Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Tam Otomatik Şanzıman Geri Vitese Zor Geçme Sorunu

'Bayon Forum - Club' forumunda tailofcat tarafından 20 Ekim 2025 09:01 tarihinde açılan konu

1. tailofcat

tailofcat Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    Mehmet Fatih
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    Arkadaşlar merhaba yaklaşık 22 bin km dir kullandığım bayonda son 4-5 aydır bir sıkıntı var. Araçla hareket ettikten sonra bir geri manevra yapacağım zaman P konumundan R konumuna geçerken bir zorluk oluyor. R ye geçtiğinde araçta bir sarsılma bir gırç sesi gelitor. Bunu sadece P den R ye alırken yapıyor. Örneğin park ettim P konumunda getirdim ama kontak kapatmadım. Sonra devam etmek istedim ve park ettiğim yerden çıkmak istediğimde az geri gelmek için R ye almaya çalıştığımda oluyor bu. Her seferinde olmuyor ama.

2. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,357
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Konu başlığını düzenledim. 1.4 Bayon modeli 6 ileri tork konvertörlü tam otomatik şanzımana sahip.

Aracın km'si nedir bilmiyorum ama şanzımanda bir sorun olmadığını düşünürsek P'den R'ye geçişte vuruntu çoğunlukla şanzıman takozundan olur. Ayrıca hafif bayır bir yere park ediyorsanız yükü P kilidine bindirirseniz de vuruntu yapabilir. Son bir ihtimal manevra esnasında P den R ye geçerken 2-3 saniye kadar bir doldurma süresi olur. Bu süre içerisinde beklenmeden gaza basılınca da vuruntu yapabilir.

sainz bunu beğendi.
  3. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,460
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Aracı park ederken önce boşa alıp, el frenini çekip sonra p konumuna alıyor musunuz?

4. tailofcat

tailofcat Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    Mehmet Fatih
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    Araç 22 bin kilometrede. Aracı düz yerde kullanıyorum yaşadığım yerde yokuş yok. Araracı park ederken her zaman önce N ye alır el frenini çeker sonra P pozisyonuna alırım. P den R ye geçerken gaz falan vermem R ye geçip kavramayı hisseder ondan sonra gaz veririm. Bu hadise Topuzun mandalına basıp R pozisyonuna getirirken topuzda bir zorlanma ile birlikte oluşuyor. Ama sık sık olmuyor.

Bu Sayfayı Paylaş