Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Suriyeli Elemanlar Ve Iş Bilmezlikleri...

'Sohbet' forumunda koreci tarafından 26 Şubat 2017 tarihinde açılan konu

1. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Arkadaşlar biliyorsunuz suriyelilerin sayıları ülkemizde bir hayli arttı ve çoğu şu an ucuz işçi olmalaları nedeniyle patronların ilk tercihi haline geldi.

Geçtiğimiz günlerde evdeki petekleri yani radyatörleri değiştirtecektim... Eskilerden tanıdığım ustayı telefonla aradım ve randevulaştım. Gönderdiği arkadaş suriyeliydi, petekleri değiştirdi ve ardından neredeyse her petek borudan parkeye su sızdırmaya başladı... Defalarca gelse de sorunu çözemedi... ( Düzgün takamamış ve eksik izolasyon kullanmış ) ... En son türk tesisatçı bulup hepsini yeniden elden geçirmek zorunda kaldım. Öğrendim ki ilk gelen suriyeli 4 aydır tesisatçılık yapıyormuş, yani son derece tecrübesiz...

Başka bir örnek vereyim, aracımın arka stop ampülü patlamıştı, gittiğim aksesuarcı ( oda suriyeliydi ) stop lambasını söküp değiştirdi. Yaz sonu olduğu için ilk başlarda anlamadım ama araba kış aylarından bu yana hep arka cama buğu yapıyordu... Hatta cam içten çatır çatır donuyordu... Arka camım daha önceden değiştiği için ben montajda sıkıntı var sanmıştım ama camcıda birlikte yaptığımız kontrolde sökülen stop farının berbat şekilde takıldığı ve kaportaya giren kablonun yumuşak plastik tapasının hiç takılmadığı ve ampul yuvasının düzgün oturtulmamasından ötürü bütün suyun arka fardan olduğu gibi bagaja geldiğini tespit ettik. Düzgün bir şekilde taktık ve bütün sorun çözüldü...

Siz siz olun, özellikle teknik beceri gerektiren işlerde suriyeliye hiçbir şeyinizi ( ev/araba ) emanet etmeyin...

Ben bu iki tecrübe ile bunu anladım. Çoğu parasız ve her işi yaparız mantığı ile çalışıyorlar...

Beceri, tecrübe ve teknik bilgi anlamında birçoğu tamamen acemi...

Son düzenleme: 26 Şubat 2017
    Duygu, Unicorn, Tilki ve 9 kişi daha bunu beğendi.
  2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Klima olsa neyse, suriye'li kalorifer tesisatı nereden görsün çölde :)

Hükümet işi bilse TMO üzerinden güneydoğuda hazine arazilerini tarıma çevirip tarım işçisi olarak kullanır hemde doğru bir göçmen politikası izlerdi. Dünyada çoğu ülke göçmenleri tarımda istihdam eder. Kırsalda barındırır, işsizliği kontrol altında tutar, gıda fiyatlarını düşürür ve iç güvenlik sorunlarını minimize eder. Bunlar iyi günlerimiz.

Unicorn, Canarslan006, Tilki ve 16 kişi daha bunu beğendi.
  3. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,188
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Maalasef bence ulkenin en buyuk sorunu bu Suriyeli meselesi olacak onca işsiz ve bir suru cocuk ne olur nasil okur nasil istihdam edilir aklim almiyor Ankara demirlibahcedeyim vallahi sokakta yurunmuyor her yer Suriyeli inanin bu yaz tasinmayi düşünüyorum

4. cenker_baba

cenker_baba Guest

Daha öncede yazdım yakinda kapıyı çalıp çıkın evden biz oturacagiz diyecekler az kaldı sabredin

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

olur_bazen, Unicorn, ihakkis ve 6 kişi daha bunu beğendi.
  5. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çoğu is bile kurmus inegölde 10 yakın dükkan acmıslar.yarın birgün senden benden zengin olurlar hiç acımaya gelmez

6. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Adapazarında suriye mahalleleri var.Çoğu berber ,,bakkal,bide acaip yufka ekmek yapan işyerleri açıyorlar,ruhsat yok,,vergi levhası,denetleme yok,,Dolmuşa,suya para vermiyorlar ,,mevcut partili belediyenin aş evleri var tencerelerle yemek,çuvallarlaekmek götürüyorlar,,Görgüden kültürden,temizlikten eserleri yok,,,,,ohh ne ala memleket,,Birde bunları tamirat için eve sokmak,arabayı ellettirmek mi ASLA.

