Merhaba Önümüzdeki hafta içi Accent Era Crdi 2008 model aracıma lastiklerin ömrü bittiği için 16" jant ile beraber yeni lastik takımı alacağım.Sağolsun forumda birkaç arkadaş bilgi verdi ama olay netleşsin istiyor,sonradan pişman olmak istemiyorum.Arkaya yolcu/yolcular bindiğinde ve dolu bagaj durumunda sürtme yapmaması için jant ile ilgili bilgi verirseniz çok memnun kalacağım ( ofset,et vs) maksimum yada minimum hangi değerlerde olmalı? Lastik olarak 195/50/16 yada 205/45/16 düşünüyorum (Uyar mı tam bilgi sahibi değilim). Ama özellikle jant ile ilgili biraz aydınlatmanızı rica ediyorum.Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Abi bu lastik için bi site var burda aracı modeli seciyosun muadil gösteriyor http://goodyear.tiremanager.com/default.aspx isterseniz bakabilirsiniz listede 205 /45/ 16 ve 195/50/16 olur diye gösteriyor site yetkilileri daha iyi bilir....
Benim önerim maksimum 195/55/15 ölçülerinde lastik kullanmanızdır. Bu ebatlarla beraber fabrikasyon çıkan donanımı yüksek Era'lar mevcut kitapçıkta uygun Et ve Ofset değerleri göstermesi lazım o ölçülere sadık kalınırsa sorun çıkmaz kanaatimce.
Valla biraz sınırları zorlanacağım 16" için.He olmazsa,bulamaz isem 15 takabilirim.Ama olmuşken biraz büyük olsun diyorum.Saygılar.
Selamlar 195/50 16R lastik ve 7*16 ofset ve 35 et değerli bir jant buldum sürtme problemi yaşar mıyım? Önümüzdeki hafta içi taktıracağım.
Jantı lastik geçirmeden bir takıp bakın. Eğer dışarı taşarsa sürter. Biraz dar lastik takarlar sürtmez falan derler. Sonra uğraşırsınız.
Aynen öyle. Bende aracıma jant düşünüyordum adam jantı bir taktı 1 cm den fazla dışarı taştı ve sürtmez dedibende vazgeçtim. Ofset ve et değeri önemli bu yüzden.
Orjinal; jant ve lastik değerleri var ise http://www.mutlulastik.com.tr/faydali-bilgiler/lastik-nedir/lastik-jant-hesaplama-modulu/ linkide, olası lastik ve jant değerleri hususunda fikir verebilir
Tekrar selamlar Bugün jant- lastik için petlas ve Goodyear bayilerine gittim.Jant ölçüsü olarak 15" de karar verdim,sürtme,balon,ön takım vs uğraşmaktan ise böylesi daha sağlıklı dedim.İki marka da 195/55/15 olarak belirledik.Goodyear effeciengrip nakit 155 taksitli 165,petlas pt741 modeli ise nakit yada taksitli bir şekilde 165 TL fiyat aldım.Petlasın avantajı 1 yıl yol yardım hediyesi var.Goodyear da ise 5 yıl garanti.15" janta ise 750 TL peşin fiyat aldım.Jantlar SLK 2006 ve CMS 384 modeli. Pazartesi taktıracağım.Nedir düşünceleriniz?
Cms 384 daha güzel 5 yıl garanti olan lastik tercihim olurdu. Lastiklerde jant yanak koruması olan modelleri seçmeni öneririm.
Tekrar selamlar 15 mi 16 mı derken salı günü petlas pt741 velox sport 195/55/15 ve 15" 5 kol offset7 ve 35et değerli jant lastik taktırdım.Yardımlarınız için teşekkür ederim.Kısa zamanda resimleri ekleyeceğim.
Hayırlı olsun. Resimler yandan ve aracın tam arkasından alabilirmiyiz. Dışa taşma falan varmı onu merak ettim.