Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Tekirdağ'dan Düştüm Bende :))

'Tanışma' forumunda sukru48 tarafından 10 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

1. sukru48

sukru48 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Şükrü K.
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    2006 model Hyundai Accent Era 1.5 crdi-vgt sahibiyim.

İnşallah yaşadığım probleme aşina birileri vardır, çünkü Tekirdağ'da problem çözme yetisinde bi usta var mıdır bilmiyorum ve bu kafama takılıyor.

Gelelim araçtaki soruna; bikaç hafta araç biraz hareketsiz kaldı, bikaç gün kullanıldı aralıklarla, daha sonrasında ise kontağı çevirdiğimde hiç bi tepki vermediğini farkettim , akü problemidir diye akü takviyesiyle çalıştırdık arabayı, sonra uzun yola çıktım 400 km kadar gittikten sonra kavşakta ışıklarda durdum, yürüyecekken araç stop etti ve sonrasında marş bastı fakat çalışmadı, kenara çekip çekici çağırmayı düşündüm fakat daha Tekirdağa çok uzaktım ve yoldan geçenler sağolsunlar yardımcı oldular Ayvalık ta bi usta numarası buldum. Gelen usta bana oto elektrikçi olduğunu fakat aklında bikaç şey oldugunu söyledi, nitekim elle pompalayarak enjektörlerin hava yapmış olabileceğinden bahsetti. Neyse ben marşa basarken o elle pompa yapa yapa çalıştırdık. Ayvalık sanayiye kadar gittik orada bi usta bulduk(pazar günü). Usta da baktı durumu ona da anlattık, o çok kesin konuştu enjektörden olduğunu söyledi, fakat o gün yardımcı olamayacagını soyledi. Tamirciden çıkarken biraz zor olsada tekrar çalıştı, çanakkale yi geçene kadar soguk terler döktüm ve arabanın harereti sık sık yükselip indi, hızımı 100 e yaklaştırınca hararet hep artıyordu ve sonrasında 85-90 km/s hızında biraz gidince hararet normale dönüyordu. Neyse bii şekilde Çanakkaleyi geçtim (feribotta stop etmeden). Keşana 5 dk mesafe kala yolun kenarına çekmek zorunda hissettim ( çünkü aracın çekişi anormalleşti- sağa çekip hararetin inmesini sağlarım diye düşündüm) durduktan 5-10 sn sonra araç stop etti ve bi daha çalışmadı- çekiciyle Tekirdağa eve geldim. Ertesi gün aracı çalıştırmaya çalıştım ( marş basıyor ama o hır-hır-hır ses yerine tek düze zzzz sesi geliyor.

Nedir acaba bu, bilgisi olan var mıdır, bilmeyenlerin kafadan çözüm üretmemesi işimi kolaylaştırır.

Teşekkürler.

Son düzenleme: 10 Ekim 2016
  2. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,291
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Çok geçmiş olsun.tekirdağ merkezde isen Istersen ozelden bi usta tavsiyesinde bulunabilirim.

sukru48 bunu beğendi.
  3. sukru48

sukru48 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Şükrü K.
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Çok sevinirim, teşekkürler

4. sukru48

sukru48 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Şükrü K.
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    * Aklıma gelenleri yazayım ( arabanın durumunu anlatmayı unutmuşum)

-Bu arada araç 129.000 den beri bende- şuanda 142.000 de , ve hırpalanmamış bi araç olduğunu gören ustalar söylüyor ( öyle oldugunu %100 iddaa etmiyorum tabiki ama bende öyle görüyorum)

-Son uzun yola cıkmadan öncede 10.000 bakımını yapıp cıktım ( yağ-mazot-hava-polen filtreleri değişti).- usta en son mazot filtresini değiştirdi onla ilgisi olabilir mi acaba ? (aklıma hep usta hataları geldiği için)

- Araç ilk stop ettiğinde yaklaşık 3/4 yakıt vardı, sonrakinde de hala 200 km gideri vardı.

5. ahmetcan466

ahmetcan466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    118
    Tekirdağ 100. yıl sanayide Ahmet Usta var Hyundai Gençler den ayrilma. Bende de Starex var geçen çarşamba gevseyen bir cıvata yüzünden triger siyirdi Allah tan harici bir ses geldiğini anladım motoru stop ettim. Serviste 11000TL masraf çıkarttılar. Ahmet Usta çok cüz i bir miktar ile halletti. Şiddetle tavsiye ederim. İstersen telefonunu özel mesaj ile atarım

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

<<bülent>>, madmax5901 ve sukru48 bunu beğendi.
  6. madmax5901

madmax5901 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    semih
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Evet Ahmet usta candır adamdır her türlü gidebilirsin güvenle arabanı bırakabilirsin

Redmi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş