Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

TCİ motor

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda volvo850 tarafından 27 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. volvo850

volvo850 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhabalar.Daha önce grandsaloon hakkında verdiğiniz bilgiler sayesinde grandsaloon almıştık.Yaklaşık bir yıl kullandıktan sonra yaptığımız kaza sonucu hem arabadan soğuduğumuz için hem tamir işeriyle uğraşmamak için deve masrafından dolayı o halde sattık aracı.

Şu anda idareten kartal kullanıyoruz.Lakin bi tanıdıkda satılık 2005 model kia pregio var.Fiyatı da uygun almayı düşünüyoruz.Lakin nette bu araç hakkında doğru düzgün bilgi yok.Bulunduğumuz ilçede de hiç görmedim bu araçtan.Edindiğim bilgilere göre kullanılan motor ilk starexlerde kullanılan motorlarla aynıymış.Sanayide bi ustaya sorduk.aman dedi.çok yakıyormuş.başka da usta yok zaten küçük yer olduğu için.gerçekten bu araç çok mu yakıyor.Araç hakkındaki bilgilerinizi de paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler.

2. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Merhabalar.
    Bahsi geçen aracın üzerindeki motor ilk yada son starex TCİ motoru ile aynı özelliklerdedir. Starex'in TCİ motoruH-100 ve mitsubishi L200kullanılan 2.5 litrelik motorla da aynı alt yapıya sahiptir.

Starex TCİ olduğu için çok yada az yakmaz. 1.9 ton ağırlığında 205 lastik ölçülerindeki bir aracın yakması gerektiği kadar tüketir. Eski aracınız 1.4 ton ağırlığında ve 185 taban genişliğinde lastik kullanır. Bu nedenle en az 1 litre daha az yakabilir.

Almak istediğiniz aracın motoru 94 hp olup 22.4kg torka sahiptir ve ekonomik bir tüketime sahiptir. kullanımda zevk veren sakin kullanımlarda ekonomik bir aracınız olur. Ben tavsiye ederim. Sadece bence aracın motoru mevcut kasaya fazla geldiğinden yol tutuşu biraz zayıftır.

3. volvo850

volvo850 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    SAğol hocam.senden başka ilgilenen yok zaten.Fazla oluyorum ama aracın tüketimi hakkında bilginiz var mı acaba.h100 şehir dışı 8 litreye kadar düşüyordu.hem h100 de kırsal motorin kullanıyorduk bir sorun çıkartmamıştı.pregioda da kırsal motorin kullanmamızda bir sakınca var mı?Yabancı sitelerlerdeki bilgilere göre araç 1680 kg.bu ağırlık yeterli değil mi?ayrıca aracın bildiğiniz duyduğunuz kronik sorunu var mı?pregioya alternatif panelvan öneriniz var mı başka.

4. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    slm. bence pregio alacağına starex yada h100 al.çünkü bu arabaların piyasası var.istediğin zaman satarsın.ama alacam diyosanda kırmayalım seni:

öncelikle bunlarda h100 ve starexler gibi arkası hafif.bence arabayı boş kullanırken,kum çuvalları koy ağarlık yapsın.yoksa dik yokuşlarda pati yapar,sert kullanımda arabayı devirirsin,kaygan zeminde hemen kalırsın.

bunlardada kırsalı koy.bence bunlarda okadar yakar yada 1litre oynar.hayırlısı...

5. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    sen muğlanın neresindensin volvo 850 hocam??

6. volvo850

volvo850 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    starex fazla lüks gelir.dalaman da zaten yollar köstebek yuvası gibi.artı bi de araç arada bi dağ bayır yapcak.o yüzden starexi elemek durumundayız.aslında tekrar panelvan alma düşüncemiz yoktu.araçın netten baktığım kadarıyla piyasası ucuz.alacağımız araç da piyasanın biraz altında olunca öyle düşündük.h100 bi sorun çıkartmadı kullandığımız sürede fakat ısınamadık bi türlü araca.annem bile hiç öne oturmazdı.frene basınca camdan fırlıcam sanıyom derdi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifo yüzden pek h100 de pek düşünmüyoruz.o sınıfta geriyo l300 kalıyo.o zaten baştan eleniyo.hem tip olarak hem çok fazla ticari bi araç.

7. volvo850

volvo850 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  8. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Teşekkür ederim.. İlgimizde bilgimizde herkesinki kadar...
    Ancak pregio tercihinizi tam olarak algılayamadım. Karşılaştırdığınız H-100 ve L300 ile aynı kasaya sahiptir araç. Motor olarak L300 ve h-100'e turbo uygulanmış halidir. O yüzden karasal motorin kullanabiliyorsunuz (ama...kendim kullandığım HALDE ASLA ÖNERMEM...zira kurum birikimi fazla oluyor)

Aracın uzun yolda tüketimini bilemiyorum. Ama ortalama 7-8 arasında olacaktır. Starex ile kıyaslamanızda aracın narin kalacağından bahsetmişsiniz. Ama starexlerin hem ön hemde arka takımları oldukça dayanıklıdır. Önce helezonsuz torsiyon cubuklu basit bir düzenek, arkada ise klasik sabit aks ve yaprak yaylar vardır. Ben 3 yıldır kullanıyorum ve köy tabiri yollarda da sıklıkla kullanıyorum. Daha çok şükür yürüyeninden yada iç aksamından en ufak ses gelmedi.

Bence ekonomik ve güvenlik açısndan starex'i tercih edebilirsiniz. Düz vites TCİ kullanan arkadaşların yorumuna göre 8-11 litre arası bir tüketimi var.... Zira bendeki araç otomatik olarak 8.5-12.5 arası tüketiyor. Abartı kullanımlarda bile 13-14 arasında kalıyor (otobanda sürekli 140 ve üzeri hızlarda dahi)

Bu segmentteki en ekonomik ve en uzun araç Mazda E2200 dür. Motoru basit ve dayanıklı olmasına karşın rakiplerinden daha güçsüzdür. Ama uzun yolda 6 litre şehir içinde 8-9 litredolayında tüketimi vardır.
    Düzenleyen : tolgakmg

9. volvo850

volvo850 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tolga hocam dediğim gibi panelvan alma fikrimiz pek yoktu.araçı tanıdık satıcak,o tavsiye edince ve de fiyatı uygun olunca düşünmeye başladık.yani bu araç olmazsa şimdilik bi panelvan alma düşüncemşiz yok.aracı da daha çok babam kullanacağı için son söz ona ait.babamın yaşı elliye dayandığı için ne yazık ki kalıp düşünceleri var.starex in bizim kullanımımıza lüks olduğunu ve parçalarının pahalı olduğunu düşüncesine sahip.l300 ü de çok büyük ve kaba diyor beğenmiyor.h100 e karşı kazadan ötürü soğuk.ayrıca komik bi düşüncesi de var.h100 ün ön kısmı hiç olmadığı için yani araç burunsuz olduğu için güvenmiyo.pregio nun biraz olsun burnu varmışhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifbi de nedense kia ya hyundai den daha fazla güveniyor sağlamlık olarak.sonuca gelirsek aracı bir hafta on gün içinde görücez.verdiğiniz bilgilere göre aracı değerlendirip kararımızı vericez.teşekkürler

10. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    ya ustam starex buna göre çok mu lüx.ilana baktım 13,000 istemiş.aynı özellikte starexi satsan o belkide 13 ünda altında satılır.ayrıca hyundai kia dan daha kurumsaldır.bu aracın size tek avantajı tanıdık vasıtasıyla bilindik olması.... başka artı sayamıyorum.

bende marmarisle datça arasında bozburun kavşağı varya orda sağlı sollu kooperatif evleri var.yılın 3-4 ayını orda geçiriyorum.muğlayı duyunca kanım bitlendi ne güzeldir şimdi oralar :)

11. volvo850

volvo850 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam o aracı temsili olarak koydum.alma ihtimalimiz bulunan aracın fiyatı11-11,5 arası olacak.strarex çok lüks değil.hyundai kia dan daha kurumsal.bunların aksi düşüncelerbabamın önyargıları.
    datçaya çok gittim ama dediğiniz yeri kestiremedim.evet buralar şu anda çok güzel.yazları çok sıcak vekurak olduğu için baharı daha çok seviyorum.

12. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    anladım hocam.hakkınızda hayırlısı olsun.

oralarında kıymetini iyi bilin :)

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aynı Sınıf Minibüsler Arasında L300 Olsun H100 Minibüs Olsun Arasında En İyi En Seri Olanı Pregio TCİ dır... Aracın H100 E Göre Yol Tutuşu Falan İyidir.:Zaten Dışardan Bakıncada Belli Oluyor Boş Bir Araç Değil... Arkasınada Kum Çuvalı Falan Koymayın Size Ben Başka Bir Yol Söyleyeyim.. Çamurlukların Üstünden Boydan Boya C Şeklinde Demirden Kolon Attırın...(Bunların Bitanesi 75-100 Kg Falan Geliyor) 2 Sıra Attırdınızmı 300-400 Kg Bir Ağırlık Olur..Hemde Yer Kaplamaz Kum Çuvalı Gibi... Ondan Sonra TCİ Motorun Tadından Yenmezhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

yusuf davut bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş