Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Tek amartisör değişimi

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda e_uzun tarafından 15 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

1. e_uzun

e_uzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    329
    Ad Soyad:
    Ebubekir uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar aracımın sağ ön amortisörünü iki hafta önce değiştirdim acaba sıkıntı olur mu? araba işine yeni girdim 7 ay oldu daha bilgilendirirseniz sevinirim..

2. guven019

guven019 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    56
    Ad Soyad:
    Mehmet GÜVEN
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Amortisör değiştiriken çift olarak değişir.Bende ilk aracımda bilmediğim için usta öyle değiştirmişti.Şimdi yeni aracımınkini değiştirirkene 4 ünü birden değiştirdim tabi patlak olduğu için.Yani ön çift yada arka çift olara kdeğişmeli.Biri sert yeni iken diğeri yumuşak olur bence ve yol tutuşunda nvirajlarda farkedilmesede sıkıntı olur.Bence maddi durumunuz varsa diğerinide değiştirin zaman uzamadan derim.Kazasız sürüşler dilerim.

3. e_uzun

e_uzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    329
    Ad Soyad:
    Ebubekir uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkür ederim. bizim usta da yok bişey olmaz felan da filan ne gereği var dedi. değiştirmedi.Benim kafama da takılı kaldı acaba değiştirsem mi diye. Rahat edemedim bi. Şimdi Mardin'den İstanbul'a yola çıkacam.

4. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Çift değişmesi makbuldür ama para durumuna göre eğer çokta sert atraksiyonlar yapmıyorsanız elzem değil bence...

5. e_uzun

e_uzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    329
    Ad Soyad:
    Ebubekir uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Atraksiyon peşide değilim sağ salim götürsün yeter

6. guven019

guven019 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    56
    Ad Soyad:
    Mehmet GÜVEN
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Benim diğer aracım ön amortisörün teki değiştiğinde teker ile çamurluk arasındaki boşluk eşit değildi mesela çok ölçtüm.Yerden yüksekliğide öyle ve belli oluyordu önden bakınca .Yani inanmayanlar olabilir ama bence diğerinide değiştirin derim ama karar sizin tabi.

7. e_uzun

e_uzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    329
    Ad Soyad:
    Ebubekir uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bende yükseklik açısından bi fark yok sadece eski olan daha yumuşak

8. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Arabanın yüksekliği yay a bağlı, amortisör sertlik konusunda etkili. Imkan var ise aynı marka amortisör ile digerinide değiştirin.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

9. e_uzun

e_uzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    329
    Ad Soyad:
    Ebubekir uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yarın halledecem inşallah. mando takmışlardı aynısından taktıryaım ne olur ne olmaz sonraki değişimde yine gariplik yaşamayım

10. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Benim de sag ön sol arka amortisörüm terlemişti yani yagını dışına atmışdı sol önle sag arkanında içindeki bilyaları dagılmıştı. 4 tanesini degiştirdim önler kore mando arkalar monroe orjinal gazlı tip.

Çift degişmesinde fayda var.

11. kılınc

kılınc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    kılınc
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    benimde.2 arkalar gidik amortisor lar özellikle bozuk yollarda gitdigimde takır tukur sesler geliyor ondanmıdır acaba. Birde hic degiştirmeksek amortisorları ne gibi sıkıntılara yol acar acaba. Birde kaymakgibi yolda gitdiginde tık ses yok başka sorunda ola bilirmi bana o sesler eksozdan gevşemiş ondan geliyor demişlerdi..Aracım hundai axsent 1.5 gls 99 model

12. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Atraksiyona gerek yok ani ihtiyaç duyduğun durumlar olabilir bir amortisör parası için riske değmez çok bilmiş ustalara kulak asmayın ve mutlaka diğerini de değiştirin bir an evvel hele uzun yola çıkacaksan en ihtiyaç duyacağın şey olabilir. Viraj performansında ciddi fark olacak ve en küçük kaza amortisör parasından daha fazlaya patlayacak. Hele hele bu yüzden başına gelebilecek bir ölümcül kazanın sorumluluğu kimin üstünde olacak. Asla geri dönüşü olmayan bir durum söz konusu olabilir belki abarttığımı düşüneceksin ama bu tür durumlardaki yaşanmışlıklar en büyük örneklerdir.

emrex, Murat ve kılınc bunu beğendi.
  13. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çift olarak değiştirmekte fayda var

iPhone 5S Cihazımdan Tapatalk Aracılığıyla Gönderildi

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tek amortisör değişirmi kelimesini baz alıp ele alırsak eğer ; Bu durum göreceli bir kavramdır. Mesala maddi durum yoktur teki patladıysa tekini değişirsin. Diğer amortisör fazla km yapmamıştır yada yeni değişmiştir patlayanı tek değişirsin. Araba satacaksındır fazla masrafa gerek yoktur tekini değişirsin. Vb gibi hususlar.

