Merhaba arkadaşlar, Aracım 1999 Accent Gls. 178.000 km'de. Sorunum termostatın açık kalması idi. Ustama gittim. O saate kadar arabada başka bi sorun yoktu. Termostatı değiştirdik. Arabayı çalıştırınca vuruntulu çalıştı. Usta buji kablolarını teker teker sökerek bir kontrol çekti. Motoru karşınıza alınca soldan ikinci gözün çalışmadığını, sübap yada üst kapak contası olduğunu söyledi. Teşhis doğrumudur ? Muhtemel masraf ne kadardır ? Düzenleyen : solidus
Bunu fark ettikten sonra araçla eve gelip park ettim. Şimdi evin önünde duruyor. Motor bu şekilde iken çalıştırsam bi yere zarar verirmiyim ? En azından tekrar ustaya götüreceğim.. Çekilmesi gerekir mi ? Gelen sesin ne sesi olduğunu bilmiyorum.. Düzenleyen : solidus
motor yağının eksikliğine bir bakın birde avans ayarınıiyi anlayan birine baktırın termostat değişimiyle böyle bir arıza ilk defa duyuyorum birkaç anlayan ustaya göstermekte fayda var motor yağı eksik ise kadehlerin hepsini doldurmaya bilir ozamanda ses yapar bide avansı usta kurcaldıysa ondanda yapar Düzenleyen : usta şöför
Termostat değişmeden önce hiç bir problemim yoktu. Hatta 1400 km yol yaptım. Motor yağ seviyem normal. Araç sadece benzinden lpg ye geçişte biraz göğüslüyordu. Ama şimdi nerdeyse dizel gibi çalışıyor. Ben gitmem diyor. Düzenleyen : solidus