Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sürüş Sırasında Dört Tekerlekten Çekiş Göstergesi Hatası

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Ozturk23 tarafından 3 Nisan 2025 tarihinde açılan konu

1. Ozturk23

Ozturk23 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ozturk Topaloğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    İyi akşamlar.
    Hyundai Tucson 2.0 CRDi - dizel. Şehir içinde ve otoyolda giderken dört tekerlekten çekişin arıza göstergesi yanıyor (ilk kez şehir içinde gördüm). Neredeyse hemen yanabilir ve otoyolda 200 km sonra yanabilir.
    Dört tekerlekten çekişin teşhisi için servise gittim - basınç ve tork sapması ile ilgili hatalar buldular. Hidrolik parçayı pompaladıktan sonra basınç ve tork normale dönüyor, ancak sürüş sırasında gösterge tekrar yanıyor. Kapatıp açtıktan sonra hata göstergesi yanmıyor. Serviste (resmi Hyundai bayisi) arızayı bulamadılar. Motor sağlam durumda.
    Debriyajı değiştirmeyi teklif etmediler. Şimdiye kadar sürmeyi önerdiler. Ama ben bu fikri beğenmedim. Bir tür arıza olmalı.
    Teşekkür ederim.

2. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,305
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Teknik sorun bir yazdığınız metin google çevirinin ilk zamanlarında yaptığı ingilizceden Türkçeye çeviriye benziyor.

Bu durumlarda benim aratacağım ilk şey şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sisteminin tüm parçalarına ait kodlar.

Şanzıman kodu : ******
    Aktarma kutusu : *****
    Hitrac beyni :***** (Sizin araçta bu olmayabilir eskiden ismi belki farklı)

Sistemi tanıyarak başlayalım.
    Araç kaç model ? Bizde araştırırsak bulabiliriz.

Bu Sayfayı Paylaş