Merhabalar Bundan birkaç ay önce konu açmıştım. Accent era hareket halindeyken titredi ve stop etti, servise gittik, şanzıman beyni ve seltronik valf arızası var dediler. sonra arızanın sigorta kutusundaki bir bağlantı parçasının yanmasından kaynaklı olduğunu buldular ve 50 liraya sorun düzeldi. Aradan birkaç ay geçti araç aynı şekilde bozuldu servise götürdüm gene aynı durum var dedim. Bilgisayara bağladılar aynı hata kodunu veriyordu, dedim gene aynı o değiştirdiğiniz yere bakın. baktılar orası sağlam sorun yok dediler, komple tesisatı kontrol ettiler ama tesisatta sorun görünmüyor bu sefer şanzıman beyni kesin diyorlar. Daha öncede kesin şanzıman beyni demişlerdi ama farklı yerden çıktı, şimdi o farklı yere baktık orda sorun yok diyorlar. Şanzıman beyni bulup denemek lazım ama bizde yok dediler, bi kaç yeri aradım hiç birinde yok hatta bir kişi bugüne kadar ben şanzıman beyni bozulan era görmedim gene tesisattandır dedi. Şuan bilgisayarda T0748 uyarısı var. Sorun başka nerede olabilir, başına gelen var mı ? Ne yapılabilir, servis beyin getiririm 6.500 lira ama beyinde değilse beyin iade olmaz ödersin diyor. çıkmacılara sordum bir çok yerde yok olan yerlerde 2-3 arası fiyat veriyor ve geri almam diyor. Ne yapılabilir ne önerirsiniz ?
Bence çevrenizden aynı aracı bulup deneyebilirsiniz. SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Servis arıza beyinden diyecek. Sen 6500 TL ödeyip beyin satın alacaksın. Problem devam edince aaaa beyinden değilmiş, beyini iade alamayız diyecekler. Vay be.
Malesef aynı araçtan yok, hatta servis kayıtlara baktı bize gelen aynı araçtan varmı diye, onlardada çıkmadı,
Peki bu beyin sökülüp beyin ustasına gitse o test edebiliyor mu ? Yoksa tamamen kapalı kutu mu, at yenisini tak şeklinde mi ? Yani içi açılıyorsa beyin üzerindeki devre vs kontrol edilebilirmi, atıyorum şu kartların üzerinde küçük küçük pil gibi olan bi sürü şey var onlardan biri yandıysa onu değiştirebiliyor mu ? TV de tamirat tadilat diye bi program vardı, orda eski bi Aston vardı, bilmem ne beyni arızalıydı yenisi 7.000 pound gibi bir rakamdı, adam söktü bi yere götürdü içini açıp tamir ettiler 150 pound gibi bi rakam ödemişti, içinde küçük bir parça ( ismi artık diyot mu ne bilmiyom ) yanmış değiştirdi sorun düzeldi. Öyle bir durum olabilir mi
Aynen öyle. İnsanlar boşunamı yetkili servis tercih edip sanayi fiyatından daha yüksek fiyat ödüyor. Deneme yanılma ile uğraşmamak, nokta atışı ile arızayı tespit ettirip yaptırmak için. Mutlaka bununla alakalı bir mevzuat vardır. Sonuçta siz keyfi olarak ya şunun beynini bir değiştiriverin demiyorsunuz.
Artık elektronik tamirat işlemleri maalesef yok denilecek kadar azaldı. Anakart arızaları eskiden tamirat üzerine yürürdü. Ama artık hep kart değişimi şeklinde devam ediyor.
üç farklı servisi aradım üçüde aynını dedi. Bu durum sadece Hyunday da mı var ? Sonuçta şanzıman beyni servise gelince takıp denemek 10dk ya sürecek ya sürmeyecek, oluyorsa tamam diycez alıcaz olmuyorsa geri gidecek, bu yiyecek içecek vs değilki kutudan çıkınca bozulsun özelliğini kaybetsin.
Şanzıman beyin tamiri yapan yerler mevcut. Bu konuyu araştırıp beyin tamircileri ile görüşmekte fayda var.