Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

tekleme ve siyah duman atma

'Accent Forum - Club' forumunda adem0730 tarafından 4 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. adem0730

adem0730 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Adem karaca
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    <a href="#" target="_blank">slm arkadaşlar 99 hyundai accent lx karbüratörlü aracım var aracım 3 gün hiç çalışmadı ve bugün çalıştırdım korkunç bir sarsıntıyla çalışmaya başladı sanki gaz yemiyor gibiydi işim acil olduğu için yola çıktım rampa çıkarken gaz yememeye başladı ve stop etti gazın az olduğunu biliyordum ama bitmediği kesindi dedimbenzine alayım benzine aldım çalıştı ve hareket ettim düzlüğe gelince tekleyerek ilerlemeye başladı ve stop etti tekrar çalıştırdım ve ayağımı gazdan çekmeden gideceğim yere gittim çünkü gazdan çekince stop ediyordu daha sonra işmi halledip benzindeyken tekrar çalıştırdığımda gaz verdikçe siyah duman çıktığını gördümayağımı çektiğim an stop ediyordu ve gaza basınca devir yükseliyor sonra geriiniyor bu şekilde tekrar ediyor araba 168 binde yağ eksiltme yok fakat sürekli radyatör kapağından su atıyor ama hararet her zaman normal seviyelerde ayrıca rolantide çalışırken ara ara vuruntu hissediliyo
    acaba sorunum neden kaynaklanıyor ? motor bitik dedikleri olay başıma gelmiş olabilir mi?
    ayrıca yarım depo benzin vardı şu an bitmeye yakın kaldı az km yapmama rağmen

2. Misafir

Misafir Guest

Motorla alakalı bir şey değil, yağ yaksa "mavi duman" atar...Siyah duman demek iyi yakmıyor demektir, yakıt hava karışımında problem var, dolayısıyla çekiş de ve yakıt tüketiminde de sorun oluyor..

3. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Hava filtreni en son ne zaman değiştirdiniz ?

Araç hava ememez se de siyah duman atacaktır.

4. adem0730

adem0730 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Adem karaca
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    en son iki hafta önce usta baktı tozunu aldı ve değiştirmeye gerek yok demişti 3 gün öncesine kadar bişey yoktu 3 gün hiç çalışmadı sonra böyle oldu valla çokta zorladım umarım bi zaraa vermemişimdir çünkü çok acil işim vardı

5. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    O zaman Coşkun Abi nin yazdıkları gereği aracınıza baktırmanız gerekecek malesef.

6. tnykrtlc

tnykrtlc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tunay Kartalca
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Aynı sorun son birkaç gündür bende de olmaya başladı. ben elektriksel diye düşünüyorum ama tam olarak anlamadım. bazen yapıyor bazen yapmıyor. seyir halinde gaz yemiyor. sonra birden topluyor
    anlamadım gitti. pzt sanırım sanayi yolu gözükecek. bu konuda fikri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

""paylaştıkça çoğalan tek şey bilgidir..""

Bu Sayfayı Paylaş