Merhabalar,hemen konuya gireyim. Soğuk hava girişi yarım bantlı ve sıcak hava çıkışı dedikleri yer tamamen bantlı kapalı Bu bantlar varken aracım benzinde gitmiyor,tekleme ve yekinme yapıyor,Ama lpg'de güzel gidiyor Bu bantlar yokken aracım benzinde sorunsuz gidiyor...Sanırım bantlar varken benzinde hava alamadığı için bu sorunu yaratıyor Bu sebepten dolayı her iki yakıtıda istediğim zaman kullanamıyorum.... bakıyorumda millet istediği gibi benzine veya lpg ye alıp geziyor problemsiz 4 defa ayar yaptırdım hepsindede bant olayını söyledim bantsız olmaz diyorlar beni deli ediyorlar? bir ustanın dediğini aynen yazıyorum :"bir yakıta karar ver ona göre kullan,benzin diyorsan bantları sök dedi ama lpg diyorsan bantlar şart dedi"Ardındanda "bu arabalarda her iki yakıtı kullanamazsın,birini tercih edeceksin "dedi... BANT OLMADAN AYAR YAPABİLECEK İYİ BİR USTA ARAYIŞIM VAR Ben bu arabayı hem benzin hemde lpgde sorunsuz kullnamıyacakmıyım
bir önceki 1.4 siena aracımda bantlı haliyle hem benzinde hemde lpg de sorunsuz kullanabiliyordum. tamamen ayar ile alakalı bence
yok kardeş defalarca denedim benzine alınca sapıtıyor araba herkes gibi bende lpg bitince benzine atıp rahat rahat gitmek istiyorum ama bu bantlar bunu engelliyor.Benzine alınca araba tıkanıyor geçenlerde benzinde hafif bir yokuş bile sayılmayacak kadar az bir yokuşta çıkamadım debriyajdan koku geldi arabayı geri salıp geri dönmek zorunda kaldım istasyona kadar zor gittim. benzinde resmen araba nefes alamıyor gibi ciddi şekilde tekliyor gitmiyor
Selamlar Tek nokta enjeksiyonlu araçlarda rolantiyi tutturmak için mecburen bantlıyorlar ancak bantlanarak giren hava miktarı azaltılmış araç benzinde çalışma sorunu veya lpg de zamanla giren havanın azlığı sebebiyle sibapların soğumaması ve kapak ısısının yükselmesi veya yakıt sarfiyatının fazla olması gibi sorunlar çıkarıyor. bunun in araç rolantideyken havayı azaltacak araç devirlendiğinde ise artan hava ihtiyacını açılarak karşılayacak bir hava kelebeği sistemi var. http://www.propanturk.com/lpg-performans-mikseri/ ürünü buradan inceleyebilir biraz dikkatlice araştırısan montajlatan pekçok kişiye ulaşabilir doğru bilgiler alırsın. Benim deneyimim ise yakıta ve çekişe kesinlikle iyi yönde etkisi var. Zaten bantlama ve patlatma sorununa da başka çözüm yok.
arkadaş tek nokta enjeksiyonlu araçlardaki lpg ayarı sorununu anlatmış tek nokta rolanti ayarı tutturmak için lpg hava girişine bant atarak yapılan ayarla benzinde araca binemezsiniz. ancak lpg düşük devir ve rolantide işe yarayan bantlama olayı aracın devri arttıkça tam tersi bir durumla artan hava ihtiyacına da ulaşamayan lpg li araç demektir. bu sorunu ve patlama sorununu çözmek için devir artıkça artan hava ihtiyacınıda artıracak bir kelebek iken hadi kelebeği yayla vb bir şeyle yaptınız diyelim geçen havayı hava bastırıp yaylı kelebeği aytı peki yakıt oranınında aynı oranda artması gerekecek diye düşünürken bu propanturk lpg mikseri denilen malzemeyi gördüm ve incelediğimde sadece geçen havayı değil aynı zamanda lpgyi ayarladığında bizimki gibi tek nokta enjeksiyonlu araçlarda lpg ayarı sorununa çözüm olması sevindirici