7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Gelin Fatihe beklerim :) Küçük Suriye :) Türk sayısı azınlık şu anda

Unicorn, Tilki, Asel Kaan Efe ve 4 kişi daha bunu beğendi.
  8. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Şuan istanbulda doğum sayısı bakımından Suriyeliler Türkleri çoktan geçmiş durumdalar. Yakında azınlık statüsü kazanabiliriz.

9. JanissaryWolves

JanissaryWolves Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Metehan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Şaşırmamak lazım eczacı ve doktorlarda var

Asel Kaan Efe ve umutd07 bunu beğendi.
  10. ahmetakif34

ahmetakif34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    seyfullah
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    neden türkiyeye geldiklerini siyasi politikaları uluslararası ilişkileri vs bir tarafa bırakıp sadece insaniyet namına bakarsak adamların dükkan açıp para kazanmasından evini geçindirmesinden rahatsızlık duymamalıyız. işi ehline verin tabi orası kesin ama ekmek satan bakkal açan vs zaten müşterisi de suriyeli ne yapsın adamlar dilencilik mi yapsın. suriyede kalıp vatanını savunsun diyenlere de saygı duyarım ama ne olursa olsun iyilik eden kaybetmez ahirete inaıyorsak elbet karışılığını bulacağız. kimse kimsenin rızkını yemiyor sonuçta. sosyal olarak sorunlarımızı olduğu doğru onu da devlet düşünsün insanlık yine biz de kalsın. türkiyede göç sorunu suriyeliler gelmeden de vardı. iç göç az mı problemler doğuruyor. ülkenin yarıdan fazlası marmara bölgesinde

sukru56 ve yvz bunu beğendi.
  11. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bir an için acıyayım diyorum ama saniye anca sürüyor. Aklıma suriyede şehit olan askerlerimiz yetim kalan evlatları geliyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

olur_bazen, Unicorn, koreci ve 5 kişi daha bunu beğendi.
  12. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ülkemizde yabancı konumuna geldik. Heryer de öncelik onlarda. Tamam hümanist bir perspektif den bakmak isterim ama bu işin suyu çıktı.

<<bülent>> ve sukru56 bunu beğendi.
  13. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,188
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    1.dunya savasinda bizi ilk sirtimizdan vuran bir millet ahireti dusunuyorsa bizde dusunelim neden arabistana kürt bolgesine göç etmediklerinin cevabi da merkez bankasi bilançolarında kaynagi belirsiz olarak yurda giren para kısmında rahatça görebilirsiniz

Asel Kaan Efe, cenker_baba ve Köksal bunu beğendi.
  14. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Hataylıyım, en çok ben bezmişimdir Suriyelilerden.
    Eylül ayında Hatay'a göreve geldim, 5-6 ay oldu olacak, yaşadıklarımı anlatayım.

1- Gecenin bir vakti telefon geliyor, uyanıyorsunuz. Yağmur kanalı ızgaraları çalınmış. Araba düşmemek için, kaçmış, kaldırıma çıkmış yaralı var. Izgaraları çalan Suriyeli, ama Muhatap biz, suçlu biz.
    Bu olaylar hâlâ sürmekte.
    Ve maalesef sizlerin vergilerinden ödeniyor.

2- İzmir caddesini bilenler vardır mutlaka. Gece Suriyeli kaynar, lafta atarlar, alkolde alırlar, sarhoş olup çevreye zarar verirler. Polis veya Zabıta ekipleri gelince alt mahalleye kaçarlar. Ertesi gün tespite gidersiniz; Seyir dürbünleri kırılmış, kaldırım taşları çıkarılmış, refüjdeki çiçekler sökülmüş. 20.000 TL'yi yakın zarar..

3- Bu olay olduğunda ben Almanya idim, daha görevde değildim ama hayvanlara maalesef ve maalesef çok kötü davranıyorlar. 2 hafta önce Suriyelilerin yoğunlukla yaşadığı mahallelerde 4 ayağı iple bağlanıp ölüme bırakılmış bir köpeği Hayvan ambulansımız Rehabilitasyon merkezimize aldık.

4- İlimizde işsizlik çok fazla. Asgari ücret 1300 TL. Ama Suriyeliler haftalık 200 TL ile çalışmakta. Bu da iş verene aylık 500 TL kar sağlıyor. Ama evine ekmek götüren bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşınım işsiz kalmasın demek oluyor. Artık kendi insanımız işten çıkarılıyor, yerine Suriyeliler alınıyor.

Bazı Suriyeli tanıdıklarım var, çok tatlı insanlar. Bir bardak un verseniz size dua ediyorlar ve hiç bir zaman unutmuyorlar.

Ama bazıları var, evlat olsa sevilmez denilecek cinsten. Çok yüz verilmiş, ağızlarından küfür eksik değil. Bir bayanın yanında asla ve asla edilmeyecek küfürler ediliyor. Gerçekten ve gerçekten çok ayıp..

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

<<bülent>>, Unicorn, koreci ve 7 kişi daha bunu beğendi.
  15. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Siz bir de Ankara/Altındağ Önder mahallesini bir görün. Resmen küçük Suriye. Ben kendimi başka ülkenin Vatandaşı gibi hissediyorum. Allahtan kentsel dönüşüm var. Eski binalar yıkılıyor. Yavaş yavaş başka yerlere gidiyorlar.

Samsung Galaxy S5 Cihazından Tapatalk aracılığıyla gönderildi.

<<bülent>>, YasinD. ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  16. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,112
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Mersin'de sokakta anket için dolaşıyorlarmış 100 kişiye sormuşlar:_ Suriyelilerden memnun musunuz ? diye % 97 evet çıkmış , çünkü anket sorusu yöneltilenlerin sadece 3'ü Türkmüş , geçen tabelacıya gittim eleman karşıladı bir şeyler sordum , adam sadece bakıyor , biraz daha bir şeyler sordum dedi , '' ben anlamıyor Suriye , ben Tablocuyum'' , sonra işyeri sahibi geldi ,elemanı sordum '' bu dedi memleketinde sadece Esad ( pardon Esed :D ) resimleri yapıyormuş , bunlar reklam ,tabela hepsine Tabloculuk diyorlar '' dedi , ucuz olunca çalıştırıyorum dedi.
    Apartman damındaki güneş enerji panellerim değişecekti , gelen ustalar Suriyeli vs vs , sonu nereye varacak , bu gençlerin hepsi eli silah tutacak , savaşacak çakı gibi asker olacak durumdalar , adamlar kaçıp gelmiş , bizim atalarımız kurtuluş savaşında başka bir ülkeye böyle kaçmayı düşünselerdi şimdi vay halimize , vatan sevgisi apayrı bir şey , bu da her millette farklı sanırım.

<<bülent>>, koreci, gogo17 ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  17. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Birde Misafir plaka ile geziyolar. Misafir plakayı Hyundai H100 Kamyonete takmış nakliyecilik yapıyor. Rahatlığa bak. MA dan MZ ye kadar misafir plakadır. Bakın zaten içinde tipi bozuk birileri varsa suriyelidir. Diğerleri ise gerçek misafirdir.

Roadrunners ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  18. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Yok aga acilen atıcan bunları yarın öbürgün özerklik istemeyede kalkarlar adamlar daha hala kimlik vericekler hayır amaç ne ki ülkeyi kaosamı sokmakmı ? valla ben bi tanesine gram acımıyorum benim kendi milletim açken bunlara ne oluyo elin zencisi bile saat satıp efendi gibi parasını kazanıyor bunlar hala yankilik peşinde bizim insanlarımızdada kabahat var ucuza çalışıyor diye işlerini görüyorlar ama yarın öbürgün ne olacağından hiçbirinin haberi yok sanırım

<<bülent>> ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  19. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Daha nereye atacan :) Nerde bulacanda atacaksın. En büyük hata bunları şehirlere salmaktı. İşçilik ve sigortadan kar ettiğini sanıyor ama müşteri kaybediyor ve yarın öbür gün ne olacağı belli değil.

gogo17 bunu beğendi.
  20. ahmetakif34

ahmetakif34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    seyfullah
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bir topluma toptan düşmanlik edilmez yanlis yapan varsa bireysel degerlendirilir. tipi bozuk vs gibi laflar hoş degil. Nazi kafalilar da Almanya da Turkler icin ayni seyleri söylüyorlar. bu kadar kindarlık kisinin kendisine zarar

yvz bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş