Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sübap Değişimi Hakkında Detaylı Uzman Yardımı.

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Yiezek tarafından 23 Mayıs 2018 tarihinde açılan konu

?

Forumda Buna Benzer "Kendin Yap Bölümü" İstermiyiz ?

Bu anket 12 Haziran 2018 tarihinde kapatılmış.
  1. Kesinlikle Olmalı!

1 oy
    100.0%
  2. Olsun, En Azından Detaylara Girer Bilinçleniriz.

0 oy
    0.0%
  3. Olsa da Olur, Olmasada.

0 oy
    0.0%
  4. Forumu Yeniden Yapılandırmaya Hiç Gerek Yok.

0 oy
    0.0%
  5. Tamamen Gereksiz!

0 oy
    0.0%
  6. Kararsızım.

0 oy
    0.0%
  1. Yiezek

Yiezek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ali ŞİMŞEK
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Excel (1985-1994)
    Merhabalar.
    Arabam '94 Hyundai Excel GLS. Ata yadigari bir araç ve bende manevi değeri çok yüksek. Öyle ki çürüse de satmayıp ömrüm oldukça kullanacağım.
    Uzun uzun yazıp kelime çöplüğü yapmayacağım fakat baya takıntı haline getirdiğim için bazı noktaları detaylandıracağım.
    Öncelikle LPG kullanımı kaynaklı 1 kez sübap yaktım, sonraki 6. ayda ateşleme modülüm bozuldu. Defalarca sanayiye gittim, günlerce arabamı evde yatırdığım oldu.. Malzemeler hariç sadece işçiliğe yaklaşık 400 tl verdim. Bilinçsiz parça kullanımı ve yanlış ayarlamalar yüzünden de tam 1240 tl malzemelere para verdim ama eldeki 0.

Gelelim saadete..
    Sübaplarımın 1'inden ses geliyor. Muhtemelen adet olarak değişen sübaptan ve gaza yüklenirsem şıkırtı sesi artıyor. Zaten önceden 3. viteste aheste aheste çıktığım yerden şimdi 2. viteste bile zorlanıyorum. Yağ yakma sorunum yok. Yağ çubuğum ve haznesinde gram anormal duman yada yağ yok. Fakat külbütör kapağını açtığımda bariz sübap sesi ve buhar geliyor. Egzost tan herhangi bir absürt duman çıkmıyor. Sadece ilk çalıştırmada dikizden görünür halde biraz duman atıyor. Araba şu an yatıyor.
    En son sübap değişimi için sanayiye gittim. Bu usta iyidir, hyundai kia lara bakar dedikleri birini buldum. Adama durumu anlattım. Canı istemediğindenmidir nedir sübapları değiştirmek için üst kapağı sökersek sürpriz çıkabilir belki rektefiye yolu görünür çok riskli, sübap ayarıyla çözmeye çalışalım dedi. Naçizane bende servis manuelindeki geçici soğuk ve esas yapılacak olan sıcak sübap ayarlarını üslubuyla söyledim. Fakat emme 25 - egzost 30 ayarlayıp bıraktı. Tabii sorun hala devam ediyor. 150 tl mi aldı çıktım.
    Şu an elimde victor reinz in conta takımı ve oem kodu uygun süpsan sübaplar var. Gerekli alet edavatlara sahibim. Sente çakısından tork anahtarına kadar meraktan dolayı elimde bulundururum. Karbüratör temizliği, benzin otomatiği temizliği, yağ değişimi gibi basit işlerimi kendim yapıyorum. Yaklaşık 3-4 senedir böyle. Araba 23 senedir de hiç sorunsuz tıkır tıkır çalışır durumdaydı. Ta ki sübap patlatıp, modül bozulana kadar. Sadece şu kadarını söyleyeyim: sübap değişiminden sonra buji kabloları ve bujileri de değiştireyim diye kaputu açtım. Motordan 3 farklı buji çıktı.. 2 sinin bizim arabalarla uzaktan yakından alakası yok.

Anlayacağınız sinir küpü gibiyim..
    Sizlerden isteğim, sübapları kendim değiştirmem için detaylı döküman yada burdan destekleriniz. Conta takmaktan sübap lasitklerinin montajına kadar, sübap ayarından senteye getirmeye kadar işlemlerin noktası noktasına, tabiri caizse bir gerizekalıya anlatır gibi detaylı ama bir ustaya akıl verir gibi samimi ve teknik olarak işin incelikleriyle yardımlarınız. İstiyorum ki; eğer gerekirse sadece silindir taşlatmak için sanayiye yolum düşsün. Öyle varlıklı biri olmasam, aile geçindirsem de yanlış anlamazsanız maddi olarak bile yardımlarınıza destek çıkarım. Yeter ki şu işi çözeyim.
    Saygılar..

Bu Sayfayı Paylaş