Herkese merhaba, Arkadaşlar arabamda rolantideyken gır gır diye bi ses geliyordu. Ama bu ses aldığımdan beri vardı. Salı günü bende sesi sorayım dedim. Servisteki usta gerekli testleri yaptıktan fabrikanın trigeri fazla sıkı ayarlamış olduğunu söyledi. Keyfe keder bi durum problem çıkarmaz dedi ve ekledi,bence boşu boşuna sıfır aracı açmayalım bakımda yaparız dedi. Benim de kafama takıldı. bakımda olursa para ile mi yapacaklar garantide mi? Sizce yaptırayım mı? nedersiniz ? Teşekkürler
Merhaba Levent Bey, aracım 2009 model garanti süresiiçinde ve de 7110 km de , Arabanın çekişini falan etkileyen bir durum yok ama rolantide biraz gürültülü çalışıyor. Sizce açtırayım mı? Düzenleyen : algan75
fazla sıkı olan bir triger çokda masum olmayacaktır, -gerçekten de öyle ise- eninde sonunda bir yerlere yük bindirecektir diye düşünüyorum..en azından -ki benim şüphem bu yöndedir- biraz bilya, rulman hasarı yaratacaktır gibi geliyor. trigerle birlikte bilyalarınıda kontrol etmeli.. bu tarz ses genelde ondan gelir. ama benim bu tecrübem eski arabamda idi; oda peugeot idi.. aynı şekilde bir ses gelmeye başladığında birkaç bilya değişimi işi çözmüştü...
Aman, yalnız şunu belirteyim; ben usta değilim. bunlar benim şahsi tecrübelerimdir. Bu işleri çürüyen bir dişe benzetiyorum hep.. dişçiden korkup tedaviye gitmediğimiz, ertelediğimiz her gün sonuçta gittiğimiz zaman çekeceğimiz acıyı ve katlanacağımız maliyeti artırır diye düşünürüm.. Valla teşbihte hata olmaz.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
Haklısınız ,verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Zaten amaç tecrübeleri paylaşabilmek, Gittiğim 2 servis var,1.sinin tespitlerini zaten biliyoruz. Tavsiyelerinize istinadende 2. srevise de bu konuda danışmak gerektiğidir.
Belki motor kulağından olabilir sorun baktırın derim.Eğer araçta herhangi bir performans kaybı yok ise birde rolantide yapıyor ise ondan olabilir
Aynı durum benim başımada geldi.Servis aynı cevabı verdi.Zamanla ses kayboldu endişe edecek bir durum yok.