Merhaba hyundai sevenler. Era sahibiyim ama sanırım bu sorun tüm hyundailerde mevcut. Aracım 4. yaşına girdi her türlü bakımını serviste giderdim. Düzenli temizliğini aksatmam. Bu yazıya konu olan tahliye hariç, zamanla tıkanmış ve birikme yapmış.:RpS_razz: Bildiğimiz gibi havalandırma v filtre sistemi araçlarımızın sağ tarafında, dolayısıyla da ön cam silecek suyu, yağmur, yaprak, çiçek vs. tahliyesi solda yer almakta. Mart sonlarında araca binerken güneşli bir günde kapı aralığından çamurluk ile motor sacı arasında bir yeşillik gördüm.:RpS_rolleyes: Kahramanımız ortalarda süzülüyor. 26 Nisanda fırsat buldum tekeri, teker davlumbazını söktüm ve temizliğe kalkıştım. Biriken toprak da az değil hani :RpS_sad::RpS_ohmy: Toprak seviyesi apaçık gözüküyor. En derin, dip noktaya kadar temizlendi.:RpS_thumbup: Temizlik sonucu 4 yıllık birikim:RpS_lol: Bu da davlumbazın arkası: Tahliyenin tıkalı olup olmadığını anlamak basit silecekleri çalıştırın bir iki dakika bekleyip yerde su olup olmadığına bakın. Düzenli olarak bakım yapmakta fayda var. Dedikleri gibi önlem almak yaptırmaktan kolay:RpS_love:
Okla işaretli pimler çıkarılıp silecek kolları da sökülünce mazgal plastiği elinizde silecek motoruna rahatça erişilebilir, sağ tarafta da havalandırmadan filtre görünür (Maalesef bu fotoyu söktüğüm an değil bugün çektim). İleri teknoloji gösterge:RpS_lol:
Unuttum, mazur görün. Orta pimler rahat çıkıyor alttan yukarıya bastırp yukarıdan çektim. Fakat kenardakilerde öyle şans yok kontrol kalemiyle kanırtırken dah kırıldılar yerleri boş duruyor, belki servise ilk gidişimde alırım. Bu şekilde 2 adetle de yerinde duruyor gayet sağlam.:RpS_thumbup: