Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sübap Kırılması

'Accent Forum - Club' forumunda mustafakamer tarafından 20 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. mustafakamer

mustafakamer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2005 model 1.5 CRDI Accent sahibiyim. Seyir halinde iken motordan gelen güçlü bir taklama sesi nedeniyle aracı stop ederek durdurdum. Ustayı çağırdım ve aracı tekrar çalıştırdığında bunun sübap kırılması olabileceğini söyledi. Daha önce böyle bir sorunla karşılaştınız mı ? Tahmini bakım masrafı ne civardadır?

2. Misafir

Misafir Guest

Çok ender bişi sübap kırılması, ben şimdiye kadar hiç duymadım özellikle egzantrik zincirli motorlar da, kayış olsa koptu sübaplar piston kafalarına vurdu diycem ama zincirli tip egzantriklerde çok olağan dışı bir şey, zaten tekrar çalıştırmışsınız, bu durumda tekrar çalışması pek mümkün değil gibi, bana sanki yatak sesi gibi geldi anlattığınız kadarıyla, sonuçta yorum tapmak zor, maliyet konusuna gelincene çıkacağı bilinmediği için bu pekmümkün değil, eğer gerçekten sübap kırıldıysa ve kapağa zarar verdiyse baya yüklü bir rakam çıkar, ama ben hala yatak sarmış diye düşünüyorum...

3. mustafakamer

mustafakamer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    turbo dağılması olabilir mi ?

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  5. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Coşkun Abi'nin da yazdığı gibi sübap kırılması ender birşey. Ama ekzantrik zincirinin kopmasıyla da kırılabiliyor nadir de olsa. Nerden biliyorsun derseniz, uzun hikaye https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif. Arabada değil de motosiklette karşılaştığım bir olay. Ama kırılırsa da çoğunlukla motor tekrar çalışmaz ve kam mili dönmez. Belki sübaplardan birisinin kafası kırıldıysa ve silidirle dövülüp, ekzos deliğinden dışarı silindir dışına çıkarsa falan olabilir böyle birşey.
    Maliyet şöyle olur:
    Blok açılır, Silindir,segman, sübaplar, pullar, keçeler ve bilimum ıvır-zıvır değiştirilir. Blok sağlamsa tabi.

6. mustafakamer

mustafakamer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Usta bugün araca baktı egzantrik milinin ve altındaki 6 adet piyano parçanın hasar gördüğünü söyledi. Manifoldda aşırı yağ olduğunu bununda turbo arızasından kaynaklanabileceğini belirtti. Ancak turbo değişimi yapmaya şu an için gerek olmadığını, öncelikle mil ve diğer 6 parçanın değiştirilerek aracı çalıştıracağını söyledi.

7. Misafir

Misafir Guest

Çok geçmiş olsun, aracın çalışması için turboya ihtiyacı yok zaten, turbosuzda çalışır, ama turbo tamir takımının değişmesi gerekecek...

8. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    bu parçalar araçı sıkıştırılmada mı kırıl ?
    bu arada geçmiş olsun

9. mustafakamer

mustafakamer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür ederim

10. mustafakamer

mustafakamer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür ederim

Bu Sayfayı Paylaş