Arkadaşlar teknik bir sorum olacak; benim admirenin sağ kapı kilitlenmiyordu merkezi kilitten, neyse kendim tespit ettim ve merkezi kilit pompası bozulmuş bunu orjinali ile satın aldım 180₺ bunun yanında uzaktan kumanda motorunu da aldım(fotodaki) 25₺, neyse ben takma işlemlerini yaptım ve sadece orjinal olan merkezi kilit pompası ile de açılıp kapandıgını gördüm uzaktan kumanda ile de işlevi gayet normal, neyse ben genede üstündeki uzaktan kumanda motorunu da bağladım sıkıntı yok, ancak şuan kapı bu 25₺ ye satın aldıgım motora bağlı olarak kendi kendine kilitliyor araba, benim asıl sorum şu bu kumanda pompası (fotodaki) olmadan da kapıları merkezi kilidi uzaktan kumandası gayet normal çalışıyor bu alet ne işe yarıyor o zaman ??
Bu parça bir tetikleyici gibi çalışır ama hangi durumda? yani demek istediğim aracın standart kilit mekanizması (uzaktan kumanda - dışardan monte edilmemiş) normal şartlarda çalışıyorsa bu parçaya ihtiyaç yoktur, aracın üzerinde gelen anahtar üzerinde varsa (orijinal açma kapama tuşu) oradan kontrol edilir ve araç dışardan herhangi bir kilit, alarm vs. ihtiyaç duymadan çalışır, peki bunu neden takmış olabilirler ? aracın orijinal merkez kilidi (bütün kapılara sinyal gönderip kilitleyen ama merkez) bozulmuş olabilir, ve bu motor piyasada satılan ürünlerden pahalı olduğu için böyle bir çözüm yapmış olabilirler ya da araçta hiç bir uzaktan kumanda sistemli kilit mekanizması yoktu (eski modellerde) sadece anahtar üzerinden mekanik güç ile çevirdiğinizde anahtarı merkezi kilit yardımı ile bütün kapıları kilitleyebiliyordunuz, yani bu parça ana kilit merkezini mekanik olarak tetikleyen bir parçadır, ileri geri haraket ederek kilit merkezine - kapat - aç komutunu kendi kumandası üzerinden ve sisteme bağlanan parçaları ile kullanılır.
Evet tam olarak da dediginiz gibi yapmışlar eski merkezi sistemin pompası bozuk oldugu ve pahalı oldugu için bunu takmışlar, bende aracım orjinal parçası sanıyorum bunu o yüzden orjinal pompanın yanına bunu da aldım, biraz önce söktüm bu parçayı kendi merkezi kilit pompası ile aynı şekilde standar olarak hem kumanda hem manuel olarak gayet güzel çalışıyor.