Selamün aleyküm arkadaşlar 2001hyundai accent milenyum kasa benzinli aracım var lpg yok hiç takılmamış bende taktırmadım son zamanlarda aracım seyir halinde anlık tekleme yapıyor her zaman yapmıyor bazende seyir halinde stop ediyor stop ettiği zaman 6 veya 7 defa kontağı aç kapa yapıp marşa basıyorum çalışıyor hiç bir şey olmamış gibi yoluma devam ediyorum bunu her zaman yapmıyor 10 .15 günde bir veya 4.5 günde bir yapıyor 'nden olabilir
kanister olabilir, benzin pompası olabilir, benzin şamandırası olabilir, benzin borusunda pislik olabilir, yani iyice yakıt yolunu ve bileşenlerini kontrol etmek lazım.
Teşekkür ederim ilginiz için devir saati demişsiniz arada bir devir saati de çalışmıyor ama bir gün tesadüfen devir saatinin üstüne torpidoya vurdum devir saati çalıştı elektiriksel bir sıkıntı olabilirmi yoksa dediğiniz gibi krank sensöründen midir
Torpidoya vurunca çalışıyorsa bu elektriksel bir temassızlık vs dir. Gösterge ekranı sökülerek kontrol edilmelidir. Benim söylediğim, devir saatinin sağlıklı olarak çalıştığı durumdaki bir araçta marşa bastığınızda marş dönüyor fakat motor çalışmıyor ve bu arada devir saatinde de herhangi bir hareket olmuyorsa bu motordaki krank pozisyon sensörünün arızalı olduğunu gösterir. Krank pozisyon sensörü arızası genellikle motor sıcakken kendini gösterir.
Hocam bende 1.5 dizel var motor çalıştığında devir saati aşağı yukarı yönlerde tekliyor sorunu nedir aracın?yardımcı olurmusun?
O zaman map sensörü olabilir. Bu videodaki de benim aracım: https://youtube.com/shorts/wIZYgFHIyNw?feature=share