Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

sübap contalarında LPG kaynaklı yanma neticesinde rölantide titreme sorunu.

'LPG Sistemleri' forumunda my2007 tarafından 4 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

1. my2007

my2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    mustfa turk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar benim aklıma bu soru takıldı.
    " benim arabada sübap contalarında LPG kaynaklı yanma neticesinde rölantide titreme sorunu oluşmakta. bu teşhisi Samsun da yetkili servis koymuştu." bu sözler bi arkadaşıma ait.

başıma ise şöyle bi olay geldi: bayramda arabayı(landirenzo)uzun yolda koştum giderken her 80 km lpg ile gittikten sonra motor ısısını stabil tutabilmek için 20 km de benzinde kullandım.
    ancak gelirken ne de olsa bişey olmaz diye vurdum lpg ye ankaraya indiğimin ertesi günü motor check lambam yandı (ahanda hapı yuttuk dedim).
    sonra benzine gectim söndü, sonra lpgyi bi daha denim dedim, bu sefer rölanti süzensizlikleri ve istoplar başladı acaba 37 binde olan aracımdabu yukarıda arkadaşa servisin bahsetti şey başıma gelmiş olabilir mi (işte bu sebeplerle insan lpgden soğuyor arkadaş bu lpg arabada bir kanser gibi gün br gün bitiriyor) düncelerinizi paylaşır mısınız?

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    aracınızın subaplarını yapmak için baya hemde baya ugraşmanız lazım :) sizin sorununuz lpg ayarı yada montajı ile alakalı enjektör memeleri yada lpg ayarı hatalı. ( anlattıklarınıza göre )

ayrıca sizin araçtan babamda var aynı motorun 1.6 sı elantramda var lpg de buradan yola çıksam 1000 km sonra bile benzine almam gerek yok çünkü dert etmeyin bunları

3. my2007

my2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    mustfa turk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    eyvallah murat hocam peki aklıma şimdi geldi bu düzensizliği kalitesiz ucuz lpg yapmış olabilir mi?

4. 59 ZZ 823

59 ZZ 823 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Yücel Özgür
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Allaha Cok Sükür Servisin Taktıgı Lovato Lpg Var üstünde bayramda 2000 km civarı cevirdim.Herhanqi Bi Sorun yasamadım.

5. my2007

my2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    mustfa turk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    vallahi hocam bende gittim iyi diye landirenzo yaktırdım zamanında da iyi para verdiysim taki bugune kadar da bi sorun da yaşamadıydım ama biraz daha gozlemleyeyim bakalım.

6. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bende de landirenzo var senelerdir problemsiz kullaniyorum. Bence motorcudan ziyade iyi bir LPG ciye gösterin. Filtre ne zaman değistirdiniz? Bi bakim yaptirin derim ince ayar vs. Ben landirenzo omegas plus kullanıyorum gayet memnunum çekisinden filan

7. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    kalitesiz lpg yapabilir tabiki ama önce lpg filtresini vs. bir değiştirip lpg ayarını tekrar yaptırın ama iyi bir usta bulursanız ayarı araç ile yolda yapar ve tam bir ayar tutmuş olur.

8. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    İyi akşamlar. Öncelikle geçmiş olsun. LPG sisteminden çekinmeyin yada soğutmayın kendinizi. Çok kısa bir süre içerisinde buadan paylaşacağım starex aracıma (TCİ ve dizel) sıralı LPG sisteminin takılması konusunda çalışmalarım halen sürmekte :)

Supap yanığı sorunları, rölanti düzensizliği, güç düşüklüğü ve gaz kesmelerde görülen yağ yakma sorunları ile kendini belli eder. LPG li araçlarda supap yanığı genellikle fakir karışım, yüksek devirlerdeki motorun gaz ihtiyacına yetişemeyen lpg enjektörleri, yağın eskimesi yada uzunca süre belirli bir marka yağ kullanırken yağ markasını değiştirme gibi sebepler neticesinde, yanma odasında oluşan yüksek ısı neticesinde, supap lastiklerinin kavrulması, supap millerinin ve supap oturma tabanının çarpılması neticesinde kompresyon kaçağı oluşumu şeklinde meydana gelmektedir.

Genellikle birçok arkadaşa önerdiğim bir durumdur. Motor hakkında en iyi bilgiyi kompresyon testi vermektedir. Basit bir vakum saati ile bujilerin sökülerek yapılan bu test neticesinde yanma odasında herhangi bir kaçağın olup olmadığı kontrol edilebilir.

Supap yanığı sadece lpg de değil benzinde de kendini belli eder. yukarıda da dediğim gibi, Özellikle gaz kesmelerde kısa süreli mavi duman şeklinde belli eder kendini.

