Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Tek taraflı kaza anında:

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda komando3 tarafından 9 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu

1. komando3

komando3 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar 2 gün önce yaşadıklarımı paylaşmak ve başına gelmemiş olanların dikkat etmesi için paylaşayım dedim.
    Araç sadece sizin karıştığınız bir kaza bile olsa kaskodan faydalanmak istiyorsanız: 1. Asla olay yerindeki pozisyonunu oynatmayın
    2. Hemen 155 ve kasko firmasını arayın. Kaza raporu tutulmadan da aracı çekiciye falan yüklemeyin
    3. Araçtaki hasar yürür aksamını ilgilendirmese bile mutlaka çekici ile servise naklettirin. eğer kendiniz sürerseniz kasko idame araç tahsis etmiyor.
    4. kaza tutanağında mutlaka alkol durumunuzu belirten alkolmetre çıktısı olsun yoksa haklarınızı kaybedebilirsiniz.
    Bunları niye yazdım çünkü ben çekicinin söförü uyarmasa hiç birini yapmayacaktım. Aradığımda sigorta yetkilisi aracın fotoğraflarını çekip servise gidin dedi. Allahtan ön tekerden kıllanıp çekici çağırmışım. Allah razı olsun çekici şöförü sayesinde kutulduk.

2. Enigmatics

Enigmatics Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Geçmiş olsun size.. Paylaştıgınız içinde teşekkürler..

3. mujdat77

mujdat77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    müjdat soysal
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Paylaşım için çok teşekkürler...Geçmiş olsun...

4. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    geçmiş olsun...

5. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    155 i arayınca geliyorlarmı sanki

6. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Gecmis olsun ve paylasim icin de tesekkurler. Kaskonun devreye girmesi icin beyana dayali dilekce yetiyor diye biliyordum ancak sizin uygulama biraz farkli veburokratik olmus. Daha once bizim de basimiza geldiginde serviste sigorta sirketine hitaben bir dilekceyle basvurmustuk ve hasarimiz giderilmisti. Aradaki farki anlayamadim.

Düzenleyen : zuniga

7. hasanmustafa

hasanmustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    hasanmustafa öz
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    geçmiş olsun hocam evet bazen kıllık çıkarabiliyorlar
    o yüzden hemen haber verip 4 yandan fotoğraf çekmek
    ve tedbirli davranmak gerekiyor

8. DavutK

DavutK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tek taraflı kazalarda mutlaka 155 i arayın ve polisten kazayla ilgili rapor tutmasını ve alkol kontrolünü yapmasını isteyin. Eğer polis " biz gelemeyiz, raporu kendiniz tutacaksınız" gibi bahanelerle kaza yerine gelmezse; polisi aradığınız saati ve görüştüğünüz polis memurunun ismini alın. Daha sonra serviste beyan yazarken polisi rapor tutması için aradığınızı ve polisin gelmediğini belirtin. Ve Komando3 ün dediği gibi aracın onarım süreci içersinde kiralık araç hizmetinden faydalanabilmek için aracı mutlaka ve mutlaka çekiciyle servise götürün. Mümkün olan her açıdan da fotoğraf çekmeyi unutmayın...

Düzenleyen : DavutK

9. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Bilgi için teşekkürler Davut Bey https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

10. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar geçen hafta kardeşimin başına gelen olayı sizlerle paylaşmak istiyorum, benzer konu olduğu için buraya yazayım dedim

gece otoyolda giderken önündeki araçtan birşey sektiğini görmesi ile üzerinden geçmesi bir olmuş, daha sonra durduklarında kamyoon lastiği üzerinden geçtiklerini görmüşler, ama jantlı lastik değil tabi, kaplama lastikler genelde dıştan kooparak yolda kalabiliyor
    neyse aracın ön tamponu kırılmış, aracı gördüm, beni ziyarete geliyorlardı
    tampon düşmemiş ama kullanılmaz hale gelmiş, kardeşim sağona soluna bakmış, altından sarkan kabloları bağlamış, yola devam edip geldiler
    olayın olduğu yerde 15-20 civarı aracın başınada aynı şeyler gelmiş

sabah aracı tamirciye götürdük, ön tampon değişecek, radyatör sızdırıyoor, altta mazoot hortumu darbe almış, çok az sızdırıyor, ön teker davlumbazların uçlarıkırılmış, şimdi biz bu aracı serviste yaptırsak 2 bin lira masraf çıkar tahminim, olay yerinde durup tutanakta tutulmadığı için dışarda yaptırıyoruz
    mazot hortumundan sızma çok az olduğu için bant çektirdik, radyatörü söktürüp iki tıklattık, sızdırma kesildi, bunlara 60 lira verdik
    tampon ve davlumbaz değişimi ve tampon boyasıda 300 lirayı geçecek sanırım, durduk yerde iyi girdi anlayacağınız
    araç opel corsa c kasa, 1.3 dizel

şimdi sizlere sormak istediğim şu, aracın kaskosu yok, böyle bir durumda neler yapmak gerekir, otoyol polisini çağırıp tutanak tutulsaydı masrafı karayollarından alabilirmiydik? otoyolda bu tip durumlar için bir sigoorta veya tazminat sistemi var mı?

11. DavutK

DavutK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Maalesef bu gibi durumlarda yapacak hiçbirşey yok. Üzücü bir durum geçmiş olsun...

12. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    hadi yaa, para verdiğimiz yolda başımıza gelenlere bak https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif
    bu memlekette gece yolculuğu yapılmaz yaa, bunları Allaha havale ediyorum
    150-160km mesafeye 5 lira almasını biliyorlar, zehir zıkkım olsun, haram olsun

13. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Adamlar 3-5 kuruş kar yapıcak diye kellemiz koltuğumuzda seyahat ediyoruz..Birinin lastiği kopar,birinden taş seker birilerinin bunlara dur demesi lazım..

14. justinyo

justinyo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hasar sadede tamponda olduğu için bir dilekçeyle sorun halledilebiliyor diye biliyorum ayrıca küçük onarımdan yaptırabileceğiniz için kaskonuzda delinmez. Fakat kasko şirketlerine göre bu durum değişiyormu bilmiyorum.

Buna benzer bir olay benmde başıma geldi kasko şirketi expertize bile gerek duymadan yaptrıdı.

Düzenleyen : justinyo

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bu kadarına gerek yok..ben kendi yaşadıgımı anlatayım..kaza yaptım suclu bendim..fotograf bile çekmedim tutanakla baska hiçbir evrak olmadan aracı kendim çekicisiz servise götürdüm ve en ufak sorun yaşamadım..kiralık aracıda ben servisten gelene kadar eve getirmişlerdi.. diğer bir kazada ise tek taraflıydı kaldırıma sürtmüştük hiçbir evrak olmadan servise bıraktım yine fotograf yoktu yine sorunum halledildi. yani tek taraflı kazada olay yerini terk etmeniz önemli değil..gidin anlaşmalı bir servise ugrasmadan halledin..

16. zamir

zamir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler

17. damien

damien Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Işık Cirit
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    bende geçen sene tek taraflı kaza yaptım. kapıyı yoldaki demire sürttüm. bi kaç yeri araştırıp kaskoyu bozmim diye fiyat aldım ama sağlam fiyat olduğu için kaskoyu kullanim dedim. servise gittim, adam kendi form doldurdu. eksper gelip bakmış araca, fiyat çıkarmış. sorunsuz yapıldı. ben servise ücreti ödedim vekalet masrafıda yapmim diye, 1-2 haftada para hesabıma yattı

18. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bi arkadaşın aracında 3 tane hasar var hepsini servise götürse kaskodan halledebilirmi acaba bana sordu 3 tane olduğu için bişey diyemedim.

birisi sağ aynayı çarpmış kırılmış,diğeri ön tamponda delik mevcut öbürüde sol arka çamurluğa kamyon sürtmüş hepsini bir seferde servise verse halledilirmi acaba?

19. nomad

nomad Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    üstadım hangi kaskoyu kullanıyorsunuz
    Düzenleyen : nomad

Bu Sayfayı Paylaş