Herkese merhaba. 2011 model Elantra otomatik aracım var. Araç 1500-2000 devir arasında 40 km ve 70 km hızlarında önden bir sarsıntı oluyor. Gaza yüklendiğim zaman kesiliyor. Ya da gazı bırakıp yeniden bastığım zaman kesiliyor. Bobin ve bujilerden değil değiştirdim. Krank milinden ve alt takımdan değil. Subab ölçümü yaptı usta (mümkün mü bilmiyorum) ondan da olmadığını söyledi. Böyle bir sorun ile karşılaşan oldu mu? Nasıl çözebilirim?
Bende de 2005 benzinli 123 bin km de Getz var hocam aynı duruma benzer benim araçta yapıyor ustalar çözemedi. Şanzıman kontrolü yaptırdınız mı hiç
Şanzımana henüz baktırmadım. En son gösterdiğim usta şanzımancıdan da bir öneri almamı istedi açıkçası. İş pahalı bir onarıma doğru gidiyor sanırım.
Merhaba. Sübaplardan olma ihtimali yüksek.Eğer araçta LPG varsa bu ihtimal daha yüksek. Benim aracımda da durduğumuzda (aracım ix35 otomatik vites LPG li. D konumunda iken) ayağım frendeyken titreme yapıyordu. Ama çok hissettirmiyordu. Benzinde daha çok yapıyordu. Ustaya götürdüm 3 yere gittim. Herkes süpap dedi. Ama ben öncesinde buji ve bobinleri kendim yenimiştim. Bunları yapınca epey azalmıştı ama kesilmedi. Sonuçta süpaplar değişti. Usta bana sübapların resmini attı 2 gözde 2 şerden 4 süpap yanmış görünüyordu. Tamir sonrası sorunum kalmadı. Kesin demiyorum ama süpap olam ihtimali yüksek. Hyundai araçlarımızda malesef lpg de süpaplar dayanmıyor. Çelik sübap değişimi gerekli oluyor. Bilginize
Benim gösterdiğim usta da subaptan olabilir dedi. Ama subapları yenileme durumunda kesilme garantisi vermedi. Malûm maliyetli bir iş. Garanti verebilen bir usta olursa yaptırmayı düşünüyorum. Ben de D pozisyonunda veya frene bastığında anormallik yok. Sadece 40-70 km lerde ve sadece 1500-2000 devir arasında yapıyor. Subap ihtimalini ben de yüksek görüyorum fakat öncesinde diğer ihtimalleri elemek istiyorum. Bobin soketleri gibi basit bir şeyden bile yapabilirmiş.
Hocam sübap olma ihtimali düşük gibi. Sübap arızası sabah çalıştırmada sorun egzozda patlama sesi direksiyon da titreme yokuşlarda tekleme ve çekiş düşüklüğü gibi arızalar yapar. Ayrıca duman da atmaya başlar. Ben de çok ustaya gösterdim hepsi sübap motor açılacak dedi. 120 bin saf benzinli orijinal araçta. Katalizör tıkanıklığı da olabilir. Benim getzde de aynı sorun mevcuttu lakin son bir kaç gündür fazlası ile azalmış gibi. Yüksek devirlerde kullandım aracı sanki açıldı. Bir süre aracınızı yüksek devirlerde kullanıp vites geçiş aralıklarını uzun tutup deneme yapabilirsiniz.