Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Tasarruflu sürüş için ne yapmalı?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda engin_er tarafından 3 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Tasarruflu sürüş için ne yapmalı?

* Arabayı çalıştırırken gaza basmayın

* Hareket ettikten hemen sonra ikinci vitese geçin

* 3. ve 4. viteste hızlı gidin. Bu arada benzin tüketirsiniz ama yol da alırsınız

* Vites büyütmek için motorun bağırmasını beklemeyin

* 15 saniyeden fazla süren beklemelerde motoru kapatın

* Arabanıza üst bagajı takmayın. Bunlar benzin tüketimini yüzde 50 artırır

* Arabaya fazladan yüklenen her 100 kilo yaklaşık 1 litre daha fazla benzin yakmanıza neden olur

* Aracın camlarını mümkünse fazla açmayın havalandırmaları veya klimayı açarak serinleyin
    %10 civarı bir yakıt tasarrufu sağlarsınız

* Gereksiz yere hız ve fren yapmayınız, ışıklara yaklaşırken mümkünse fren yerine vites küçülterek yaklaşınız

* Gereksiz yere yüksek devirlerde araçlarınızı kullanmayınız ve uygun devirlerde vites değiştiriniz.

Forum moderatörlerinden rica ediyorum lütfen konu altındaki gereksiz mesajları siliniz ve eğer gerekli görürseniz konuyu ilgili bölüme taşıyınız,her konunun içine bunlara benzer gereksiz mesajlar yazılarak konuların anlam ve mahiyetleri değiştirilmektedir.
    ayrıca gereksiz polemikler yüzünden birbirimizi kırmayalım

Düzenleyen : engin_er

2. mavser

mavser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bilgi için teşekkürler

3. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
  4. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
  5. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

ayrıca sen kendine dikkat etsen diyorum aynı linki iki kez yazmışsın.

gıcık oluyorum bu sözlere sanki biz aramadık, kardeş aradık aramasınada bulamadık
    forumun arama kısmında bir sorun var
    her türlü konuyu buluyor her üç harfi desen yine buluyor.
    önce arama düzenlensin o zaman yine yazarsın aramayı kullan diye.

bende yazılım ve bilgisayar konusunda çalışıyorum ama gel gelelim forum biraz düzenlenmesi gerek. ama maalesef ben bu konuda yardım edemem nasılsa bir web masterı vardır bu forumun
    Düzenleyen : engin_er

6. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    valla bill gates gelse düzeltemez bu forumu https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    bazı arkadaşlar aynı sooruna 2-3 konu açıyoor
    web master ne yapsın...

7. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    demek bulamadık kısaca arama motoruna tasarruf veya yakıt yazsanbir kaç sayfa arasan karşına çıkıyordu nasıl arama motoru bozuk tamam forumun düzenlenmesi gerek bunun bende farkındayımve sizle hem fikirim amaarama motoruçalışıyor ...

8. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    konuyu kaynatmayalım lütfen boş verin böyle atışmalarıda sizlerde bu konuda bildiklerinizi yazın konu bir işe yarasın.

dün ehliyet alıpta bugün trafiğe çıkan ve daha neyin ne olduğunu bilmeyen, o kadar çok sürücü varki, siz kalkmış forum kirliliğinden bahsediyorsunuz.

bu forumun yöneticisi var
    moderatörleri var onlar gereğini yaparlar onlar varken üyelerin bu konuda birbirine laf söylemesini yersiz buluyorum.

esas sizlerin böyle polemiğe girerek yazdıkları boş mesajlar yüzünden forum kirleniyor.

9. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    ben eger bişeyleri ögrenmek için arıyorsam buyrun onlarda arasın bulsunlar zaten bu bilgiyi site dışında da ögrenebilirler google girsinler yakıt tasarrufu yazsınlar bilmem kaç tane yazı çıkıcak karşılarına ben sadece site içinde arama yapmalarını istiyorum ditek konu açmayın biraz arayın diyorum ben neden konu açmıyorum gerekli bilgilerin çogu zaten sitemizde mevcut bulunuyor olmasada elbet biri çıkıp yardım ediyor bundan sorun yok

tamam bu formun yöneticisi var moderatörü var varda var peki bizler neler yapıyoruz sanki onlar temizlikçi gibi mi oluyor ( lütfen bana kızmasınlar ) zaten bu konuda en çok kelimeleri sarfeden benim

ben size laf söylemedim arama motoru arızalı dediniz bende dile getirdim ben bu siteyi seviyorum ve kendim sahipleniyorum bişeylerin site içerisinde daha oturmuş olmasını istiyorum

10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    konuya dönelim:
    15 saniye duraklama için kontak kapatırsak 1 senede marş dişlisi, marş motoru, ve volanda arıza çıkabilir. bu süre değişik kaynaklarda 45 saniye olarak geçiyor. ama bu bile çok kısa sayılır. bence bu zaman 1 dakika olmalı. yani 1 dakika bekleyeceksek kontağı kapatabiliriz.

aracın rüzgara dönük kısmının alanı 1.4 kat artarsa, yani üzerine aracın kesit alanının 0,4 katı boyutunda bir yük bağlarsanız yakıtınız 2 kat artar.

aynı şekilde 1.2 kat artarsa da 1.5 kat yakıt harcarsınız. en iyisi hiç port bagaj bağlamamak. yani yukarıdaki yazının o bölümü bilimsel olarak da doğrudur.

11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,984
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Lütfen belirtilen linklerden devam edin, tasarrufla ilgili 40 tane konu var. Bu dağınıklık nedeni ile bu konuda bilgi sahibi olmak istiyenler tam manası ile yaralanamıyor. Bir başlıkta yazılanlar diğer başlıkta farklı olabiliyor ya da askıda kalan mesajlar oluyor. 1 başlık olur fikirler, görüşler orada akar gider.

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş