Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Teknik Servis Fiyat Aralıkları Niye Tutarsız?

'Bakım Günlükleri' forumunda Frknn tarafından 10 Mart 2020 tarihinde açılan konu

1. Frknn

Frknn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Furkan TÜRKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    i20 aracım ıcın 15 bin bakımı yapıtıracagım sakaryada ikamet ediyorum yetkili servisi aradım 950 tl dedi yalovayı aradım 650 tl dedi. bu nasıl bir saçmalık anlamadım?

2. Samet_ak

Samet_ak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    349
    Ad Soyad:
    Samet akyel
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    VW
    650 tl'ye sağlıklı bakım yapılacağını düşünmüyorum. Piyasanın çok altında.

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    fiyat aldığınız servislerden detay da alsaydınız iyiydi, ucuz fiyat veren servis acaba kapalı bidonda tam sentetik yağ kullanacak mı mesela? yada pahalı fiyat veren servis verdiği o fiyata rağmen ucuz açık varil yağını mı dolduracak? yani bakım içeriğinde tam olarak neler var? mesela polen filtresi orjinal mi takılacak? dış tedarik yan sanayi fabrika onaylı ucuz polen filtrelerini yetkili servislerde kullanıp fiyatı 60-70 lira aşağı indirebiliyorlar. Bazı servisler cam suyu ıvır zıvır sarf malzemesine kalem kalem ayrı ayrı üç beş üç beş toplamda 200 lira fiyat çekebilirken bazısı tek kalem sarf malzemesi 20 lira yazıp faturayı uygun bitiriyor mesela.

Yetkili servislerin hepsinin anlayışı ve işleyişi birbirinden az yada çok farklı farklıdır

verdiği fiyata bakmaksızın müşteri memnuniyeti yüksek olan yetkili servisi tercih etmek te iyidir, sizin için hangisi daha iyiyse.

1.0 turbo motor alelade bir motor değil biraz özel bir motor, atmosferik olsa neyse ama bu arabaya doğru bakım yaparak iyi bakmak şart.

4. Silgi

Silgi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    160
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Sakarya Ferhat ve Yalova fertan aynı kişiye ait ben ikisinden de memnun değilim.

5. duhangs

duhangs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,351
    Ad Soyad:
    Duhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Ben gecen aradıgımda 450tl gb bır fıyat verdı rutın bakım okey ama neler yapılacak dedım yag, yag fıltre, hava fıltre dedı.
    Bosch aradım 4 filtre + yaglama dedi.650 kusurlerde bır fıyat vermıstı.Servıs neden daha ucuz mazot fıltresı bukadar fark etmez dedıgımde servıslerın elınde 2 kalıte mal oldugunu ekonomı ısteyenlere bunları kullandıgını soyledıler.Belkı bır servıste yapılacak ıslem daha fazladır.Detay almakta fayda var.

6. Frknn

Frknn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Furkan TÜRKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    ferhat sakarya fertan kocaeli diye biliyorum yalovadaki onurlu diye biliyorum ondan dolayı yalovadan fiyat aldım. açıkcası tavsiyelere açığım günümüz servisleri malum

7. Frknn

Frknn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Furkan TÜRKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    açıkcası sakaryadaki hyundai servisine güvenmiyorum. nasıl bir işçilikleri var bilmem ama sakaryadaki yetkili servislere karşı bir önyargı oluşmus durumda servise götürdüğümde aracımda ön takım kaynaklı bazı problemler mevut onlarıda belirteceğim. açıkcası bu yetkili servis konusunda epey kararsızım.

8. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,435
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    Kendi ikamet ettiğiniz yerin dışındaki servisler size daha düşük fiyat çekiyor. Bunu da özellikle servise sorduğumda uzaktan gelen araç sahiplerine kıyak olsun dediler. Tabi ki müşteri çekme politikası da var . En son bana en yakın olan ve aracımı aldığım ereğli servisi 30000 bakımına 1000 lira çekerken eskişehir 700 afyon 680 fiyat çekti. Afyonu gezmek icin afyon servisini seçtim. Hatta bu aralar kafam çok leyla. Kendi memleketim kütahya ya hyundai servisi açılmış 3 ay önce . Haberim olmadığından afyon a gittim . Aslında fena da olmadı. Gezdik gördük. Tekrar çalıştığım bartin a dönerken eskişehir yolu üstünde hyundai servisi görünce şaşkınlığımız o biçimdi ama

SM-J400F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. Silgi

Silgi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    160
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Olabilir artık gitmiyorum. Karıştırmış olabilirim.

10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yetkili servislerin kendi aralarında anlaşarak fiyat belirlemesi yasak. bu yüzden rekabet kurulundan ceza yiyen servisler var. yani saçmalık değil, devletin koyduğu kuralın yansımasıdır.

ayrıca servislerin kullandığı yedek parçalar ve yağ %100 marka garantisindedir. güvenmeyebilrsiniz ama bu durumda özel servislere nasıl güveneceksiniz?

ayrıca bosch servisin lafına inanmayın, itinayla adam dolandırırlar.

11. Silgi

Silgi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    160
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Şahsen parçadan yana sıkıntı olabileceğini düşünmüyorum. Bizim sorunumuz fiyat farkı. Fabrika yolluyor bunlar takıyor orada hemfikiriz. İlgi alaka boşa değişen parçalar ve fazla istenen ücretler. Ben pekala servisten parçamı alıp ustama değiştiriyorum. Böylece özel servislere de güvenmiş oluyorum :)
    %40-50 parçayı zaten kendim değiştiririm o da benim artım. Bosch a güvenmicez özel servise güvenmicez 300bin olunca yine yetkili servise gidip 500₺ lik işi 1000₺ ye mi yaptıralım?

MAERKEK bunu beğendi.
  12. Tamer5150

Tamer5150 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Tamer ALTUNER
    Yaşadığınız Şehir:
    50-NEVŞEHİR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Aksaray elantra 30 bin bakimina 1200 fiyat verdi. Aracin basinda duramiyormusuz yag varilden doluyormus. Bu standartlarda yetkili servis hic mantikli gelmiyor.

MAERKEK bunu beğendi.
  13. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Geçenlerde 160 bin bakımı için fiyat sorduk 420 dediler . Bakımdan sonra 600 lira tuttu. Güler misin ağlar mısın ?

Silgi ve Tamer5150 bunu beğendi.
  14. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Parçayı kendin al. Ver değiştirsinler.

15. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,435
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    Yetkili servislerin aracın km sine göre yapılması gerektiğini söylediği bir bakım literatürü var . Doğrudur , yanlıştır , parası çoktur o başka tantana . Sonuçta yapılan işin arkasında duruluyor ve kaliteli malzeme kullanılıyor . Özel serviste adam senin yap dediğini belirlenen fiyatta yapar , başka bir mevzuyla da sen söylemezsen alakası bile olmaz . Kişinin kendi keyfine kalmış bir durum . Ben maddi durumum el verdiğince yetkili servisten başkasına gitmeyi düşünmüyorum bu yaştan sonra . Yıllarca yağdan vıcık vıcık olmuş takımlarla araba tamir etmeye çalışan ve en son yağlı elbisesiyle hiç acımadan benim tertemiz arabama oturan ustalar görmekten bana gına geldi . Tertemiz nezih bir ortama arabamı bırakıp akşam tertemiz yıkanmış ve gerekli bakımları yapılmış bir biçimde arabamı almanın keyfini ben hiç bir şeye değişmem .

Son düzenleme: 17 Mart 2020
    MAERKEK ve Tamer5150 bunu beğendi.
  16. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

fiyat farkının sebebini yazdım zaten, her firma kendi gelir-gider durumuna göre fiyat belirliyor. yüksek fiyat çıkartırsa insanlar özel servislere kaçar. ya da aynı şehirde birden fazla servis varsa rekabet nedeniyle fiyatlar düşer.

yetkili servislerin bazı avantajları var, bu avantajlar için bazen verdiğiniz fazladan ücret önemsiz kalabilir. ama her zaman değil. basit işlemleri özel serviste yaptırmak bana daha mantıklı geliyor.

avantajlar şunlar:

teknik olarak yaptıkları her yanlış sadece servis şirketini değil, markayı da bağlıyor. karşınızda kurumsal bir muhattab bulmak sizin için önemli değilse bu özelliği de görmezden gelebilirsiniz.

hyundai diğer markalar gibi teknik servis bültenlerini sadece yetkili servislerle paylaşıyor. yani dünyanın bir ucunda görülen bir problem nedeniyle servisler bilgilendiriliyor. çözm yolları anlatılıyor. özel servisteki usta daha önce aynı hatayı görmüşse düzeltir. görmemişse genelde herhangi bir işlem yaparak sizden para talep eder.

onaylı orjinal parçalar genelde sadece servislere temin ediliyor. dışardaki yedek parçacılardan orjinal diye aldığınız parça büyük ihtimalle sahtedir.

yine tam donanımlı tamirat bilgisayarları servislerde bulunur. özel serviste(bosch servisleri de dahil) cihazlar eksik bilgi verir ve tamiratı zorlaştırır. maliyeti artırabilir.

yapılan işlemlerin ve takılan parçaların garantisi vardır.

bosch servisi fiyatlarını yetkili servise göre belirler. tek avantajı orjinal bosch filtrelerin kullanılmasıdır. birçok bosch servisinin kasaplık yaptığına şahidim.

MAERKEK bunu beğendi.
  17. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

elinizde varildeki yağın bidondan daha kaliteli olduğuna dair bir kanıt var mı?

18. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben, Ankara Ata Hyundai de yağ dolumunu gördüm. Benzin pompası gib,i üzerinde dijital sayaç olan bir pompadan basıyor. Kapalı devre sistem olup, hava ile temas etmediği sürece, bence bir eksisi yok.

SM-A920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme: 17 Mart 2020
    MAERKEK bunu beğendi.
  19. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Alacağı litre miktarını hassasiyetle belirliyor.

rpurcek bunu beğendi.
  20. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Ben de bu kafadayım . Bir sıkıntılı işlem görsen müdürü çağırırsın böyle böyle yanlış yapıldı sıkıntı var . Baktın olmuyor . Assan' ı ararsın durumu izah edersin , servis seni arar . Özür diler . Bu imkan için yetkili servis tercihimdir. Eski arabam olsa da servise giderim.

Under Ground bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş