çok dikkat etmek, zira başımıza iş alabiliriz, haklı iken haksız duruma düşebiliriz. Bu tip dolandırıcılar bu telefon kayıtlarını kullanırlar. Mesela net konuşmalı karşıdakini aşşağılamadan, sayıp sövmeden (cenker abinin isteği gibi ;)) , bitirici cümleler kurmalı.

-"Aradığınız konu ile ilgili alakam yok, bir daha bu konuda beni ararsanız bundan sonraki muhatabınız Savcılık olacaktır." diyerek kapatın.

Tüketici Heyetinde bu konuyla çok sık rastlaşıyoruz, herkese aynı taktiği veriyorum.

bykadir bunu beğendi.
  13. cenker_baba

cenker_baba Guest

hevesimi kursağımda bıraktın talha kardeş :(

bykadir ve Tilki bunu beğendi.
  14. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aman abi hevesin kursağında kalsında, başın 3-5 çakal yüzünden belada kalmasın ;)

cenker_baba bunu beğendi.
  15. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Aynı taktiği Diğitürk ve avukatlık şirketi Kıvrak hukukta yapıyor,,,3 aydır çeşitli zamanlarda SMS çekerek ,,hakkınızda icra takibi başlamak üzere faizden kurtulup ana borcu ödemek için falan numaradan arayın diye,, Bu firmaya 2008 tarihinde 9.90 tl lik standart paketim vardı 2 yıl sonunda kapattım ve borcum olmadığınıda çok iyi biliyorum,,,Neyse avukat arkadaşım aracılığıyla hukuk bürosu Kıvrak hukuku arattım,,,Sonuç,,,Borç olan aylara ait Faturaları gösteremiyorlar (çünkü yok ) ama iddaları ben aboneliği kapamışım ,,,,kutunn kartını teslim etmemişim (Standart pakette cihaza takılan kart yok belirtmemize rağmen ) daha sonra kapandı kağıdını diğitürk merkeze makbuz nosu ile kayıt ettirmemişim,,,,,,,,,,,,Avukatım biraz sert yapınca hepsinden vazgeçtiler,,,,,,,,,,, Siz siz olun her konuda uyanık olun sahtekarlar kişi veya kurum bazındada olabilir,,,,,,,,

bykadir bunu beğendi.
  16. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bir de bazı kampanyalar hakkında arıyorlar ve hemen onaylıyorum demeni beklemeden bilgi istemeye başlıyorlar.Herhalde o müşteri hizmetlerinde çalışan şahıs bağladığı işlerden komisyon mu alıyor ne.İstemiyorum dedikçe üzerine varıyor.Bir de ben netten kredi oranlarına baktım.(arabada motor yaptırdığımdan dolayı)Herhalde takip ediyorlar hemen aramaya başlıyorlar.Aslında telefonla böyle işler ile uğraşmamak lazım.Hiç böyle işler telefonda yapılır mı hiç.

Birde hemşerimin dediği gibi konuşmalara dikkat etmek gerek.Kısa net konuşmak lazım.Küfür ve hakaret etmek pek işe yaramaz.Bu sefer de bana hakaret etti diye mahkemelerle uğraştırabilirler.Çünkü ellerinde ses kayıtları var.Zaten küfür ve hakaret etsen onların yüzü bile kızarmaz.Ne olacak sonuçta dolandırıcı.Önceleri ben müşteri hizmetlerine işe girecektim.İyi ki de kabul etmemişler.Zaten beni işten kovarlardı. :D

Tilki ve Muzzyy bunu beğendi.
  17. kaya16

kaya16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ali Sarıkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    9 aylık sağlık yardımından bahsedenlerde mi dolandırıcı acaba

18. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Onu bilemiyorum.

19. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Emekli bir abimize geçtiğimiz yaz ziraatbankası nın yan sağlık şirketiyiz diye sms geldi ve 12 ay sağlık hizmetinizin (Ambulans,,bazı özel hastaneler..vs )devamı için 300 küsür tl ..... tarihinde k.kartınızdan kesilecek bilgisi geldi,,işin garibi bir önceki yıl kabul ettiniz bu ikinci yılınız diyorlar,,,Ziraat bankası böyle yan şirketimiz yok cevabını verdi,,, Dikkatli olmanızda,, fayda var,,başı yananlar internet ortamında paylaştığından Gelen telefon no ile Sms mesajlarındaki bilgileri google de arattırınca çoğunun ne olduğu çıkıyor,,

bykadir bunu beğendi.
  20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sms mesajlarıda insana gına getirir oldu. Hadi telefonları engelliler hanesine atıp kurtuluyoruz ama sms leri yapamıyoruz. En başta Dijitürk bezdirdi benide.

bykadir bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş