klima kayışı olduğunu düşündüğüm kayışla başım dertte ağustostan bu yana bir kayış parçalandı.ikinciside tamamen parçalanmak üzere. aracı aldığımda kayışta parçalanma gibi bir sorun yoktu. ses yapıyor diye değiştirmiştim kayışları. ondan sonra başladı bu sorun. neyin sebep olduğuna anlam veremiyorum. değiştirttiğim kayış parçalandığında götürdüm değiştirdiler bu daha iyisi dediler çok zaman geçmedi yine aynı. ocak gibi değişti enson 2bin km. yapmadım daha bu hale geldi. neyin kayışı olduğunu da bilmiyorum tam olarak.
1. kayış gergiliği tam ayarlanmıyor. 2. Alına kayış kalitesi yeterli değil 3.En önemlisi KAYIŞ YUVAYA OTURMUYOR!
Bu ikinci kayış, ilki DAYCO marka idi paramparça oldu. Bu GATES marka en iyileri bunlar diye biliyorum. işin garibi değiştirtmeden önce problem yoktu. değiştirdikten sonra değiştiren usta düzgün takamadı sanırım ikincide de aynı hatayı yaptı ki yine bu hale geldi. peki bu kayış KLİMA kayışı mı ? yani kopsa yolda giderken hayati risk taşır mı ?
kayış yerine oturmamış ki! alttan net görünüyor. kasnağın bir kanalı boş. aynı şekilde takılırsa hangi marka olursa olsun mahvolur.. muhtemelen de alternatör kayışı. yani şarj dinamosu.
gates iyidir. aynen dediğiniz gibi değiştirirken yanlış yere takılmış. klima kayışı pek öneme haiz değil ama alternatör şart.. ayrıca bu kayışları kopana kadar değil, bir lifi bile çıksa değişmek gerekir. reno forumunda bir arkadaşın ustası ""değişme sorun olmaz"" demiş ve kopan klima kayışı triger kayışı aralığından içeri dalmış. triger kayışı sıkışmış ve araç subap kesmiş. 2bin TL harcadı ama düzen tutmadı araç halen. hemen değişin söylemesi
DAYCO marka klima kayışı 14 TL, işçilik 10 TL , başka Bi ustayla hallettik montaj hatası olduğunu söyledi. Çalıştırdık kontrol ettik klimayı da çalıştırdık kompresorun zorlanıp zorlanmadığını kontrol ettik. Şimdilik sorun yok inşallah olmaz. Tapatalk