Arkadaşlar merhaba bugün işten geldim bir arabaya bakiyim dedim. Çok af edersiniz ama öküzün biri gözüm gibi baktığım arabayı sürtmüş geçmiş tampon biraz yerinden çıkmış gibi olmuş ama ittirdim yerine oturttum. Lakin sürtülen yerde boya kalkmış ve çizikler söz konusu fotoğrafta gördüğünüz gibi ne yapabilirim acaba var mı bir önerisi olan. Rötuş boyası ile siyahlığı kapatsam, aşağıdaki Sonax çizik giderici pasta'dan kullansam çizikler gider mi. Beyaz çiziklere tırnak geçmiyor leke gibi kalmışlar...
Bununla geçmiş olsun kapıya yada başka yere vurmamışlar bari. Kişisel fikrim ama siyah olan yer baya derin. Resimden öyle görünüyor ama diğer yerler pasta ile baya bir kaybolur.
Çok rahat geçer gibi görünüyor.Önce pasta sonra rötuş.Siyah gözüken yerden boya çıktığına emin olun, bazen diğer aracın boyası veya tampon plastiği iz yapıyor, boya çıkmış görüntüsü veriyor.
Hocam geçmiş olsun diyorum , bir kaç ay önce Adanadan Antalya istikametine giderken hemde otobanın kontrollü tek şeritten geçiş verilen yerinde , öndeki bir araçtan sıçrayan taş arabamın kaputunun ortasında bir yerde boyayı kaldırdı . Eve gelince , önce rötuş boyamla sadece boyası kalkan yere dışarı taşırmadan kürdanla damlattım bu iki gün kurudu her iki günden sonra 3 kez bu boya işini tekrar ettim ve 1 hafta kuruduktan sonra , pek diğer kısımlara taşırmadan boyalı yüzeyi sıfır zımpara ile aldım , ta ki rötuş diğer yüzeyle eşitlenene kadar , sonra da pasta ve cila yaptım ve şimdi yerini bulmakta zorlanıyorum o kadar belirsiz , bu şekilde sabırla yaparsanız sonuç alırsınız aracınızın tamponunda hiç bir iz kalmaz. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Rötuş yapmadan bir pasta yapın.Daha sonra rötuş yapıp iyice kurumasını bekleyin.daha sonra isterseniz arkadaşın anlattığı gibi sıfır zımpara ve ince pasta ile rötuş düzeltilebilir.İnce zımparayı kuru kuru sürmeyin ama biraz sıvı sabun ve su ile yapın.