Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Tazminat Alamıyoruz Madur Olduk ( Yardım Lütfen )

'Sohbet' forumunda EmreFirat tarafından 26 Haziran 2016 tarihinde açılan konu

1. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaşlar herkese hayırlı geceler . x Moda Giyim ve Tasarım mağazasında 3 yıla yakın çalışıyorum , stajyer satış danışmanı olarak başladım 3 yıl önce sonrasında mağaza katı görselcisi (division vim) sonrasında ise bölüm yöneticisi oldum derken şirket pozisyonları değiştirdi işte herkes normal satış danışmanı oldu derken işleyiş güzel herkess memnun şekilde ilerliyor . Mağazalarmız her geçen senesinde bir önceki seneye göre büyüme gösteriyor fakat gel gelelim en üstlere bu yetmiyor .
    Ülkedeki ekonomiden , siyasi olaylar patlama vb aşırı derece etkilenmiş ve alman firmamız Türkiye'den çekilme kararı almış .
    Fakat gel gelelim durum şöyle ki tüm personellerini y mağazasına devrediyor . Yani hepimiz tüm haklarımızla 3 yıldır y de çalışıyormuş gibi çalışmaya devam edicez . Bu olayda bizim gönül rızamız yok biz x gibi bir firmadan çıkığımız taktirde zaten hangi firmayı istesek x çalışanlarını havada kapıyorlar .
    Benim çalışma şartım 1700 lira maaş alıyorum , 400 lira ticket yatıyor , haftada 2 gün tatilim var , sigorta ve yol
    ve günde 8 saat . Ben sabah 8 iş başı yapıp akşam 4'de çıkıp evime geliyorum . Evime 5 6 dk mesafede .
    • Şimdi diğer firmaya bakınca adamlar kafadan asgari ücretle çalıştırıyor ve yemek paraları 220 lira civarı diğerlerini bilmiyorum bile . Biz tazminatlarımızı almak istiyoruz çünkü ben daha yeni olsamda 9 senesini vermiş çalışanlarımız var mağazamızda hepimizin hakkı yeniliyor . Resmen kendimizi satılmış hissediyoruz .
    • Tahminimce şimdi bana diyecekler ki uzak bir yer verseler mesela bayrampaşa y de başlıyosun deseler ben evime uzak diye kabul etmiycem o zaman biz sana iş veriyoruz sen istemiyosun deyip iş feshi yapıp tazminat almadan kendi istifamı sağlamış olucaklar ve bu durumda madur olmuş oluyoruz .
    • Sizce haklarımız nedir ve neler yapabiliriz bu konuyla ilgili . çünkü bize eğitimde denilende bile bizim firmamızda uzman satış danışmanı olabilmek için 3 yıl global bir firmada çalışmış olmak gerekli diyolardı. Örnek 3 yıl lcw çalışmış biri uzman satış danışmanı olabiliyor bizde ama 3 yıl defactoda çalışmış biri bizde sayılmıyordu global olmadığından . şimdi attan inip eşşeğe binmiş oluyoruz hepimizin morel sıfır
    • Tazminatı alamıycağımız kesin gibi acaba tüm şube müdürleriyle toplanıp plan yapsak 1 gün toplanıp mağazaları açmasak bizlere ödeyecekleri tazminatın binlerce katı zararda olacak firma . Bizim şube 1 gün açılmasa 40 bin lira , cevahir açılmasa 150 bin lira ciro olmayacak ki 30 şube açmadık mı bir günde trilyon bulur zararları. Hem bizim sırtımızdan para kazanıp hemde bizi hala hiçe sayıyorlar sizce neler yapılabilir ?
    • Bu arada merkez ofiste çalışan tüm personeller ise tazminatlarını alıp çıkıyorlar . . . Olan bize oluyor , asıl müşteri memnuniyeti sağlayıp firma kalitesini yükselten bizleriz oysa . .

