Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

TaTiL BiTtİ

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda centub tarafından 1 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

1. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    meraba arkadaşlar dün gece itibariyle tatilimiz bu sene biitii 20 gün göz açayıp kapayıncaya kadar geçti .....arabam tüplü ve 2008 model hyundai accent era select ....tatilde toplam olarak 5909 kilometre yol yaptım ve toplam yakıtım 1009 tl tuttu ve şuanda arabanın deposunda yarım depo daha gaz var buda 35-40 tl civarı bişeyler yapıyor gididp gezmediğim yer kalmadı nerdeyse bu yakıt miktarı sizce nasıl tabi yollar o kadar güzel olmuşki batıda nerdeyse her yer double yol olduğundan bayada süratli gidip geldik ortalama 120-130km.de kullanımla ben ortalama bir hesap yaptım ve kilometrede 170kr.yakmışım..... bir ara uzun yolda konya-adana arası babama verdim babamda 90 ı geçmez ve müthiş bir rakam yakaldı ve kilometrede 134kr.yaptı neyse işte durum bundan ibaret nasıl sizce rakamlar az mı çokmu idealmi???

2. i_zec

i_zec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence normal ...

3. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    TEşekürler bana da öyle geldi ama genede bilgi almak istedim... erayla ilk uzun yolculuğumdu yol boyu canımı sıkan 2 şey oldu birincisi arabanın motor arıza lambasının yanması ve ikinciside nedense bana arabanın yol tutuşu nu sevmedim malesef kasislerde sanki savrulcakmışım gibi luyor geldi.....birde süspansiyon olayı çok hoşuma gitmedi doğuya geri geldiğimde çok yaylandı araba eramla ilk uzun yol deneyimimdi ....bundan önce tempram vardı araba ağır ve yüklüydü ama gaza bastımı uçardı ve yola yapışırdı ama ayne şeyi erada malesef bulamadım hemde çok yüklü olmasına rağmen arabanın hafifliğinden sanki savrulcakmışım gibi oluyor u malesef bu konuda haksızmıyım yoksa bana katılan varmı arkadaşlar arabanın yol tutuşu malesef zayıf.....

4. i_zec

i_zec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet biraz öyle , ozellikle arka taraf hop otuyo hop kalkıyo benim accenttee.:) biraz sert yay takmak lazım aslında ...

5. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynen hocam ya özelikle arka taraf çok hopladı ve buda canımı sıktı benimde yolda ::(:(:):):)https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

6. ferdiarslan

ferdiarslan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Önereceğim Size Spor Helezon Yay Takmaktir. 3 gün içerisinde kıvamını alir ;)

7. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ferdi kardeş fiyatları ne kadar o yayların bilginiz varmı hiç?

8. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arka taraf malesef hopluyor, hemde yüklü olduğu halde
    insan biraz korkuyor yüksek hızlarda
    ama şöle bişey var era boş ağırlığı 1133kg, 3-4 kişi ve bagajla 1500kg civarı olur, aslında hafif değil ama yay veya amortisörden kaynaklanan bi durum

9. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    işte bu durum hiç güzel değil ya demekki sadce ben öyle hisstememişim bu genel bir durum ve yargı aynen 4 işiydik ve arababnın bağajı ve hatta heryeri full doluyudu geçen sene aynı yolları benimn eski dül dül tempramla gittiğimde banamısın demiyordu ve 96 modeldi oturaklı bir arabaydı ya ne bileyim işte açık konuşmak gerkirse uzun yolda ondan aldığım tadı malesef bu eradan alamadım 120 nin üzerine çıkınca çok yaylanma yaptı malesef ama otobanda falan 180 ini gördüm ama dediğim gibi araba benim himayemde değilde ben arabanın himayesindeydim eski arabamda durum böyle dğildi çok süratlide gitsem araba yola kapanıyordu malesef....

10. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Accent serilerinde yumurta kasa dahil, yolda giderken PITIR PITIR gidişi malesef hepsinde var.
    Diğer araçlar gibi ses izalasyonları ve süspansiyonları yumuşak olmadığı için malesef bu rahatlığı bozuyor ancak, Emniyeti bozmuyor.

Tüm accentlerde salancak sistemdir. Virajlarda kolay kolay arkayı bırakmaz.
    96 Temprada arka tekerlekler tek dingil üzerindedir ve virajlarda size ERA gibi güven vermeyecektir.

Yakıt olarak ERA, Temprayı, LPG ve Benzinde her zaman sollayarak az yakacaktır.

Düz yolda Lüksüne bir şey diyemem.Bana göre FIAT. İki yüz akı araç üretti. (Tekrar lıyorum bu benim kişilse fikrimdir)

Kuş serisi Doğan 90-92 düz motor. Tempra 1.6 ve 2.0 motor.
    En çok sevilen Marerasının parça fiyatı adamın ocağına incir ağacı dikiyor :(

Onun için, aracınızın Süspansiyonu ile az oynadığınızda
    Temprayı Aramayacağınızı düşünüyorum.

Düzenleyen : Ogun

11. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ogün abi kişisel fikrine saygı duyuyorum ve yazdığın yorum için teşekür ediyorum bakalım daha yeni aldığımız için ve işlk defa uzun yola çıktığımız için belkide bi,ze öyle gelmiştir umarım sen haklı çıkarsın gerçi çıksanda çıkmasanda bu arabay en az 3 yıl daha binmek zorundayım yapçek bişey yok daha borcu harcı çok arabdan bende çok ama çok memnunum ama bir tek deiğim gibi maelesf yoltutuşu ve süspansiyonunu için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim abi:(

12. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kötü bir araç almadığınızı düşünüyorum.
    Süspansiyonu ile blok olarak oynama yaparsanız aracın tadından süremezsiniz :):)

13. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ogün abi yapmak isterim ama o nedemek ya anlamadım blok olarak derken burda yaşadığım yerde malesef usatalık çok zayıf şırnak--cizrede yaşıyorum arabanın bir tarafını yaparken diğer yerlerini bozuyorlar malesef bir de ne kadar yaklaşık olarak masraf gider vaktin varda anlatırsan sevinirim:)

14. ferdiarslan

ferdiarslan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eibach Prokit 30 mm alçaltma Piyasanın altında 360 TL Nakit Fiyati

H&R isterseniz yine 30 mm alçaltma Piyasanın altında 320 TL

15. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    konu ile ilgili forum içinne 4 Yayın değişmesi gerektiğini + amortisörlerin de gazlıya gönmesinin hem uzun ömürlü olması hemde süspansiyona + etki yapacağı konusunda yazı paylaşıldı.

Bakıp paylaşırım.

Ancak!!,
    Bu işi Eğil kişilerin yapması gerekiyor....
    Aksi durumda geri dönüşün çok sancılı olabilir !!

16. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet ogün abi katışlıuyorum burda o senin dediğin işi yapabilecek usat bulabileceğimi sanmıyorum burda ustalık yok yani dışardan görüldüğü gibi değil yani yaşamak lazım burdaki yaşadığım şeyleri anlatsam gülersiniz o yüzden izmire dönünce bakçez gari:):):

17. batuhan3000

batuhan3000 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim tatil bugün başladı...
    170 kuruş ş.arası normal bir rakam bence (performanslı kullanmışsınız)

18. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yorum için teşekürler allah kaza bela vermesin sizdedd iyi tatiller daha yavaş gitseydim inanın çok iyi bir rakam yapçaktım ama yollar çok güzel en az 120 ile gidiyorsunuz zaten 100 ü aşmazsanız çok güzel bir rakam oluyor gerçi ben 6000 kilometre yol yaptım sizde dönünce yazarsınız bir daha karşılaştırırız iyi tatillerrr

19. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Aramıza döndüğün için sevindim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Tatilin bitti diye üzüldüm.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

20. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekür ediyorum bende aynen çok zor geldi geri dönmek güzelim yerleri bıraktık cehenneme geri döndük sıcaktan nefes alamıyorum resmen bakalım daha iş başı yapmadım gece başlıcaz çalışmaya :(:(

Bu Sayfayı Paylaş