LPG deki titreme sorununa gelince, bunu birkaç nedeni olabilir. Öncelikle aracınızı bilgisayara bağlatarak sorunun varlığı tespit edilmelidir. Arıza lambasının yanması fakir karışıma işaret. LPG filtresi olma ihtimali olsada düşük bir seçenek. Zira bu durumda araç. kısa süreli benzine geçmesi gerekir. Enjektörlerin kontrol edilmelidir. LPG regülatörü de sorunlu olabilir. en güzel sonucu bilgisayar bağlantısı ve kompresyon testi verecektir.

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,948
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  10. my2007

my2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    mustfa turk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    kia cerato...

11. KartalMania

KartalMania Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    84
    Ad Soyad:
    Erman Sey
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    şimdi burdan şunu mu anlamak lazım bende inşallah uzun yola gidecem gidiş geliş 1500 km civarı yolda arada bir benzine mi geçmek lazım ?

12. my2007

my2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    mustfa turk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    vallhi hocam arkadaşların söylediğine göre ki ben de katılıyorum gecmek gerekmiyor çünkü lpg sistem olarak zaten bir bütün zırt pırt gececeksek ne diye taktırdık haklılarda ancak benim aklıma takılan şey şu özellikle uzun yolda lpg nin kuru yakıt olmasından da kaynaklanan araca olumsuz etkisi daha fazla gorulmez mi?

13. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,948
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    LPG kuru yakıt v.s. bunlar şehir efsanesi. Yeni kasa cerato'da hafif alaşım subap var, lpg yanması kalitesiz bir lpg sistemi yada ayarları kötü bir sistemle yüksek ısı oluşturur. Bu da egzoz subaplarının boylarını uzatır. Yani sizin aracınızda kötü bir sistem olsa bile bu sorun yaşanmaz, çünkü çelik sübap var aracınızda. Forumda bununla ilgili bir çok yazı mevcut. Aynı saçma karışım benzinde de olursa yine sübap boyları uzar. LPG şöyle böyle kötülemekle bitiremez ustalar. Arıza varsa kesin LPG'dendir. Kötü montaj yapan yada 50-100 lira fazla kazanmak için kalitesiz sistem takan meslektaşlarının hiç suçu yoktur.

14. rbatasoy

rbatasoy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Buğra
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Yeni Cerato var bizde. 100bin'e geldiğinde subap kaçırma problemi yaşadık. Subapları çelik subaplarla değiştirdik. LPG kiti Autogas Italia. Yetkili servisin taktığı ne olduğu belli olmayan bir kit. Buna rağmen 100binde yaşadık. 40bin-50bin çok erken bu sorun için.

15. my2007

my2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    mustfa turk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    buğra hocam autogas italia bildiğim kadarıyla cok kotu olmayan bir kit hafif alaşım sübablara iyi bakmış yinede chevrole cruz kullanan arkadasım vardı oda takmıştı lpg-sübab ilişkisine cocuk 40000 e gelmeden korkudan arabayı değiştirdi

16. rbatasoy

rbatasoy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Buğra
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    İyi mi kötü mü bilmiyorum ama distribütörü Kia Meb-Başayar. Başka da takan yer görmedim. Biz de sıfır aldığımızda takmışlardı. Aslında subaplara kadar bir şikayetimiz olmadı. Arıza lambası bile yakmadı subaplar kaçırana kadar. Ama başayardan başka muhattap yok.

17. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Supap yanıklığının başlıca sebebi lpg nin kuru yada ıslak olması değildir. Zira diesel motor ve FSİ TSİ yada GDİ tip motorlarda da emme supapları oturma tabanları yakıtla temas etmez.

Supap yanığı genellikle fakir karışım neticesinde ortaya çıkar. Birinci neden lpg de litre olarak az yakması için benzin/lpg ofsetini aynı yada birbirlerine yakın değerde ayarlamaları, akabinde özellikle yüksek devir ve düşük devirde tam gaz hızlanmalarda yetersiz lpg neticesinde aracın yanma odası iç hararetinin yükselmesidir. İkincisi, kalitesis lpg markalarında özellikle yüksek devirlerde lpg enjektörlerinin yeterli yakıtı yetiştirememsi sonucu oluşan iç hararetin yükselmesidir. Üçünci sebeb ise, lpg ye ilk geçişin çok düşük sıcaklıklarda olmasıdır.

Lpg ayarlarınızı yaptırırken lpg miktarınızı kısmamaya özen gösterin. ayrıca lpg geçiş sıcaklığınız 40 derecenin altında olmamasına dikkat edin.

18. rbatasoy

rbatasoy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Buğra
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Fakir karışım olduğunu nasıl anlarız? Arıza lambası yakar mı?

19. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aslında fakir karışımda arıza lambası yanar. Ancak sıralı sistemlerde lamda sensörünü yanıltıcı bazı işlemler uyguluyorlar. Bu sebeple lpg de fakir karışım sebebiyle uyarı ışığı genelde yanmıyor.

20. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,948
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Üst devirlerde yani open loop'ta ecu karışım kontrolü yapmaz, yani gaz ayarı alt devirlerde normal ama üst devirlerde fakir ise yine sübaplarınız gider ve ruhunuz duymaz :)

Bu Sayfayı Paylaş