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 27 Haziran 2016
    Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    size tazminat vermeyeceklerini veya asgari ücret ile çıkarıcaklarını nerden biliyorsunuz ? oyle birşey mümkün değil tahmin yürüterek mağaza kapatma vs işi yaparsanız zaten tüm haklarınızdan olur ustune şirket size zararını rahatlıkla odetebilir bile

şuan haksız olduğunuz bir durum yok , bekleyin devir işlemleri sonrası zaten size yazılı olarak herşeyi bildirmek zorundalar , yazılı bir evrak olmadığı sürece lafta olan şeyleri ciddiye almayın

kazanılmış hak geri alınamayacağı için , eğer sizin şartlarınız onlara uymuyorsa haklarınızı odeyip işten çıkarırlar

diğer turlu zaten size asgari ucret onerme şansları yok , şu saatten sonra imza atıcağınız her evrağı detaylıca okumanız gerekiyor

emrex ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. SaMeTT

SaMeTT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    336
    Ad Soyad:
    samet açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Burda açıkçası yapabilceğiniz çok fazla birşey yok. Şirket birleşmesi sonucu işveren isterse haklarınızı verebilir. Bence mağaza açmama gibi konulara asla girmeyin işveren haklı sebebe dayalı iş akitlerinizi sonlandırabilir. Tüm çalışanlar birlik olup işverene calışanlar için ikale teklif etmesi istenmeli sürekli bu konuda temsilciler yollanmalıdır.

GT-I9082 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    İş veren tarafından bakılınca yapcak birşeyleri yok piyasadan çekiliyor sizi de ortada bırakmamak adına diğer firmada çalıstırıyor.
    ne yapabilirdi iki seçenek sunabilirdi.
    1-)tazminatınızı alıp ayrılabilirsiniz.
    2-)diğer şirkette farklı şartlarda çalışmaya devam edebilirsiniz.
    kimin hangisi işine geliyorsa seçerdi. Ama hem diğer şirkette devam edeyim hem tazminat alayım pek mümkün gözükmüyor.
    Not:"bizim sırtımızdan para kazanıyor" düsüncesi bana doğru gelmiyor, çalışıyorsunuz karşılığını alıyorsunuz, kimse vazgeçilmez değildir, madem sizin sayenizde kazanıyor, buyrun bir işyeri açın kazanın derler. Yakışık olmaz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

@Cilo yazayım gelsin.

Murat, Cilo, Asel Kaan Efe ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  5. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Abilerim değerli yorumlarınız için çok teşekkürlerimi iletiyorum . Tazminat konusunda dün dediğim gibi acil durum toplantısı yapıldı ve yazılı açıklamada herşey bildirildi bize net kapanış tarihide belli , şirket batıyor olsa haklarımız çok çok yüksek ama şirket batmıyor sadece türkiyede yatırım yapmak istemeyip geri çekilip diğer ülkelerde büyüme yoluna gidiyor ve bizi tüm şartlarımızla olduğumuz gibi devrediyor . Merkez ofis çalışanları tazminatlarını alarak işten ayrlabilirken bize teklif dahi sunulmuyor gönül rızamız olmadan iş yapılıyor bizi satıp pazarlıyolar kafalarına göre :/
    Misal şöyle örnek vereyim . Mercedes firmasına gittiniz iş için sözleşmenizi yaptınız işe başladınız öğrendiniz , güzel bir aile ortamı dostluklar edindiniz iş ortamınız çok keyifli herşey yolunda kimisi 2 yıllık kimisi 5 yıllık herkes çalışıyor , aldığınızdan memnunsunuz verdiğiniz hizmetten memnunsunuz . Birgün acil durum toplantısı yapılıyor işe gidiyorsunuz ve şirketin kapanacağını ve sizide fiat markasına devrettiğini öğreniyorsunuz . Şimdi siz mercedes ile çalışmaktan memnunsunuz , fiat ile çalışmak istemiyorsunuz . Çalıştığınız firmaya göre daha kolay bir firma bu işte gönül rızanız yok . Tabiri caizse hani çalışacak olsam zaten devre gerek yok orda çalışabiliyorum diyorsunuz . . .
    Şuan mağaza müdürüne kadar x bünyesindeki tüm çalışanlar madur edilmiş durumdayız . y mağazasına devredildiğimiz gibi daha kötü sonuçları ise hepimizi aynı avmdeki şubeye vermiycekler , yol uzak olucak kabul etmezseniz adamlar biz imkan veriyoruz sen istemiyorsun diye kendi rızamızla ayrılıyormuş gibi yapıp göndericekler .

Bizim sırtımızdan para kazanıyor cümlesi tabiki direk bakıldığında doğru değil yanlış anlaşılmak istemem o konuda . Fakat burada demek istediğim bu firmanın nasıl bir firma olduğunu ( Hepsi için geçerli ) müşterilere nasıl olduğunu gösteren kişilerin en başında satış danışmanı gelir bana kalırsa . Misal değişim iade süresi 30 gün iken , ben müşterimin ayağı kesilmesin memnuniyet adına insifiyet kullanıp 50 günlük ürünün değişimini aldığımda firmamın kalitesini bir tık yükseltmiş olurum ama yok olmaz diye gönderdiğimde ' bir daha burdan ürün alınmaz ' mantığı oluştururum . Kısacası bana kalırsa bir firmanın kalitesini çalışan personelleri belirliyor her zaman . Ki gel gelelim bu sektörün ortamında bulunmakda çok farklı . Aileniz ile bir hafta sonu kahvaltısı yok , bayram sabahı ailenizin elini öpmek yerine müşterileri memnun etmeye çalışırsınız , müşteri sinirli olur hırsını sizden alır , iftar olur müşteri mağazada alışverişte olur iftar açamazsnız vs vs tüm bu şeyleri çeken personeller bence her firmanın çalışanı çok değerli tüm bu cefaya rağmen gönül rızamız olmaksızın böyle bir değişiklik yapılması çalışanlar olarak zorumuza gitti .

Diğer yandan bakıyorum , ben buradan aldığım maaşıma göre bir borca girip kendi aracımı almışım , kendi motorumu almışım birşeyler sahibi olmaya çalışmışım ayakalrımın üzerinde duruyorum , belirli düzenli ödemelerim var iken ben firmamdan aldığım maaşa göre hayat düzenimi ödemelerimi gerçekleştiriyorken şimdi tak diye böyle birşey olması beni alt üst ederse madur olmuş olmayacakmıyım acaba ? Bu konuda tam olarak haklarımız neler mağaza müdürlerimize kadar madur durumdayız

Halil, Asel Kaan Efe ve abdullah3471 bunu beğendi.
  6. cenker_baba

cenker_baba Guest

İki sirket sahibi aynı kişi ise devredebilir fakat şartlar konusunda mutabakata varilmali mesela çalıştığınız şubedeki elemanlar birleşip is mahkemesine verilirse toplu hareket olduğu için kesin kazanırsınız gitmek iştemiyorsaniz mahkemeye verip başka bir işe başlamayı mahkeme ye sorup başka yerde devam edip mahkemeyi takip edebilirsiniz is mahkemesinde işçi herzaman önde başlar hakkınızda hayırlısı olsun fakat konu içeriğindeki firma adını silin sosyal medyada firmayı kotulemek gibi olup sizden tazminat bile alabilirler

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

size acil durum toplantısında tam olarak neleri bildirdiler ? , mağaza elemanlarını kolay kolay kimse işten çıkarmak istemeyeceğ için size o teklifi en son sunarlar ve ayrıca size şuanki pozisyonda aldığınız maaşın altında birşey teklif edemezler

yani size asgari maaş vericez isteyen kalsın istemeyen istifa etsin gittin deme hakları yok , onlar çıkarmak zorundalar , haliyle tum haklarını da içerden odemeleri gerekiyor

oturmuş duzeni bozmamak adına satış çalışanlarına genelde çok fazla mudahale etmezler , genel mudurluk çalışanlarına bu fırsat sunuldu bize sunulmadı diye panik olmayın bence

8. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Şimdi siz şubeleri bir gün açmayın patronun ekmeğine yağ sürersiniz. Direk sizleri tazminatsız atar işten hak iddaa edemezsiniz.
    Diğer mağazada çalışmayı kabul etmeyin tazminatınızı talep edin arkadaşlarınızla birleşerek ortak bir avukat ayarlayıp iş verenle görüşme sağlayın sorunu daha kolay aşarsınız.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SaMeTT ve cenker_baba bunu beğendi.
  9. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Teşekkürler , iki şirket sahibi aynı kişi değil malesef bizimki alman şirketi ve türkiyeye yatırım yapmaktan vazgeçip mağazalarını kapatırken bizleri komple devredip gidiyorlar . Aslında burda firma kötülemek değil amaç burada bizim gibi görmediğimiz belki binlerce insan var ve sonuç olarak bilinçsiz bir şekilde bu işlemleri yaptığımızdan işçinin hakları neler bilmediğimizden madur olarak yapıyoruz herşeyi . net bir bilgiyede ulaşamadım forumumuz sağolsun çok bilgileri engin olan abilerimize sormak istedim cevaplarınız için çok teşekkür ederim:)
    Şuan 3 4 ay gibi süre var önümüzde , yazılı açıklamanın resmini bulursam paylaşıcam şimdi burada tekrar daha iyi olur hem :)
    Tabiki yanlış hareket yapmakta istemeyiz orası biraz lafın gelişi ama ciddi bir eylem sendikalı olmadığımız için grev hakkımızda yok zaten . Herkes madur gözüküyor merkez çalışanları hariç :/

10. Salvodorcu

Salvodorcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    148
    Ad Soyad:
    Ata Öz.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    merhaba aynı olay başımda geçmiştı yıllar önce.
    afırması b fırmasına personel devri yapmak istedi.
    tamam böyle bır hakkı var ama çalışanın olurunda olur bu devir.
    ben kabül etmedım baya bı mucadeleden sonra işvenımde kıdem ıhbar vb. aldım ve b firmasında işime devam ettim.
    Sen kabül etmessen seni işten çıkartıp yasal haklarını ödemek zorunda. ne malum b firmasına geçınce rahat edebılecegın? o yuzden eskı fımandakı hakkını hukukunu al ondan sonra geç.
    haaa baktın olmadı b fırmanın şartları uymadı sanı 9 ay işsızlık sıgordası alırsın bu sürede işine gucune bakarsın.

daha fazla detay istersen ara konuşalım.

EmreFirat ve Cilo bunu beğendi.
  11. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    öyle birşeye hakkı yok devir etseler bile size seçenek sunmaları lazım istemezseniz tazminatı alıp ayrılabilirsin yada yeni firmada devam edersin rahat ol istemiyorsan her türlü hakkını sonuna kadar alırsın bu olayın aynısı başımızdan geçti kimisi ayrıldı tazminatını aldı kimisi yeni firmada devam etti

12. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hay yaşa abim olayın kısaca özeti , herkes endişeli . Bizim rızamız yok bu işte bizlere sorulmadan satıp pazarlamışlar ve gidiyorlar . E ben x firmada çalışacak olsam zaten oraya girebilcek potansiyeldeyim sizin devretmenize gerek yok ki , kısaca tazminat vermemek için böyle bir işe girişmişler . Bende tazminatımı alıp işten ayrılıp kendime daha iyi konuma ilerleyeilceğim bir iş bakmak istiyorum

13. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Vallahi inşallah böyle kolay olur bizide uğraştırmazlar herkes stres içerisinde şuan :)

14. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

15. cenker_baba

cenker_baba Guest

Birde benden tavsiye olsun musait zamanda gelir güvencesi sigortası yaptir istek dışı işsiz kalırsa Poliçe ne göre ayda bin tl para alıyorsun bankadan benimki altı ay bin tl olarak poliçeli ayrıca kredi kartı işsizlik sigortası da yaptirin istek dışı işsiz kalırsan on bin tl ye kadar borcun sifirlaniyor İşkur dan ve bankadan alınanla kart borcunda yoksa kafan rahat oluyor

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

16. Salvodorcu

Salvodorcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    148
    Ad Soyad:
    Ata Öz.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Hıç gerılmeyın sıkıntı yapmayın ve iş kanuna aykırı hareketler içinde kesinlikle bulunmayın.
    Firma sızınle sorunun çözmeden kapatamaz gidemez.
    Rahat olun... Birde çok psikolojik baskı kurarlar oana dikkat edin.

Bak kardeşim bu firmayla sorunu çöz kesinlıkle dıer firmaya geçme. Al hakkın neyse tazmınatı vb. sonra bakarsın işine gucune.
    Tazminatını bodro üzerindeki bürüt ucretten ve + olarak yemek ucretı yıllık izin vb. ekle...

Firma sızınle sorunu çözmeden gidemez bıryere.

17. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Net olarak bunu buldum yardimlarin icin cok tesekkur ederim ata abi eksik olma cok sagol ilgin icin :)

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

18. maycicek

maycicek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    138
    Ad Soyad:
    Murat AYÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    3 - Devir işlemi gerçekleşmeyecek arkadaşlar fesih sırasında haklarını alacaklar

Bunun tam olarak ne demek olduğunu şirketinin insan kaynaklarını arayıp ogrenebilirsin?

Asel Kaan Efe ve EmreFirat bunu beğendi.
  19. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bildiride ters birsey yok bence , haklarinizi almamaniz icin bi engel yok uzun suren bir surec olur bu

EmreFirat bunu beğendi.
  20. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Cevaplarınıziçin çokçok teşekkür ediyorum , umarım herşey gönlümüzce olur hak bizden yana olur :/

<<bülent>> ve mektuplar bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş