arkadaşlar bende 2008 1.5 VGT 110 beygir gücünde dizel era var, uzun yolda yakıt ekonomisi için en ideal vites-devir durumu ne olmalı? 5. viteste 2000 devirin altında 90 km hız yapıyor meret neredeyse 1850-1900 devirde... birde günlük kısa mesafe 4,5 km mahalle arası sayılabilecek mekanda git-gel yapıyorum toplamda 9 km yani, 2.vitesten yukarıda atamıyorum, 2. vitesin ideal devir oranı nedir?
arkadaşlar, ilk arabam ve üstüne üstlük dizel bir araç, bana bu konuda yardımcı olabilecek olan sizlerin yardımını-tavsiyesini bekliyorum. Teşekkürler şimdiden
O Kısa Mesafede Ne Yaparsanız Yapın Aracınız Yine Çok Yakacaktır, Hem Kısa Mesafe Hemde Düşük Vites. Deviri 1900 Altına Düşürmeyin 2700 Ü Geçmeyin... Az Yakmanın Mantıgı Aracın RAHAT Gidebildigi En Yüksek Viteste En Düşük Devirde Seyretmektir.Rahat Gidebildigi Olarak Kasteddiğim Deviri Şu Şekilde Anlayabilirsiniz Gaza Azcık Dokundugunuzda Araç Rahat Bir Şekilde Hızlanıyorsa Bu Devir Uygundur.
teşekkür ederim Ersin, peki uzun yoldaki mesele için önerin nedir? yani bazı arkadaşlar 5.vites, 2100 devirlerinde 90 derken benim araba aynı viteste daha düşük devirde o hıza ulaşıyor, 2100-2200 devirlerinde 105-115 arası yapıyor, beygirinden midir?
Güçten Den Değil Şanzıman Ve Son Dişli Oranından Uzun Yolda İse En Az Yakıt 1900-2000 Devir 5.Viteste Yakalarsınız. Aşağı Eğimlerde Ayağınızı Gazdaan Çekerek Cut-Off Sisteminin Çalışmasını Sağlarsınız Ki O Anda Anlık Tüketiminiz Sıfır Olur Motora Yakıt Gitmez Motor Tekerlerden Aldıgı Güçle Çalışır Ben Bu Şekilde 2500 Motorla Uzun Yolda 7,7.5 Litre Arası Yakıyorum.
ersin abi benim aracım 1.4 era brc lpg var. yarısı uzun yol yarısı şehir içi ortalama 1 km de 23,5 kuruş yakıyor kışın 26 krş sence nasıl yakıyor. lpg nin litresinide 238 krş tan alıyorum?
LPG Nin Yakıtı Konusunda Yanlış Bilgi Vermek İstemem , Litre Olarak Yaklaşık 10 Litre Falan Yakıyor. Benzindede 7-8 Litre Arası Olur. Bana Normal Geldi.