15. kılınc

kılınc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    kılınc
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Hic değisdirmessek ne gibi sorun cikarır asvaltda kaymakgibi gidiyor nede olsa

16. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    çift değiştirmekte fayda var ileride kafan ağrımaz

17. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    benim araba bu hatadan müzdarip:( kasko dan yamulan amortisör değiştirdik servis tek değiştirmişti sorduk dky Kamil usta hiç birşey olmaz çekmedir sapmadır sordum sorun olmaz dedi ama istersen ötekini de değiştirelim demişti şimdi dedim zaten arabanın başına kaza bela geldi poryadır bilyadır aks ucudur değişti bir tarafı kurcaladılar öbür tarafıda kurcalarlarsa arabadan soğutmasınlar beni diye 45000km yapmış patlamamış sağ ön amortisör ile yeni kore mando sol amortisörü taktırdık, elbette öyle iş mi olur gittim benim yağ değiştirdiğim bakım yaptırdığım ustama sordum o da birşey olmaz desede halen içime sinmiş değil, araba fazla km yapmadığı için birde eski döküntü arabalarda çok acayip şeyler gördükleri için aşina geliyor öyle diyorlar, eşit olmayan amortisörle gezmek doğru değilmiş nasıl anladım dersek;

Nitekim ne oldu sonunda direksiyon 70-80km gibi hızda giderken hafifçe sola çek bırak yapınca orta noktada 3-5mm önce sağa sonra sola doğru kendi kendine dönerek topluyor ve serviste tek amortisör değişimi sonrası yapılan rot balansta arabam ilk günlerde dümdüz giderken zamanla direksiyon sola dönük şekilde 1-2mm yamuk hale geldi aha dedim yeni amortisör yerine oturdu eskisi ile dengesizlik oldu arasında dedim, sağ tarafa arkalı önlü iki yolcu alınca hafif sağa çekme yapıyordu sol ön tekerlek daha çok zıplıyordu derken arabayı sıfır ilk aldığım zamanlar aklıma geldi beton gibi sertti bu amortisörler kafamı cama çarptırıyordu bozuk yolda 2-3 senede yumuşamıştı, neyseki bu yeni amortisörde birkaç köye gidip gelme birkaç çukura düşme sonucunda yumuşadı tekrar rot ayarı yaptırınca direksiyonda düzeldi artık eskisi kadar çekme de yapmıyordu, yüksek hızda çek bırak yapınca direksiyonun anormal hareketleri zamanla azaldı yeni amortisörde biraz aşınınca eskisine azcık yaklaştı zıplamıyor o kadar ama tek amortisör değiştirmek iyi bir şey değil insanın içine sinecek birşey değil.

Kaldı ki amortisör pahalı birşey değil en kralı olsun 300-400 lira tanesi şimdi amortisör dengesizliği ciddi mesele dedim zart diye 1000km de patlayanı var bunun, servise götürmek lazım randevu lazım orjinali taktırmak lazım iki gün arabasız bırakır bu adamlar benim gibi araba bağımlısı insanı dedim, arabamın garantisi falanda yok olmuş 7 sene, alıp benim ustaya taktırmakta istemedim bir sürü salıncaktır poryadır sökülecek edilecek bir sürü risk sonra yeni amortisörle ön takım dengesi iyice oturana kadar direksiyon başında beni milimetre hesaplarıyla uğraştıracak rahatsız edecek nasıl olsa bu yeni takılan amortisör de eskidi biraz oturdu iyice diye bıraktım kendi haline. Ama aklım amortisöre gidiyor bazen, görüldüğü üzere tek olarak değiştirdiğim amortisörde mundar oldu şimdi değiştirsek mecbur çift değişmesi gerekecek bence o kadar hassas bu mevzu

Demek istediğim ben tek yeni teki eski amortisörlü araçla 4000-5000km yol yaptım ve evet kötü oluyor yalnız çok dikkatli pimpirik olmayan yada sürekli çok sakin süren bir sürücü tek amortisör değişiminden oluşan rahatsızlığı anlamayabilir. Tek amortisörle hiç uğraşmayın amortisör alınacak ise biri patlasa bile en az karşılıklı çift yada imkan varsa dört tane almak lazım, üst takozu yay lastikleri vidası somunu herşeyiyle beraber anca o zaman ideal stabiliteyi sağlar yoksa bir sürü acayip tavır yapıyor araba yolda.

Bu Sayfayı Paylaş