merhaba;ben bu cihazı sahibinden .com da gördüm yakıt tasarruf cihazı acaba kullana varmı?gerçekten yakıtda tasarruf yapılabilirmi bu tür cihazlarla fiyatı çok düşük geldi eko66 diye buna benzer cihaz 2500 cc motorlar için 1500tl+kdv fiyata satılıyor ya bu cihaz çok ucuz yada diğeri çok pahalı sistem için yazılan // Sistemin çalışma prensibini, Amerikalı uçak mühendisi Simon Ruskin 1950`li yıllarda açıklamıştır, daha sonraları geliştirilen ve değişik alanlarda faydalanılan bu bilimsel veriden yola çıkarak imal edilen Super X Power Fuel Saver; yakıt içindeki hidrokarbon zincirlerini parçalayarak para hidrojenin daha yüksek enerjili Ortho hidrojene dönüşümüne yardımcı olmaktadır. Bu dönüşümün olması için, yakıtın yeteri kadar kuvvetli bir manyetik akımdan geçmesi gerekir. Yani petrol türevi yakıtları oluşturan Hidrokarbonların (para hidrokarbon), manyetik etki ile değişen kararsız yapısından faydalanılarak, daha yanıcı daha yüksek enerji veren yeni yakıt (ortho hidrokarbon) meydana getirilmesidir. Söz konusu manyetik etki Super X Power Fuel Saver tarafından yakıta uygulanmaktadır...... diye açıklama var bu konularla ilgili üyelerimiz vadır muhakkak ilandaki 49,90 tl ye satılan üründen starx aracımıza taktırsak faydası olurmu acaba?cihazın linki: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-araciniz-fazlami-yakiyor-cozum-bizde-32630018/detay?source=promotion_hpva bilgisi olan üyelerimizden fikirlerinitavsiyelerini bekliyorum şimdiden teşekkürler
Merhaba İlhan bey, forumda aratırsanız bu ürünün masaldan ibaret olduğunu görebilirsiniz. Tolga hocamız bununla ilgili atölye deney tecrübelerini paylaşmıştı.
s.a ben karbürütörlü araçların karbürütörüne bir parça takılıyomuş ve %25 tasarruf sağlıyomuş..bizim kuzen 131 ne taktırdı çekişten düşme yok bana sölediğine göre 1 lt ile 11 km yol yaparken beninle şidmi 1 lt ile14 kmye kadar çıkıyo dedi ismini söledi ama unuttum ama böle bişey var....
Anladıgım dogru mu?. Simdi eskiden 1 litre ile 11 km gidiyorken takılan aparat sayesinde +3km daha fazla giderek 14km gitmeye basladı. Yani; 3/11=0.27(%27). Eger böyle bir icat varsa, %27 oranında tasarruf saglayan, lpg li araçları çöpe atmak lazım. Genelde bu tür aparatlarla yapılmaya calısılan yakıtın içindeki molekullerin mıknatıslarla düzenlenmesiyle, motorun yakıtı tam olarak yakması amaclanıyor. Ne kadar basarılı bilmiyorum ama hep sunu dusunuyorum; her sene arastırma ve geliştirmeye milyonlarca dolar harcayan otomativ firmaları bu aletlerin varlıgından nasıl bir haber olabilir. Bunlar gercekten cok etkili ürünlerse neden otomativ firmalarının, iyi okullar bitirien zeki ar-ge mühendisleri bu ürünleri tavsiye ederek araclarda kullandırmıyorlar?
valla hocam tarsutan kızkalesi arası yaklaşık 12o km gidiş. 120 degeliş ne etti 240 km yol ışıklarda içinde ve biz bu yola 131 le 20 lt benzinle gittik gelik yani 40 km fazladan yol yaptık ) otobanda araç 4 vites oldğu için 80 de geçmedik bunuda belirtim....
2007/108 – ATM Madencilik Liman İşletmeciliği Kozmetik Turizm ve Prodüksiyon Yapımcılık San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye ait “www.eko66.com” adlı internet sitesinde yayınlanan “Eko 66” adlı yakıt tasarruf cihazına ilişkin reklamlarda bahsi geçen “Motorunuzun performansını yükseltir. Yakıtta % 25-35 tasarruf. Aracınızın performansını % 25-35 yükseltir” ifadelerinin bilimsel bir temelinin olmadığı anlaşılmış olup; Bu durumun 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna, reklam veren ATM Madencilik Liman İşletmeciliği Kozmetik Turizm ve Prodüksiyon Yapımcılık San. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir. Alıntı:http://www.haber365.com/
valla nasıl bişey taktırdı bilmiyom ama dediğim gibi biz bu litreyle bu kilometreyi gördüm bende önce inanmadım ama aldığız litre yaptığımız km bell olunca hesapda ortaya çıkdı...