Merhaba arkadaşlar, 1998 Accent 1.5 gls (lpg) araç sahibiyim. İyi forumlar. Aracımla ilgili bir sorunu paylaşacağım: Kar yağışından dolayı bir yerden geri geri patinaj çekerek çıktım. (Yaklaşık 10 sn felan sürdü patinaj) Bunun sonucunda yoğun bir yanık kokusu geldi ve bir süre sonra koku geçti. Fakat kalorifer artık soğuk üflemeye başladı. Yavaş giderken biraz ılık üflüyor gibi oluyor, daha sonra soğuk üflemeye devam ediyor. Hararette belirgin yükselme, düşme veya oynama yok. Böyle ani gelişen bir olayda sorun kaynağı ne olabilir. Termostat-Devir daim pompası-Petek tıkanıklığı gibi cevaplar gördüm. Kayışlar zarar görmüş olabilir mi ? Teşekkürler, iyi forumlar.
Hoş geldiniz büyük ihtimal kalorifer peteği tıkanmış patinaj çekmekle debriyaj balata kokusu almıs olabilirsiniz kalorifer peteği kontrol ettirin
Cevap için teşekkürler. Petekleri kontrol ettiriyim. Araç sürekli Antifrizle kullanıldıldığı için tıkanma ihtimalini pek düşünmemiştim. Termostat-Devir daim pompası-Fan müşürü olabilir denmiş bazı yerlerde onlardan şüphelenmiştim bende. Ustaya bir gösterelim bakalım ne diyecek.
Patinaj esnasında motor yüksek devir yapmış ise soğutma sisteminde (özellikle motor radyatörünün alt kısmında birikmiş olan) yıllarca birikmiş olan tortular kalorifer peteğine taşınmış olabilir.
Cevap için teşekkürler. Aynen dediğiniz gibi oldu. Olayın akabinde de soğuk üflemeye başladı. Öncesinde sorun yoktu sıcak üflüyordu. Kalorifer peteğini bir kontrol ettireyim.
Komple antirifiz boşaltılıp saf su ile devir daim ettirmek lazım . Hortum içerisinden de parçalar kopabilir .
Merhaba arkadaşlar, Arabayı sabah ustaya bırakmıştım. Birazda su eksilmesi olmuş radyatörde. Usta, kalorifer hortumlarından biri delinmiş oradan da su kaçağı olmuş. Hava yaptığı için kalorifer ısıtmamıştır dedi. Sorunu çözdük bu şekilde bir kaç gün bin eğer devam ederse petek temizliği yapalım dedi. Arabayı biraz zorladıydım hortumlardan biri zarar görmüş herhalde. Bakım zamanı da gelmişti, antifriz ve yağ değişimi de yapılmış. Bir kaç gün deneyip bakacaz artık sorun devam edecek mi. Tekrardan herkese teşekkürler, iyi günler.