arkadaşlar, daha önce varmıydı bilmiyorum ama aracı çalıştırmadan önce tam kontak yapıp göstergedeki tüm ışıklar yanarken motordan zırıltı şeklinde bir ses geliyor. kaputu açıp dinlediğimde motorun üstten en arka tarafa doğru emme monifoltunun sağ tarafında bobine benser bir parçadan geliyor bu ses. kardeşimdede aynı model getz var onda bu şeklde bir ses yok. acaba nedir ? başına gelen arkadaşların fikirlerini bekliyorum, şimdiden teşekkürler. resimler aşağıda Düzenleyen : asukasan
Merhaba, işaretlediğiniz yerde rölanti aktuatörü vardır. Motor soğuksa step motor hareket ederek jigle görvini görür. Eğer pislendiyse ses yapması olası.
ilginize çok teşekkür ederim, servis manuallerinde de araştırma yaptım, dediğiniz gibi rölanti aktuatörü olarak geçiyor, acaba bunu kendimiz temizleyebilirmiyiz, servise gitmeye inanın çok üşeniyorum, alet ve edavatım var eğer kendimiz halledebilirsek halletmek istiyorum. bilgi verirseniz çok sevinirim. <div align="center"> Uploaded with ImageShack.us
evet gerçekten bu parça ile ilgili problem varmış, döküm kısmı ile birlikte 2 adet yıldız vida tutuyor, o vidalar sökerek parçayı çıkarttım, monifolta bağlantı kısmında 2 adet kanal var ikiside kurum içerisindeydi würth balata temizleyici ile hem parçayı hemde monifolt kısmını güzel bir şekilde temizledim, daha sonra döküm parçaya bağlı bobinin bulunduğu kısmıda 2 adet yıldız vidayı sökerek çıkarttım, onun içesinde de 2 adet mıknatıs var ve bunların arasına motorun mili geçiyor o mıknatısların içerisi hafiften paslanmış ve tam işlev yaptırmıyordu bunlarıda wd-40 yağlayıcı ile güzel bir temizleme yaparak temizliğini yaptım ve söktüğüm gibi tüm montajları gerçekleştirdim, şimdi araba saat gibi çalışıyor ve o zırıltıdan kurtuldum, yardımlarınız için çok teşekkürler. kazasız belasız ve arızasız sürüşler dilerim.