öncelikle herkeze merhaba. 2 ay önce kadar Hundai İ30 Gdi marka 2013 model aracı alarak Hundai ailesine katıldım. Öncelikle arabamdan çok memnunum. Geçenlerde aracımı yıkatırken ön tanponda boya açılması oldu, Hundai servisine götürdüğümde su kesmesi olduğunu söylediler. Garanti kapsamına girip girmediğini sorduğumda garantiye girmeyeceğini ama yinede bir fotoğrafını çekip yetkili birime gönderelim dediler. bu konu ile ilgili ne yapmam gerekir. Saygılar.
Oncelikle gecmis olsun, buyuk ihtimal yardimci olurlar olmazsa assan'i arayin derim..Yikama konusunda da araciniza dikkat edin bu konu hususunda forumda yasanmis talihsizlerden ornek alabilirsiniz, ve istediginiz bilgiyi forumdan aratarak bulabilirsiniz.. Tapatalk saolsun..
Geçmiş olsun. ufak bir şeyse rütuşla halledilebilir sanırım. eğer açılan yeri bir şekilde boyatmazsanız aynı yerden daha çok açılmaya başlıyor.
Zaten hyundai garantiyi arabanın neyine veriyor anlamadım neyle gitsek ya kullanıcı hatası ya garantiye girmiyor
Gecmis olsun buyuk ihtimal halledilir ufak bir rutus ile. Yeni nesil boyalar su bazli oldugu icin eskisi kadar dayanikli degiller malesef bu durum tum araclarda mevcut. Ayrica hyundai nin garantiden yaptiklarini degistirdiklerini bilmesem gormesem tamam ama o kadar da vurmayalim 5 yil babalar gibi garantisi var. Abim ford transit aldi sanziman fren difransiyel on takim kapilar kaporta boya sase hic biri garantide degil sadece motor garantide onuda mazotu opetten alirsan. Ilk bakima gectigimiz aylarda girdi 750 tl. ( bide boyle dusunun ) HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Merhabalar sınavlarımın bitmesinden dolayı uzun zamandır ilgilenemediğim arabamız ile bir ilgileneyim dedim dışını dün basınçlı su ve köpükle yıkadım cilasını da attım fakat aldığımız zamandan beri var olan berbat yapılmış rötuş boyaları ve taş izleri acayip canımı sıktı sol ön çamurlukta boya çatlamaları taş izleri rötuşlar falan var ön tampon da berbat halde sol çamurluktaki kalkmış boya tırnakla sökülebilecek cinsten arka tamponda da bolca rötuş izi var motor kaputu da komple boyalı ama çok kötü boyalanmışlar boya hep dalga dalga cila falan fayda etmiyo çok çirkin duruyolar bunlara karşı ne yapabilirim boya konusunda hiç bir bilgim yok desem yeridir yaz tatilinde arabanın tüm eksiklerini giderecek kadar imkanım olacak sizce ne yapmalıyım kafamda öncelikle ön kaputu komple gri karbonfiberle kaplayıp o kötü görüntüyü yok etmek var hem gri kaplarsam apaçi işi gibi de durmaz diye düşünüyorum burda bir peugeot 306 var o da tavan ve kaputu gri karbonfiber ile kaplamış gayet de sportif durmuş ben şimdilik sadece ön kaputu karbonfiberle kaplasam kaça patlar bana .Yeni konu açmak istemediğimden buraya yazdım cevaplar için şimdiden teşekkürler
Hic pasta uyguladınız mı? Yıkamadan sonra atılan cila pek işe yaramıyor. pasta üstüne cila atarsanız cila o zaman etkili oluyor. Aracınızı iyi bi yere götürüp pasta cila attırmanızın faydası olur. Aracı verirken de rütuş bölgelerinin sıkıntılı oldugunu belirtirseniz makinayla atılan pasta faydalı olur. Onun dışında pek bişey yapılmaz sanırım. İlk pastada istediginiz sonucu alamasanız da ilerleyen zamanlarda 2-3. pastalardan sonra rütuşlar eskiye nazaran kaybolmaya başlar. Ayrıca basınçlı suyu da cok fazla kullanmayın özellikle rütuş yapılan yerler zamanla atabilir. Taş izlerine de çok ince sulu boya fırcasıyla rütuş yapabilirsiniz.
Dedikleri gibi 1-2 fotograf çekip yetkiliye göndermeniz gerekiyor. Yardımcı olmazlarda bi rütuş pasta cila devam edersiniz.
Daha önce hiç pasta yaptırmadım ama pastayla geçecek izler olduğunu sanmıyorum yaza doğru profesyonel bi yere göstersem iyi olacak. Peki kaput hakkında ne düşünüyorsunuz ya komple boyanacak ya da dediğim gibi gri renk karbonfiber kaplanacak bu kaplama işi bana daha mantıklı geliyor ama çıkarırken iz falan kalır mı ki hem sportif bir duruşu olur hem de boyadaki o dalgalanmaları giderir
Şahsi fikrim düzgün bi yerde boyatmak olurdu. (Servis olmasa da olur.) Zaten daha once boyandıgı icin bi çekinceniz de yok. Kaplama yaparsanız geçici çözüm olur. İlerde satarken vs. yine kaput dert olacak. Yine de kaplama düşünüyosanız kalite malzeme ve işçilikle kullanılmasını tavsiye ederim. Yoksa zımpara bile kurtarmaz aracı.