Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sürtünme sesi balondan mı?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda hendese tarafından 7 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. hendese

hendese Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    S.a günaydın arkadaşlar.arabamın sağ ön tekerleği her tur attığında şık şık şık diye ses geliyor.ben ilk etapta jant kapağının tam oturmadığından dolayı olabileceğini tahmin ettim.. dün tanıdık bir tamircinin yanındayken durumu onada söyledim lastikte balon olduğunu ifade etti.elindede 4 adet yeni lastik var https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifsatmak istedi.şüphelendim ??? balon yapması çok mu tehlikeli??

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,970
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Dublex lastik balon yapar mı, bana pek mantıklı gelmedi. Şık şık sesi genelde taş girdiği yada çivi battığı zaman çıkar.

3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yapmaz mı??? ben yapar diye biliyorum,
    o ses jantın yamulmasından da olabilir, ama şıkırdamaz daha çok gıcırdar.
    taş, vida girmiştir ondan olabilir,
    balon yapmışsa eğer, yine balon yaptığı yerden jant kapağına sürtüyor olabilir.

4. Misafir

Misafir Guest

Dublex lastiklerin balon yapması mümkün, hele'ki dar yanaksa...özellikle çelik çant diye tabir ettiğimiz alaşımlı cantların kenarları sac canta göre daha sert oluyor ve lastik çukura düştüğünde eğrilmek yerine çukurun kenarı ile cantın arasındaki kalan kısımda bulunan lastiğin tellerini kesiyor, daha sonrada kesilenbu teller lastiğin balon yapmasına sebep oluyor...Şık şık sesi ise Halil kardeşimizin dediği gibi lastiğin diş aralıklarında bulunan bir maddeden yada çividen geliyor olabilir, bu arada balon yapmış lastik göz ile tespit edilir zaten, zira dışa doğru olur..

Şekilde görüldüğü gibi, bu durumda cant lastiğin içinde bulunan telleri kesiyor..

Düzenleyen : Coşkun Uçar

5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    şık şık sesi söylenen sebeplerden baska eğer o yuzeyde fren yapıp lastiğin kızaklamasını sebep olduysanız orası fazla aşınır ve düzleşir lastik her turunda o düzlüğü yere tokatlar bu ses ortaya cıkar..ama bu genelde buyuk lastiklerde oluyor..

balona yama yapıyorlar..bir ara yaptırmıştık ama tutmadı lastik değişti..

Bu Sayfayı Paylaş