Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Tekrarlayan Amortisör Sorunu

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda Hyundai Candır tarafından 15 Ocak 2016 tarihinde açılan konu

?

Yumurta için hangi amortisör daha iyi?

1. Mando

1 oy
    20.0%
  2. Maysan Mando

2 oy
    40.0%
  3. Monreo

2 oy
    40.0%
  1. Hyundai Candır

Hyundai Candır Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Merhaba Forum Sakinleri,

98 Accent Lx Amortisörü canımdan bezdirdi. Arabada hiç yük vs. taşımıyorum, 5 Kişi bindiği bile olmuyor arabaya, son bir yıl içinde üçüncü kez arka amortisörler patladı. 2015 ilkbaharda değiştirmiştim arkaları, yaz sonunda bir kez daha değiştirdim, garanti kapsamında değişti. Şimdi yine patladığını/kitlendiğini farkettim.

Ankara'nın yolları malum, çukuru kasisi vb. eksik olmuyor. Arabayı zorlayan, kasise hızla dalan bir insan değilim. Görmeden çukura filan düştüğümüz illa ki oluyor bitmeyen inşaatlar için kazılan yollar yüzünden. Canımdan bezdirdi. Sağlam bir süspansiyon istiyorum.

Biraz araştırdım, bu forumda ve başka sitelerde yazanları okudum. Yerli (Maysan), Kore (Mando) ve Fransız (Monreo) amortisörler olduğunu öğrendim. Benim takdırdığım ve garantiden değişen sanırım Maysan ancak emin değilim. Siyah amortisör gövdesi üstündeki hologram gibi parlak etikette büyükçe bir M vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Şimdi tekrar değiştirmeyi düşünüyorum. Acaba helezonlarda da bir problem olabilir mi veya değiştirmem faydalı olur mu? Veya farklı bir amortisör takılabilir mi? Bi yol gösteriverin. Bir yıl içinde üçüncü kez amortisör değiştirmek zorunda kalmak beni yordu, arabadan soğumaya başladım. Acaba orjinal serviste yaptırmam fark eder mi parça bakımından? Benim ustam da tecrübeli, iyi ve dürüst bir usta. Güven sorunum yok.

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    mehmet bey, benim yumurtanın da ankarada amortisörleri patlamıştı.

ben accentimle arka tekeri yandan kaldırıma çarpmıştım, bu nedenle patlamış. bunun tespiti için rot balansçıya gittim. arka tekerlerin ayarları var, kazada onların ayarı kaçmış. onları düzelttiler, siz de mutlaka iyi bir rot balansçıya gidip arka tekerlerin bağlantılarını kontrol ettirmek istediğinizi söyleyin. buradaki bir açı problemi amortisöre sürekli yanal yük bindirir, çabuk patlamasına sebep olabilir.

ben maysan amortisör takmıştım, sonrasında 2 yıl daha kullandım aracı, hiç sorun olmamıştı.

ancak Şaşmaz sanayideki parçacılarda yumurtaya göre çok çeşitli markasız amortisör var, bunlar çok dandik. maalesef bazı parçacılar ustalara bile sahte parça satabiliyor, o kadar anlaşılmıyor yani. hatta patlat amortisörleri tamir edip boyayıp sıfır diye satanlar gördüm. orjinal maysan alırsanız ve aracınızın geometrisi düzgünse kesinlikle kolay patlamıyor.

benim Ankaradaki ustam Şaşmaz'da Lider Oto, amortisörlerimi de o değiştirdi.

Hyundai Candır ve birolkeser bunu beğendi.
  3. Hyundai Candır

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Çok teşekkür ederim yanıtınız için Halil Bey. Ben de şaşmazcıyım. Rot balans için herhangi bir yer mi, yoksa sizin tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben 5 yıldır ankarada yaşamıyorum, o nedenle gittiğim rot balansçıyı hatırlayamadım.

5. Hyundai Candır

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Maysan iyi midir? Monroe veya Kore Mando daha iyi şeklinde yorumlar var diğer başlıklar altında.

Şimdi bana en yakın yetkili servisi aradım. Amortisör 105x2=210 TL, işçilik de 100-120 arası bir şey tutar dediler telefonda.

Şurada markası yazmayan amortisör 120 TL = http://www.imparatorotomotiv.com/index.php?route=checkout/cart

Şurada Optimal marka 122 TL = http://www.otomobilyedekparcalari.c...NAK-19952006-MODEL-ARACLAR-ICIN,PR-36055.html

Şurada da GAZLI bir süspansiyon var, DJ marka 124 TL = http://www.otomobilyedekparcalari.c...2000-MODEL-13L-15L-ARACLAR-ICIN,PR-35944.html

Bu durumda en mantıklısı parçayı yetkili servisten almak gibi gözüküyor, marka sormadım ama onlar heralde Mando kullanıyordur? Veya Maysan mıdır?

Fiyatlarla ilgili yorumunuz var mı?

Gazlı taktırsam takılır mı, fark eder mi?

6. scorpioTR

scorpioTR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Genc Turk
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Faydalı bir bilgide benden olsun yumurta kasamın amortiöründen ses geliyordu bursa gaziakdemirde bikaç ustaya aracı gösterdim 3 ustada bazı parçaların değişecegini fiyatlarını da beraberinde söyledi... Ama Nur oto da NİHAT usta var kültürparkın alt tarafında kalıyor o bana 4 amortisor bilmem falanca ne direği bilmem marş çuubuğu gibi saydı parçaçıyı fiyatını söyleyip hemen bunların deişmesi lazım bırak yarın arabanı al dedi fiyat 380 tl parçalar 150 tl işçilik abicim biz namazlı niyazlıyız haram yemeyiz ayakları çiziyor bi yandan . abi ben yarın geleyim şimdi ev hanım vs diyip kaçtım.
    Rahmetli babamın devamlı gittiği tamirciye gittim. Aracın altında 4 adet muştumu dedi murçmu dedi o parçaların bitanesini sıktı çıktı ve söylediği söz şu.. Gülüm amortisör dahil bütün yürüyenin sağlam sadece o dediği başlık gevşeyince tak tuk ses yapıyormuş 10 tl ver yeter dedi gönderdi bir sene olacak hala amortisörlerim sağlam değişen bişeyde olmadı.
    Gezin sorun bir ustaya girip takılmayın yoksa çok amortisör değişirsiniz.

Bursa- Osmangazi- Gaziakdemir mh. NurOto sahibi Nihat Ustayı Ailece biliyoruz ve unutamayacağız.

<<bülent>> ve koreci bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş