Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Tek marşta çalışmıyor. Servis birşey bulamadı?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Sedo79 tarafından 19 Nisan 2011 tarihinde açılan konu

1. Sedo79

Sedo79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba
    Aracım 400 KM de yeni bir Era Mode 2011 otomatik 1.4 (Sıfır aldım. 1 aylık araba)
    Aracım çoğu zaman tek marşta çalışmıyor. Bu sorunu servise bildirdim. Aracı servise götürdüm, hiç bir şey bulamadılar. Bu seferde iş yerimin önüne çağırdım servisi, bu sefer gelen arkadaş tek marşta aracı çalıştıramadı. Aracı tekrar servise götürdüm şuan aracım serviste fakat tekrar bir şey bulamadılar. İstanbula yazı gönderdik cevabını bekliyoruz dediler.
    Benim aracımın sonu ne olacak acaba bilgilerinize ihtiyacım var Benim şimdi ne yapmam gerekiyor? Eğer servis "istanbul da bir şey yapamazmış" gibi bir şey derse mahkemeye verme şansım var mı veya hakkımı nasıl arayabilirim?
    Sıfır araç alıpta böyle şeyler yaşamak çok üzücü gerçektenhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

2. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Öncelikle geçmiş olsun. Aracı aldığınız ilk günden itibaren mi böyle yapmaya başladı yoksa belli bir zaman sonra mı?
    Dikkat etmeniz gereken önemli husus servise her gittiğinizde iş emri açtırınız. Yani bu sorundan dolayı servise resmi olarak kaç kere başuruyaptığınızı belgelemeniz açısından önemlidir. Çünkü araç değişimi için aynı arızadabelli sayıdaşikayette bulunmuş olmanız gerekiyor.

3. Sedo79

Sedo79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim Aracı aldığımdan beri bu sorun devam ediyor. Aracı servise götürdüğümde iş emri açıldı.. Peki kaç kez aracı bu şikayetten dolayı götürürsem aracı değiştirebilirim?

4. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    4 kez diye biliyorum.

5. Sedo79

Sedo79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Anladım. 1 haftada bir servise götürmem gerekiyor o zaman.
    Peki bu istanbula yazı yolladık cevap bekliyoruz olayı nedir biliyor musunuz?

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Genelde ilk çalışamalara;

- sensör arızası,
    - kötü yakıt,
    - varsa lpg sisteminin hatalı kalibrasyon etkileri,
    - immobliser anteni

sebep oluyor. Aracınız daha çok yeni olduğu için defolu bir sensör olabilir. Bu da büyük ihtimalle krank pozisyon sensörü yada egzantrik pozisyon sensörüdür. Tabii immobliser ikazınada dikkat etmeniz gerekiyor.

7. bayiihyundai

bayiihyundai

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Murat Yaşar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Serdar abinin söylediğine ek olarak Yakıt sisteminde de bi arıza olabilir.Şamandıranın üzerindeki yakıt kesme valfi ve basınç regulatöründe de bi arıza olabilir.Çekilen benzin depoya geri dönüyor olabilir.

8. Sedo79

Sedo79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar bey, Bu mesaja bazı bilgiler eklemek istiyorum
    Yakıtı sadece opetten aldım. Ucuz olsun diye adını duymadığım yerlerden almadım. Araçta LPG yok. 97 oktan kurşunsuz benzin ile kullanıyorum Immobliser ikazına her zaman dikkat ediyorum
    Bu bilgileri eklemek istedim.

9. emir berk

emir berk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bir sorum olacak konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Bende 2007 Lpg ' li accent era 1.4 era start var. Bir süredir Sabah Aracı ilk çalıştırmada, rölantide çalışır iken devir düşme veya stop etme gibi problem ile karşılaşıyorum aynı zamanda araç gaz yemiyor veya gazı geç algılıyor ayrıca gaza basınca sanırım egzoztan patırtı sesi geliyordu. Ancak motor ısınınca ve benzinden Lpg' ye geçincesorun düzeliyordu.Tabi motor arıza lambası sürekli yanıyor.
    Götürdüğüm Serviste sorunun yakıt pompasından kaynaklandığını söylediler ve 300 tl' ye komple yakıt pompası değiştirildi. Bu sabah çalıştırdığımda bir sorun yok ama 6 - 7 km yol yapınca motor arıza lambası yine yanmaya başladı. Araç Benzinde çalışır iken böyle bir sorun oluyor. Acaba sorun Lpg ayarlarından olabilirmi ? Sizce ne yapabilirim????

tolgaburakhan bunu beğendi.
  10. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar arabanın anahtar kumandasının pili çok zayıflamış olursa da immobilizer sorunu olur mu ?

11. 0zgur

0zgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tabiki sorunu çözemezlerse yasal yollara başvurma hakkınız var. Bu haklarınızı aracınız ile beraber verilen garanti kitapçığından öğrenebilirsiniz.

Diğer yandan servisin "istanbul da bir şey yapamazmış" gibi bir tavra girme lüksü yok. İstanbul çözemez ise Kore'den destek alır, Hyundai gibi bir Marka Müşterisini mağdur edemez. Bir de araç çok satılan ERA olduğundan "İstanbul"un karşılaştığı bu tip ilk problem değildir..Çözümsüz kalmaz diye düşünüyorum...

Bunların dışında Servisiniz (İzmir'de sanıyorum) İstanbul'dan Garanti Onayı veya Yedek Parça bekliyor ve bu sebeple sizi biraz bekletiyor da olabilir...

Otomobiller artık içlerinde çok fazla teknoloji ve elektronik barındırıyor bundan sebep 0 km araçlarda dahi çok farklı problemler yaşanabiliyor. Önemli olan probleme çözüm bulunabilmesi. Bence servisten bir kaç gün daha haber bekleyin. Zaten onlar işlem bittiğinde size gerekli açıklamaları yapacaklardır. İçinizi ferah tutmaya çalışın derim..

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    O zaman sensörlerde bir defo olması muhtemel. Özellikle soğukta (yani ilk çalışmada) sensörler arızalarını bu tip sorunlarla belli ederler.

13. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Forumda arama yapsaydınız 300 TL cebinizde kalırdı. Belki 100. kez yazıyorum, LPG'li araçta sabah teklemenin gaz yememenin en büyük nedeni hatalı lpg kalibrasyon ayarı. Akü kutup başını akşam sökün, sabah taktığınızda araç sorunsuz çalışıyorsa, benzinde kullanarak gaz ayarı yaptırmaya gidin.

"Peki sorun pompada değilse, değiştikten sonra neden düzeldi?"
    diye sorabilirsiniz, bunun nedeni değişim sırasında akü kutup başının sökülmesi.

Düzenleyen : Serdar

tolgaburakhan bunu beğendi.
  14. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    immo akım ile çalışmaz.

15. Sedo79

Sedo79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    O halde sensörlerden bir arıza varsa sensörleri değiştirirler ve ben bu olaydan kurtulabilirim.. Gerçi hiçb irşey bulamadılar. Sensörlere de bakmışlardır diye tahmin ettim şimdi?

<div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color:

16. Sedo79

Sedo79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracı dün teslim aldım fakat hiç bir şey bulamadık dediler ve aracı geri verdiler. Elimde İş emri kağıdı var. Marşı şuan test edemedim. 1 kez çalıştırdım tek seferde çalıştı. Bugün akşam ne olur bilemiyorum. Marş tekrar aynı sorunu yaptığında yine mi servise gideyim? Ne dersiniz?

17. memko06

memko06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım sıfır araç alıosun sorunda marş ile alakalı artık fabrika çıkışlı bi sorun olsa gerek kensinlikle sorun giderilemezse hakkını ara mahkemeye ver fabrikalar 100 bin 150 bin km arası garanti veriyo seninkisi daha 400 km ben servislere hiççç güvenmiyorum çünkü eskiden orda çalışan bir yakınımızdaan dolayı biliyorum biraz ordaki durumu kısaca tamir yok yaz koçum değiştir çıkar işçilik kdv hadi bakalım öde nasıl ödersen hakkını mutlaka ara derim ben

18. Sedo79

Sedo79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bugün servis ile konuştum. Diyorlar ki, araç bu sebepten doalyı değişmezmiş. Yolda kalmasına sebep olan bir arıza olması lazımmış aracın değişmesi için. Gerçeklik payı var mı bunun?

19. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    yolda bile kalsa değiştirmezler, bazı marklartırdan düşen aracı bile tamir edip satıyorlar, oortaya çıkınca onu bile değiştirmiyoorlar
    değiştirmenin tek yolu mahkemedir, haricinde patlasa bile değiştirmezler
    mahkeme ile değiştirenler hatta aracı geri verip parasının büyük bölümünü geri alanlar var, tek yol mahkeme bence

Düzenleyen : Coşkun Özcan

20. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bu çalışmama sorunu yakıt kaynaklı olabilir, yakıt azalınca başka yerden alın, birkaç deneme yapın, belki oolumlu bir sonuç alırsınız
    ayrıca akaryakıt istasyonlarında markadan ziyade istasyonun daha önemli olduğunu unutmayın, forumda bir arkadaş dediğiniz markanın bir istasyonundan sulu mazot almıştı ve aracı yolda kalmıştı, olmaz demeyin burası Türkiye https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Bu Sayfayı Paylaş